Psom nagobčnike

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Teme nisem prebral, niti ne nameravam sodelovati v njej, ampak kako si to ne zasluži kar nekaj dni v banovcih, mi pa tudi ni jasno.

Citat:
Uporabnik yahel pravi:
ja mam ja... pejt se lizat s svojim cuckom

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
a je to čvek? je. A lahko izrazim svoje mnenje? lahko.

Evo ti moje mnenje, mogoče boš razumel kaj ti bom povedal: wuf-wuf

Nazadnje uredil moderator:

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Vsem psom nagobcnike in vsem tipom odrezati [cenzura]. Smo hodeča sredstva za posiljevanje.

Bolniki.

Nazadnje uredil moderator:

Thazz

Fizikalc
8. sep 2007
529
36
28
Sairach
Mnenja se izraža na način:
-Jaz mislim ...
-Moje mnenje je ...
-S tem se ne strinjam, ker ...
- itd.

To, kar si ti napisal, pa spada kam drugam, sigurno pa ne v čvek normalnih ljudi.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.575
1.827
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
ksz...
Glede na to, kaj počnem v službi lahko mirne duše rečem, da imajo psi kosmata ušesa in ni nobenemu, ampak res nobenemu, za zaupati!!! Od malih pekinezerjev, do ovčarjev do raznih mutantov!!!
Sem doživel že toliko napadov psov, da bi lahko knjigo napisal! Pa je velika večina bila mirnih, vzgojenih, treniranih in blablabla! Ne, naš pa ne grize! Ne, kje pa, kdo me pa potem za hlačnico drži!?
crazy1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Kako pa se obnasa zrel lastnik oz. kaj bi morala baba narest/pocet, da bi bla zate zrela? To verjetno ves, da nekateri psi ne spustijo in zakaj ne?

Ker imajo poseben encim, da se jim čeljust zaskoči, ko zagrizejo v plen in se mehanizem sprosti šele, ko plen pogine...potem pa vedi, da pri nekaterih pasmah lahko kost v glavi pritisne na možgane in se jim povsem zmeša...

Sarkazem ali resno misliš?

Že iz tvojega vprašanja je razvidno, da ne jemlješ resno. In imaš prav, nobenih encimov, zaskočenih željusti in kosti, ki pritiskajo na možgane seveda ni.

Se pa pasme razlikujejo med seboj. So pasme, ki precej hitro napadejo in zlepa ne odnehajo. Če so še ustrezne velikosti, dobimo nevarno pasmo...

Prej sem omenil besedo 'ojeriza'...pasma fila brasiliero ima averzijo doneznanih oseb...če se takšna oseba preveč (po oceni psa) približa lastniku, sledi napad...in ja, standard pasme to predvideva oz pričakuje

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
ksz

Prvo kot prvo - psi se nimajo kaj tepsti. Če hočejo živeti v socializirani družbi, je to povsem prepovedano. In dober lastnik bo znal tepež preprečiti. Tudi če je "napaden" s strani drugega psa, gre pretepe v veliki meri pripisati lastnikom, kajti psi so kardelna bitja, ki se med sabo ne tepejo. Tako pa ljudje panično reagirajo in psi se zravsajo.

Kot drugo - če se psa držita, se jih da narazen tako, da se vsakega prime za kožo ali ovratnico in dvigne v zrak. Tako ga presenetiš, ne more držati tako močno in izgubi željo po ubijanju.. Primer:
Poglejte na koncu, kako je treba psa pobotati.

Kot tretje - upam, da se tej lastnici odvzameta psa, kajti nima osnovnega znanja, kako ravnati s psi, sploh pa ni zmožna krotiti dveh takšnih komadov. Tu kakšen tečaj pomoje ni rešitev, ker se mora najprej naučiti, kaj sploh pes je.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.674
2.415
113
Pomurje
Upam, da si seznanjen, da lovec dejansko lahko ustreli psa, če so izpolnjeni neki pogoji. Sicer jih točno ne poznam, zato ne bom pisal na pamet. Po naših koncih so kar precej psov postrelili, pred desetletji, ko še ljudje niso tako skrbeli za pse kot bi morali. So bili tudi primeri, da je pa kak pes samo 1x pobegnil, pa so ga ustrelili. Kolateralna škoda pač.

