2010 naprej npr. Nop, hvala za ponudbo. Too big, no kids. Grem pa gledat eno astro 1.4T. Z nakupom se nama sicer ne mudi, ce pa kaj najdeva usput... why not tema je bila sicer odprta z namenom, da mi pomagate pri znamkah in tipih vozil, ker jaz se spomnim samo teh osnovnih najbolj popularnih, pa nimam pojma kaj je "dobro" in kaj "slabo" (no, to za VWje 1.2TSI sem slisal, da se jih moram izogibat kot hudic kriza!)
mr_: da zakljucimo okoli prestav. ce ima avto sest prestav in v sesti laufa na doloceni hitrosti (recimo 130km/h) na istih vrtljajih in ce lahko enako ponovis v peti prestavi na istem avtomobilu, torej enaka hitrost in rpm, potem je to totalen zajeb inzinerjev. Sesta prestava je ponavadi "overdrive" in ima drugacen gear ratio. Seveda je lahko tudi peta prestava zadnja prestava, ampak ti mlincki me ne zanimajo, sem jih dovolj zvozil. Da je pa v peti prestavi v "overdrive", pa moras najt kaksnega eksota ali pa krepko starejsi letnik (kot primer; avtocestna hitrost, P206 se v peti - zadnji prestavi pri 130 ze precej dere in muci v vrtljajih, to za mene ni potovalna prestava).
to ni cisto res, imel sem Civica s 6 prestavami in je imel pri 130 vec obratov kot Avensis s 5 prestavami. oba bencinarja, ampak pustimo stat ...
jaz bi ravno Civica predlagal, ampak 1.8 motor. mislim, da 2010 in 2011 letnik padejo v tvoj budget. 1.4 motor so sicer se cenejse, ampak je prevec anemicen in neodziven ...
ce prtljaznik ni problem, pride v postev se Auris Hybrid, 2009-2011 model, se tudi dobi za solidne denarje, in je tudi precej zanesljiva zadeva.