Ja seveda no, potem pa to pojasni inšekciji fursa, ki ti pride preštevat cente v blagajni.Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Jaz ne vem, kje nekateri živite... Na kredo se pije in je in se je od nekdaj. In ne gre samo za pijancke, ki tisti moment nimajo. Če se je človek ravno sprdne, da bi nekaj spil ali jedel, gre v gostilno, pri tem pa ni ovira ali ima tisti moment tosl s seboj. Kot dodatna ponudba. Enkrat na mesec se pa črto potegne in plača. Razmišljajte o tem kot kartice z odloženim plačilom.
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Jaz ne vem, kje nekateri živite... Na kredo se pije in je in se je od nekdaj. In ne gre samo za pijancke, ki tisti moment nimajo. Če se je človek ravno sprdne, da bi nekaj spil ali jedel, gre v gostilno, pri tem pa ni ovira ali ima tisti moment tosl s seboj. Kot dodatna ponudba. Enkrat na mesec se pa črto potegne in plača. Razmišljajte o tem kot kartice z odloženim plačilom.
Pajzli živijo od pijančkov, imaš kupe uspešnih lokalov, ki ne potrebujejo pijančkov.Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
Kako pa prepoznas pufarja in normalnga pjancka? Gostilne zivijo od pjanckov. Odzenes tiste tri. Tisti povejo da tm pa tm je jebeštrga k je nou gazda. Pa se preselijo k sosed...
Eno je, če nekdo hodi na puf piti vsaki dan in potem ga loviš okol, kot je napisal, drugo je pa, če nekdo gre z njive, službe .... in slučajno nima denarja s sabo. Žeja pa pritiska.Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Osebje naj ima enostavno navodila, da naj pokasira takoj. Taki stranki se pove, da tako ne gre in da v nasprotnem slučaju kličete policijo.Citat:
O.K., se zgodi, vsak kdaj pozabi, in ni panike. Ampak kaj naredit, ko oseba, ki se predstavi kot uglajen gospod, se ga je že večkrat videlo v kafani, se zapiše 3 dni zapored (vsakič itak pri drugi kelnarci) in izgine neznano kam?
Kelnarce imajo ves čas telefone po rokah, naj ga pa še slika.
Na puf se enostavno ne daje, nikomur.
Jaz sem tudi imel svoj čas bife, enostavno nisem začel s to prakso. Ko kdo jamra, da drugje pa dajo, mu lepo rečeš, naj gre kar tja.
Ni potrebe po nesramnosti, samo malce odločnosti.
S tako prakso mali bifeji in vaške gostilne propadejo. Pjanci so tam zato ker jim omogčaš pufanje in ker so s tem vezani nate .. če jih odjebeš, ne pride več nikoli, pa tudi ostalim se s tako prakso zameriš. Pri nas recimo (ok vukojebina pač) ja čisto normalno da "te zapišejo", koneckoncev dostikrat folk pride pit pa nima niti denarnice s sabo (gozdarji, kmetje, drugi delavci) ali pa se plačuje kakšne runde pa zmanjka "fonda" ne da bi sploh kdo vedel da je zmanjkalo vsem denarja!
Ja sem bil tudi že kdaj zapisan, še večkrat smo pa kakšno gajbo odnesli za po poti in jo naslednji dan vračali (polno jasno)!