R Clio-slabo gretje

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Glede tega je najbolje narejeno pri Scania in Volvo kamionih, hladilna tekocina ima filter.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Smo preprali vse, pa je bilo čez pol leta isto...
frown-1.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Potem pa res ne vem več kaj bi bilo. Saj si že pol motorja spral "ven". Bodo kmalu samo še bati ostali.
Če si dobro spral bi moralo biti v redu, kar sem jih jaz rihtal nihče ne pravi da ni v redu, prav tako pri mojem avtu - pred cca 4 leti sem spucal in deluje ves čas bp.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ni samo svinjarija znotraj ampak tudi zunaj pečke - eno leto nazaj sem na R5 menjal pečko (ker je puščala in ni nič grelo), in mimogrede še opazil, da je bila zunanjost pečke tako zasvinjana (itak če je bila mokra), da tam skozi zrak ni pihal, pa če bi burjo skoz spustil. Po menjavi je grelo bp.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
Tudi sam sem opazil, da pri moji punci v Cliotu 1.2 navadni motor letnik 2006 slabše greje kot bi moralo, zato me zanima, ali je dobro iz preventive zamenjat antifriz al ne?

Sem 1x iz fore pustil motor ko sem prišel iz vožnje na mestu laufat pri -15 (2 tedna nazaj) in je temperatura motorja padla iz 4 črtic na 2 (digitalni števec) in sem se prav začudil, kako je to mogoče, glede na to, da sem prišel z "vročim" avtom iz fure
smile-1.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Potem pa res ne vem več kaj bi bilo. Saj si že pol motorja spral "ven". Bodo kmalu samo še bati ostali.
Če si dobro spral bi moralo biti v redu, kar sem jih jaz rihtal nihče ne pravi da ni v redu, prav tako pri mojem avtu - pred cca 4 leti sem spucal in deluje ves čas bp.

Saj vsakokrat je delal mehanik (bil zraven) pod pritiskom visokotlačnega čistilca. Nato vlili noter še čistilo za hladilnike - na vodo, čez 100 km spet sprali, nalili antifriz in je zaleglo za sezono. Zdaj pa spet isto. Mraz.
Pa je bila lani menjana pečica.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Aaa, ni nujno. Čistilo raztopi mogoče kako vsedlino, več pa ne. En primer iz prakse - pred cca letom sem z mojo kripo "gonil" enega frajerja. 1,4 Energy motror z skoraj 300.000 prevoženimi sem teral do blokade precej časa. Naslednji dan - motor se ne ogreje. Gretje ne dela... Ker se ne ogreje, grem takoj po nov termostat, razstavim, vzamem starega ven in šok
uf-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
Tudi sam sem opazil, da pri moji punci v Cliotu 1.2 navadni motor letnik 2006 slabše greje kot bi moralo, zato me zanima, ali je dobro iz preventive zamenjat antifriz al ne?

Sem 1x iz fore pustil motor ko sem prišel iz vožnje na mestu laufat pri -15 (2 tedna nazaj) in je temperatura motorja padla iz 4 črtic na 2 (digitalni števec) in sem se prav začudil, kako je to mogoče, glede na to, da sem prišel z "vročim" avtom iz fure
smile-1.gif

termostat, ker ti ne drzi delovne temperature

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ne, če bi bil termostat bi bilo ravno obratno - na mestu bi se ogrel, med vožnjo ko piha pa ne. Mislim da ga ni avta, ki bi obdržal vroč motor, če daš na mestu pri minus 5 ali manj stopinjah gretje na maximum (mišljen tudi ventilator).