PVC vrata iz obija, bauhausa etc

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
odvisno!jst imam ta vrata iz obija za 270€ (roro)za v klet.za vhodna vrata jih pa sigurno ne bi imel.panti so prešvoh in se povešajo pa tudi zvočna in toplotna izolativnost ni nek biser.je pa tako tudi v obiju dobišš lahko dobra pvc vrata ampak tista so 500€+

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Za zapirat nek pomozni prostor najbrz Ok, za kaj vec pa raje kaj boljsega, mogoce celo alu. Svak je dal jurja+ za pvc vrata (sicer malo vecja) pa niso pol kozarca mrzle vode vredna. Glede na to da jih bo 10(0)x dnevno odpiral sem mu takrat rekel da naj vzame alu, pa je "sparal", danes po enem letu pa mu jih zapiral ze lepo "skrivil, bolj kot bi kaksne lesene.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Ko sem kupil hišo so bila vhodna vrata neka taka varianta.

Zvočna in toplotna izolacija poleti je kar štimala, pozimi pa je bila druga pesem. Imela so samo dva panta, kar je povzročilo to, da so se pozimi ob nizkih tem,peraturah tako zvila, da so se na strani ključavnice komaj zaklepala (si jih moral kot bebec vlečt k sebi da si lahko zaklenil), na strani, kjer pa bi bil tratji (sredinski) pant pa je pihalo noter. Posledično lahko odmisliš kako primerno izolativnost. Poleg tega je bil za zaklepanje samo en zapah, torej neke posebne varnosti tudi ni bilo.

Po zimi so letela ven...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
videl sem takšna vrata. Lepa so res zgledala.... zapret, zaklenit se pa kmal niso dala.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik shift pravi:
odvisno!jst imam ta vrata iz obija za 270€ (roro)za v klet.za vhodna vrata jih pa sigurno ne bi imel.panti so prešvoh in se povešajo pa tudi zvočna in toplotna izolativnost ni nek biser.je pa tako tudi v obiju dobišš lahko dobra pvc vrata ampak tista so 500€+

Jaz pa glih PVC gledam sem mislil da so zvočno bolj izolirana kot lesena?

Da nebo pomote, vrata bodo vhodna v bloku, ni sonca in ni temperaturnih razlik prehudih. Ne rabim protivlomnih raje bi take da ne slišim soseda s hodnika.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Jaz jih imamnn a drvarnici (250 EUR)..samo so zgolj in samo za drvarnico (moje mnenje)

SDC14996.JPG

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:

Jaz pa glih PVC gledam sem mislil da so zvočno bolj izolirana kot lesena?

Da nebo pomote, vrata bodo vhodna v bloku, ni sonca in ni temperaturnih razlik prehudih. Ne rabim protivlomnih raje bi take da ne slišim soseda s hodnika.

dej stisni še kak € če že mislš met take pa vzemi da majo vsaj 3x pante pa da je okovje narejeno kot se zagre.jst sm dal PVC za stanovanjska sam so bila skoraj 700€ še v tolarjih pa so danes ista kot prvi dan.sem pa zadovoljen tako z zvočno kot toplotno izolacijo.čisto nekaj drugega kot recimo tista za 250€.če bodo v bloku ti predlagam les da ne boš preveč izstopal od sosedov pa tudi najcenejša lesena so cenovno tam tam kot najcenejša pvc

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
pa saj v bau dobiš "protivlomna" vrata za 200 evrov v imitaciji lesa. Ponavadi imajo vsaj razbita in pokrivljena v kakšni akciji.
baje jih odpreš s prvim starim odpiračem za konzerve.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
pa saj v bau dobiš "protivlomna" vrata za 200 evrov v imitaciji lesa. Ponavadi imajo vsaj razbita in pokrivljena v kakšni akciji.
baje jih odpreš s prvim starim odpiračem za konzerve.

Daj ne pametuj brezveze
bonk.gif

Resno sprašujem kakšna vrata naj kupim, do zdaj smo ugotovili da morajo imeti vsaj 3 pante še kaj? Pa povedal sem da protivlomnih ne rabim ampak da so čimbolj zvočno izolirana, širina vrat je 1100mm če vzamem protivlomna bodo 150kg težka kar pa za 2 majhna otroka ni primerno
smirk-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
ko sem videl vrata pri znancu za 200€ sem bil navdušen kako lepa vrata za ta denar. Že prvo noč niso bili zaklenjeni ker se enostvno niso dala.... čez čas so se zapirala tudi zelo na trdo... Vrata so bila postavljena v nulo... (vaservaga je štimala). Očitno so se začela sama v sebi razpadat..... Zato v teorijo, da so takšna vrata vredu enostavno ne verjamem....
Protivlomna vrata na stanovanjski hiši tudi ne vem kolko imajo smisla, ker navsezadnje vlomijo skozi okno...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Se pravi če vzamem kakšna pvc za 400-500 eur naj bi stvari štimale ?

Oziroma, so bolj zvočno izolirana pvc ali lesena vrata? Načeloma mi je vseeno ali je pvc ali les samo da se s hodnika čimmanj sliši.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.053
457
83
tam ko se terc po tori rola
Jaz imam za vhodna ista vrata, kot je dal sliko Vincent. Važno je, da pri montaži nisi površen. Vaservaga na vseh straneh, da ne zvijajo. Niso pa nekaj oh in sploh. Trije panti in pettočkovno zaklepanje. Šele čez leto dni sem jih kolkortoliko poglihal, da se zaklepajo do konca. Prej samo na en obrat ključa.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Se pravi če vzamem kakšna pvc za 400-500 eur naj bi stvari štimale ?

Oziroma, so bolj zvočno izolirana pvc ali lesena vrata? Načeloma mi je vseeno ali je pvc ali les samo da se s hodnika čimmanj sliši.
noo... med 200 in 500 že mora biti kakšna razlika.... Kvalitetna naj bi bila. Sam da nas ne boš potem krivil, da so za 500 tudi slaba. Pa da so tista za 400 boljša Veliko tega je kar vpliva na kvaliteto.... kakovost zvarov, okovja, plastike, ojačitve, postavitve....

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Od cca. 500 EUR naprej imaš okovje ranga oken, ki se po večini vgrajujejo - torej bolj masivne, kovinsko ojačitev v sredini, dobra zvočna izolativnost.

To kar imam sam, je čuri muri - v ta brcneš, pa podreš še sosednjo steno, ravno toliko zdržijo....zaklepanje je izvedeno kot pri oknih (nima prave ključavnice) ampka s samo kljuko (jo dvigneš navzgor) premakneš zatiče.

Tako da..za v stanovanje glej kar je nad 500 EUR, tam tudi ne bo problema glede zvočnega dušenja.

(Število pantov je tu čist brezvezen podatek
wink-1.gif
, ker je spet odvisno koliko teže pant (z)drži...če so na aluminjastih 2 panta, na protivlomnih tudi dva (80 kil) potem to res ni merodajno...in ja, še komentar na težo vrat...da imajo vrata 80 kg se tudi slučajno ne občuti pri odpiranju...jih odpre BP 2 letni otrok, tako da, tudi to ne rabi biti merilo).

Realnost je: malo denarja, malo muzike. IN ker gre zavrata v tvoej stanovanje...naj vseeno malo muzika igra
wink-1.gif
.