Če ne nagobčnik, kaj pa? Kako obvarovat ljudi, druge živali, pred nevzgojenimi lastniki in posledično psi? Nekaj je treba storiti!

Rad imam pse, sem zapecal punco, ki je imela čudovitega bernskega planšarja. Ko sem ga prevzgojil je bil moj Najboljši prijatelj. Včasih sem prišel ob 5 zjutraj domov nadevan, me čaka pri kapiji in se smeji(revežu je bilo vedno vroče). Hudič me je še takrat prepričal, da sva šla en krog. Star je bil 3 leta, ko sem začel prevzgojo, na koncu me je imel najrajši. Poznam pa planšarje, ki so totalno nasprotje temu.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Seveda ne jemljem resno, če pa pišeš o encimih, ki povzročijo zaskok čeljusti, o kosti, ki raste v možgane, itd. Samo trditev, da pes postane agresiven, če se ga hrani s surovim mesom manjka.

Poglej, dosti anatomije, fiziologije in patologije sem preštudiral, da znam prepoznati bullshit.

Seveda so pasme, ki hitro napadejo, zato pa v celi temi trdim, da VSI PSI NISO ZA VSE LASTNIKE. Res ne vem, kako naj še bolj doumljivo napišem

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik Car pravi:
ksz...
Glede na to, kaj počnem v službi lahko mirne duše rečem, da imajo psi kosmata ušesa in ni nobenemu, ampak res nobenemu, za zaupati!!! Od malih pekinezerjev, do ovčarjev do raznih mutantov!!!
Sem doživel že toliko napadov psov, da bi lahko knjigo napisal! Pa je velika večina bila mirnih, vzgojenih, treniranih in blablabla! Ne, naš pa ne grize! Ne, kje pa, kdo me pa potem za hlačnico drži!?
crazy1.gif

hysterical-1.gif

467716-post_slo.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Vsem skupaj ... Najprej si poglejte, kaj psi so, ker pišete bedarije.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.296
7.063
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:

Sicer bi pa sam naredil s kolom konec, se vid da nihce nima jajc.
potem pa pride g.Čeferin pa boš spoznal še sodni sistem. Tako kot ga Meglič. Prebral samo prvo stran, ker naprej se mi ne da, Sorry ker sem vtaknil samo v tvojo objavo.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Vzgojiti je potrebno ljudi. Morda omejiti možnost nakupa določenih pasem.
Ne se pa spravljat nad pse. V SLO obstajajo še taki pacienti, ki prepovedujejo vstop (kamorkoli pač) tudi psem vodnikom slepih ipd., kar zakon IZRECNO dovoljuje.

O fami, kako obvarovati ljudi, ne bom razpredal, ker je po mojem mnenju nepotrebna. Velika večina ugrizov se zgodi, ko človek pristopi do privezanega psa. To je napaka človeka (pa tudi, če je otrok - torej napaka starša) in ne psa. Ljudje se morajo naučiti živeti z drugimi.

Kar se tiče zakonodaje in tega, da lovec lahko ustreli psa - mnenja o tem so deljena. Prvo je, da lovec lahko psa ustreli le, če goni divjad. Drugo je, da ga ne sme v nobenem primeru. Prej je bil zakon drugačen in so imeli lovci bolj "proste roke" Žal marsikateri lovec spremembe zakona niti ne pozna.

Planšarji so pasma, ki ima zelo slabo razvite nagone in so posledično v 95% zelo enostavni. Kot povsod se najdejo izjeme (razvije se trma, pretirana razvajenost ipd..).

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Jest bi najprej babo po pički, pol pa še psa...pa nej mi Čeferin začne predavat o zakonu v tem primeru, pe še njemu pičko razbijem...

Da mi tkole en pes mojga cucka zagrabi, [cenzura] ga polijem z bencinom pa zažgem...