Racunalniski zvocnik

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
V osnovi me ne noti če je kišta pod pisalno mizo. Mogoče pa res vzamem kak soundbar.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.283
2.402
113
Subwoofer tako ali tako boljše, da daš malo stran, ker bo sicer prevladal nad ostalim delom zvoka..

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
Dajte mi pomagat, prosim. Na ozvočenje se nič ne spoznam, tudi nisem občutljiva na nič, razen hreščanje...

imam prostor kjer delam za mašino, ki brni, šumi in kadar ji kaj ni, zapiska. zadeva je precej hrupna. Potem je na mizi slaba 2m stran računalnik z monitorjem, ki ima zvočnik bočno od naju z mašino. je še en enak monitor, ki lahko prenaša zvok, ki je sicer dober meter stran, ampak na drugi strani mašine. torej jaz-mašina-monitor. Seveda so bili monitorji postavljeni z namenom ergonomije, da na njih gledam, ne da jih poslušam. zvočniki so bili pač zraven. Zadeva je seveda v praksi katastrofa, ne slišim nič. in zdaj bi jaz kupila neke brezžične zvočnike - katere in kam naj postavim? za hrbet? gor? Kot rečeno ne gre za neko blazno kvaliteto, ampak samo da slišim brez hreščanja, zadeva je za ambient...

vprašanja so torej:
- koliko zvočnikov kam
- katere (nimam nič proti kitajcem, morajo biti brezžični, kablov ne bom vlekla)

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
Ne, slusalke ne pridejo v upostev. Prvič jih je maram in že tako nerada uporabljam, drugic nisem sama, delam tudi s strankami, ki pac notri zalutajo in se mi zdi do kraja neprimerno imeti slusalke v uhih

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.023
192
63
Brezžični zvočniki pomenijo, da moraš zraven ali blizu njih imeti 220V vtičnico, da se nafilajo. Kolegica je imela brezžični BT zvočnik JBL (ni bil poceni), pri tretjem filanju se je zvočnik dobesedno stopil. Še dobro da je bila zraven, sicer bi lahko bajta zagorela.
Koliko je glasna ta mašina? Bi bilo fino vedeti v decibelih. Ker hrup je relativen. Če nimaš tega podatka, lahko na telefon naložiš kakšen decibel meter in izmeriš. Glede na to, potem izbereš zvočnike, ki bodo zadosti glasni, da preglasijo hrup.
Mogoče kaj takega: