Ker je na potri že peti član družine, bo potrebno zamenjati avto.
Trenutno vozim Mareo JTD. Avto mi že 5 let dela brez problema. Prej sem delal 300km na dan, zadnje dve leti pa delam 3km na dan, pa ni opaziti, da bi ga to kaj motilo Na grbi pa ima že 320.000 km. Avto sigurno ne bi menjal, če ne bi bil premajhen. Zadaj mi ne gredo 3-je otroški sedeži v avto, pa še sredinski pas mi manjka.
Drug problem, ki bi ga rad rešil pri novem avtu je ta, da sem velik 1,9m in imam naslon v avtu dokaj položen. Sedaj, ko vozim otroka, moram sedež premakniti precej naprej, da zadaj ostane kaj prostora, zato vožnja ni udobna.
Skratka iščem avti, ki ima prostor za 3 otroške sedeže (lahko več) in ima na zadnji klopi ogromno prostora. Seveda bi si želel, da mi dela tako zanesljivo, kot prejšnji. Pa še razvado z velikim prtljažnikom bi rad obdržal.
Dodatni kriteriji so letnik 2005 ali več, max. 150.000 km in max 8.000€.
Gledal sem nekaj modelov, pa me zanima, kateri od teh bi najbolj ustrezal zgornjim kriterijem. Predvsem je neznanka vzdržljivost.
Sam razmišljam o teh modelih:
Fial Ulysse (Predvidevam, da bo motor tako dober, kot v zdajšnjem)
Fiat Croma (Prostor na zadnji klopi?)
Citroen C5 (Prostor na zadnji klopi? Vzdržljivost?)
Citroen C8 (Vzdržljivost?)
Peugeot 407 (Prostor na zadnji klopi? Vzdržljivost?)
Peugeot 807 (Vzdržljivost?)
Renault Grand Senic (Vzdržljivost?)
Renault Espace (Vzdržljivost?)
Renault Laguna (Prostor na zadnji klopi? Vzdržljivost?)
Ali obstaja še kakšen drug avto, ki bi ustrezal kriterijem, recimo Ford Mondeo?
Če kdo ve za kak dober, lep primerek in pomaga pri nakupu, bo deležen denarne nagrade.
Hvala pa vsem za odgovore in se že vnaprej opravičujem, ker ponavljam že 100-krat prežvečeno temo.
Trenutno vozim Mareo JTD. Avto mi že 5 let dela brez problema. Prej sem delal 300km na dan, zadnje dve leti pa delam 3km na dan, pa ni opaziti, da bi ga to kaj motilo Na grbi pa ima že 320.000 km. Avto sigurno ne bi menjal, če ne bi bil premajhen. Zadaj mi ne gredo 3-je otroški sedeži v avto, pa še sredinski pas mi manjka.
Drug problem, ki bi ga rad rešil pri novem avtu je ta, da sem velik 1,9m in imam naslon v avtu dokaj položen. Sedaj, ko vozim otroka, moram sedež premakniti precej naprej, da zadaj ostane kaj prostora, zato vožnja ni udobna.
Skratka iščem avti, ki ima prostor za 3 otroške sedeže (lahko več) in ima na zadnji klopi ogromno prostora. Seveda bi si želel, da mi dela tako zanesljivo, kot prejšnji. Pa še razvado z velikim prtljažnikom bi rad obdržal.
Dodatni kriteriji so letnik 2005 ali več, max. 150.000 km in max 8.000€.
Gledal sem nekaj modelov, pa me zanima, kateri od teh bi najbolj ustrezal zgornjim kriterijem. Predvsem je neznanka vzdržljivost.
Sam razmišljam o teh modelih:
Fial Ulysse (Predvidevam, da bo motor tako dober, kot v zdajšnjem)
Fiat Croma (Prostor na zadnji klopi?)
Citroen C5 (Prostor na zadnji klopi? Vzdržljivost?)
Citroen C8 (Vzdržljivost?)
Peugeot 407 (Prostor na zadnji klopi? Vzdržljivost?)
Peugeot 807 (Vzdržljivost?)
Renault Grand Senic (Vzdržljivost?)
Renault Espace (Vzdržljivost?)
Renault Laguna (Prostor na zadnji klopi? Vzdržljivost?)
Ali obstaja še kakšen drug avto, ki bi ustrezal kriterijem, recimo Ford Mondeo?
Če kdo ve za kak dober, lep primerek in pomaga pri nakupu, bo deležen denarne nagrade.
Hvala pa vsem za odgovore in se že vnaprej opravičujem, ker ponavljam že 100-krat prežvečeno temo.