radiator pusca

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Pred nekaj dnevi sem ugotovil, da mi radiator pusca tako na zgornji kot tudi spodnji strani oz. na obeh delih, kjer pridejo cevi v radiator. pusca toliko, da moram vsak teden sprazniti manjso posodo.

kako lahko zadevo popravim? lahko odmontiram, vstavim nov radiator in bo ok alj e zdaj, ko je ogrevalna sezona, tole nemogoce, ker je voda notri?

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Pred nekaj dnevi sem ugotovil, da mi radiator pusca tako na zgornji kot tudi spodnji strani oz. na obeh delih, kjer pridejo cevi v radiator. pusca toliko, da moram vsak teden sprazniti manjso posodo.

kako lahko zadevo popravim? lahko odmontiram, vstavim nov radiator in bo ok alj e zdaj, ko je ogrevalna sezona, tole nemogoce, ker je voda notri?

daj ti to poslikaj da vidimo kje spušča da ti pol lahko svetujemo

pozdrav.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Nimaš kaj ..zamenjat ventile in predihtat radiator . Če ne kapla prehudo, počakaj na pomlad. Pa tlak v sistemu kontroliraj.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik kripo pravi:

ventili stari kot biblija Armal -nič zato tak pač je
zdej pa probaj : ko si vzel dol glavo probaj tisto matico previdno zategniti če gre samo previdno,če bo še te spuščalo pa jo lepo odšraufaj in lepo okrog oso namotaj malo prediva namaži vse skupaj z pasto ki je za predivo in lepo zazaj zategni samo ne premočno da boš lahko ventil odpiral in zapiral,to je vse narejeno zasilo boš pa moral ventile menjati ko bo kurilna sezona zaključena.Pa upam da je ta stvar v bajti in ne v bloku.

pozdrav.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.039
113

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Kljub slikam mi ni 100% razvidno kje vse pušča...ali samo na ventilu(kjer sučeš os) ali tudi pri tesnilu , ki je med ventilom in radiatorjem

V kolikor pušča na NEGIBLJIVEM (recimo med ventilom in radiatorjem) delu potem , če nočeš imeti preveč dela , ker je pač sredina kurilne sezone poskusi s tem(dobi se tudi od drugih proizvajalcevpoddrugim imenom):
http://www.tkk.si/si/izdelki/izdelki-glede-na-lastnosti/montiramo-in-tesnimo/tekadom/tekadom-aquakit

na drugi sliki se vse vidi
smile-1.gif

pozdrav.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
zaenkrat sem tako zgoraj kot spodaj na radiatorju zategnil matici in je spodaj nehalo kapljati.
Zgoraj sem zategnil tisto zlato matico in počakam nekaj minutk, da vidim, če bo spet vlažno.

Gre pa za bajto, tako da bo tole prva investici po koncu kurilne sezone.

Javim čez čas, če je nehalo kapljati.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
za vsak slučaj preveri ali imaš zavarovano hišo za primer izlitja vode
evil.gif

če rabiš nov parket se ti mogoče splača malo "odtegniti" ventil in "odpotovat" za dva-tri dni, toliko da se bo parket sigurno napil vode
sym55.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
evil.gif

če rabiš nov parket se ti mogoče splača malo "odtegniti" ventil in "odpotovat" za dva-tri dni, toliko da se bo parket sigurno napil vode
sym55.gif

ne napeljuj ga na take reči
ne-ne-1.gif

tu so tudi zavarovalničari
shocked-1.gif

res pa je da ne kliči hudiča sam rad ti hitro pride sam
evil.gif

pozdrav.gif

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
evil.gif

sym55.gif

Pravi poštenjak !!

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
ksz...

Thanks but no thanks
smirk-1.gif

Me pa zanima, na kaj naj bom pozoren pri nakupu novega radiatorja po koncu ogrevalne sezone. OK, velikost in barva
grin1.gif
, a moram biti pozoren tudi na mesto kjer pride voda notri in kje ven, al bo treba itak cevi prilagajat?

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
ksz...

Thanks but no thanks
smirk-1.gif

Me pa zanima, na kaj naj bom pozoren pri nakupu novega radiatorja po koncu ogrevalne sezone. OK, velikost in barva
grin1.gif
, a moram biti pozoren tudi na mesto kjer pride voda notri in kje ven, al bo treba itak cevi prilagajat?

cevi boš moral sigurno prilagajati
radiator pa kupiš glede na kubike prostora ,ventil po moje kotni
cene radiatorjev od -do odvisno katero firmo boš kupil

pozdrav.gif

Nazadnje urejeno:

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Pravi poštenjak !!

thnx i know
grin1.gif

@jurga, sej ga ne napeljujem na samomor. Sem ga pa opozoril naj dobro preveri ali ima to krito in naj orenk izkoristi zavarovalnico v kolikor se zgodi smola.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.974
113
pri taščici
Za nekaj cm lahko cevi prilagajaš z nekimi Z ki jih montiraš med obstoječo cev in nov radiator.
Če rabiš termostatski ventil, potem kupi takega.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Pravi poštenjak !!

thnx i know
grin1.gif

@jurga, sej ga ne napeljujem na samomor. Sem ga pa opozoril naj dobro preveri ali ima to krito in naj orenk izkoristi zavarovalnico v kolikor se zgodi smola.

saj sem razumel že prej
smile-1.gif

pa srečno 2014

pozdrav.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Za nekaj cm lahko cevi prilagajaš z nekimi Z ki jih montiraš med obstoječo cev in nov radiator.

zgleda pa to z ekscentri nikakvo
grin1.gif

pozdrav.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

zgleda pa to z ekscentri nikakvo
grin1.gif

pozdrav.gif

a mas kaksen link do teh ekscentrov?