Malce namerne provokacije, zakaj pa si kmet potem? Kot se govori se prakticno ne splaca, zatorej prodaj zemlji, kmetijo, kupi si stanovanje in pojdi v sluzbo. To je to.
Ne bom se vtikal v subvencije in ne vem kaj se vse, niti ne vem kolk stane traktor, vecina ima po dva, en kup opreme, in kot se pise po alterju se komaj prezivi, kako hudica sploh lahko kupis opremo oz. jo odplacujes in si hkrati se sit in napojen?
Pa kdor ne bo dojel poante mojega posta, vsak lahko jamra kako je v njegovem poklicu jeba, ampak jaz vem, da ko bom delal z niclo ali minusom/ minimalnim plusom bo treba ukrepat. Beri zacet delat se kaj, menjat poklic, menjat kraj/drzavo bivanja itd.. Poslusam jamravcke, da se jim ne splaca. Ko se meni ne bo splacalo tega ne bom vec pocel. Kmetovalcem pa v nasvet, prideluj domace, prej ali slej bo iskana roba. Jaz ze vem, da raje ugriznem v elipsast dober paradajz kot pa okrogel spoliran generik in sem pripravljen odstet vec. Mnogi verjetno enako, nekateri si pa res tezko privoscijo, ampak tisti ponavadi tudi sami kaj vzgojijo na vrtu, ce ga imajo.