Pubec si je zaklenil telefon

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.854
684
113
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Malo ste zgrešili moje vprašanje.
wink-1.gif

Sploh ni vprašanje podatkov (čeprav so ti lahko največ vredno), pač pa uporaba ukradenega telefona. Sam sem naivno mislil, da zaklenjen (kakorkoli) telefon ne more uporabljat nihče razen tistega ki pozna odklep.

Temu se reče "kill switch", ki ga že podpirajo nekateri telefoni. Pri preostalih pa mu ne moreš preprečiti da naredi clean wipe. Tudi IMEI se lahko spremeni (kar je sicer ilegalno, ampak to vemo da nikogar ne odvrne).

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Ko dobiš nov telefon shraniš iz starega telefon imenik na SIM jo daš v nov telefon in prekopiraš stike v telefon.

Grede prenosa kontaktov na drug telefon, si pa še v prejšnjem stoletju.
cool-1.gif
A res? Če bi se hotel premakniti v to stoletje bi po tvojem moral ročno prepisati celoten imenik, ko sem materi menjal telefon, primeren za starejše (beri- nima WiFi, nima Google računa, nima in nima...)
evil.gif

Kot sem napisal, če je telefon iz prejšnjega stoletja, je prenos kontaktov iz prejšnjega stoletja.
tongue-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Malo ste zgrešili moje vprašanje.
wink-1.gif

Sploh ni vprašanje podatkov (čeprav so ti lahko največ vredno), pač pa uporaba ukradenega telefona. Sam sem naivno mislil, da zaklenjen (kakorkoli) telefon ne more uporabljat nihče razen tistega ki pozna odklep.

Pri iPhonih je to tako reseno... ce ga imas zascitenega in aktivno funkcijo "find my iPhone" lahko sicer podatke pobrises... vseeno pa telefona ne mores uporabljati... vsaj ne zato, cemur je namenjen...
wink-1.gif
... Noja... menda se tudi to da zaobiti... vendar pa nikakor ne tako enostavno, kot je konkretni primer, da samo naredis format...

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Govora je bilo o PODATKIH NA telefonu. Potem ste pa kar dodali sd, sim kartico, uporabo telefona, itak tu vedno vsi nekaj spreobračajo.