Računalnik zmrzuje

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.206
26
48
Po namestitvi NOD-a mi računalnik po približno petih minutah zmrzne. Pred tem sem imel AVASTA, s kateri nisem bil zadovoljen, pa še licenca mu je potekla. Ne vem, kaj bi lahko bil vzrok temu, saj mi isti nod na drugem računalniku dela bp.
bonk.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.406
5.657
113
NOD nepodaljšan men tud zamrzne računalnik.....na ta drugem mi je pa nepodaljšan avast totalno prepreču dostop do XPjev....tko da od zdei naprej nikol več nimam nepodalšanga antivirusa na compu
frown-1.gif

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.206
26
48
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
NOD nepodaljšan men tud zamrzne računalnik.....na ta drugem mi je pa nepodaljšan avast totalno prepreču dostop do XPjev....tko da od zdei naprej nikol več nimam nepodalšanga antivirusa na compu
frown-1.gif

Kako misliš nepodaljšan? Imam polno verzijo programa. Je mogoče, da mi je AVAST pustil še kakšne datoteke, ki se ne gredo skupaj z Nodovimi in zaradi tega zmrzne. Je pa sigurno problem v antivirusu, saj brez njega računalnik normalno dela.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.406
5.657
113
No ql sam povejta si kle da bomo vsi vedel kje je keč
wink-1.gif

Nepodaljšan.......crack poteče
evil.gif

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.206
26
48
Izgleda, da je bil problem v programu, čeprav ne vem zakaj, če na enem računalniku deluje normalno. Čez vikend sem naložil drugo verzijo NODa in sedaj deluje brez problemov.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Meni je nehal po zamenjavi grafične, ampak včeraj je spet začel.
V petih poskusih je zmrznil takoj po prijavi, enkrat že na Welcome Screen.
Smo pred tem ravno monitor menjali. Zdaj ne vem, a je to povezano...
17758-icon_confused.gif

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
To zmrzovanje se pojavlju tud men zdale eni 3 dni.Pa nisem nč nalagu novga.Zanimivo je,da ko delam kaj na njem ne zmrzne.Če pa ga pustim neki časa je pa konc.Slika zmrznena,edino reset pomaga.Zanimivo je pa to,da sem dans govoru s kolegom,ki se mu dogaja isto,pa tud nima pokma zakaj.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pri meni so zdaj simptomi (prej jih ni bilo):
- tipkovnica izpušča znake (torej nekako tako: tipnica išča znake)
- miška zmrzne za sekundo ali dve ali tri

Tipkovnico in miško menjal, pa miška zmrzuje še kar (za tipkovnico se potem še ni zgodilo, a to ne pomeni, da se ne bo, samo par minut sem testiral)

No ja, novi PC je že v planu ...

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Ja spomnu sem se zdaj ko si omenju;teden pa pol nazaj sem spihu računalnik pa so vn popadali koški ventilatorja od grafične.Ker je potem čudn ropotal sem ventilator izklopu.Samo če bi bil vzrok pregrevanje kartice bi verjetno zmrzoval med delom ne pa ko miruje pc.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Preveri temperature grafe z GPU-Z programčkom. Brez ventilatorja na grafi je velika verjetnost, da se ti tudi v mirovanju grafa pregreva. Za primer; sem enkrat pozabil priklopit vent. na grafični (nimam org. vent. gor) in se je temperatura grafe povzpela krepko preko 80c v mirovanju, pa imam zelo solidno prezračeno ohišje in grafo, ki drugače ne preseže 35c v mirovanju.

Nazadnje urejeno:

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik Basko pravi:
Ja spomnu sem se zdaj ko si omenju;teden pa pol nazaj sem spihu računalnik pa so vn popadali koški ventilatorja od grafične.Ker je potem čudn ropotal sem ventilator izklopu.Samo če bi bil vzrok pregrevanje kartice bi verjetno zmrzoval med delom ne pa ko miruje pc.

Hja... dandanašnji ti ventilator na procu (ki včasih meša večino zraka v kompu), nekje pa tudi v napajalniku, dela glede na obremenitev. Se pravi, ko imaš v idle, se ventilator komaj vrti. Torej se stvari ki so zraku na poti (aka tvoja grafična) bolje hladijo, ko je računalo pod obremenitvijo in ventilatorji laufajo.

Lp

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Potem je vsekakor možno da je grafika kriva.Morem nekje dobit eno da probam al pa kupm novo ker je ta že tko v letih.