Prsut v kosih/ cetrtinka

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.744
6.743
113
pri taščici
Glede na to da sem tudi sam ze nekaj kosov zivali (prasicev in govedi) auslezval, je najbrz moje stegno bilo takole razrezano kot v zadnjem posnetku. 20 sekund za kos, nima veze kako globoko gre noz....

Sicer sam nisem noben specialist kar se tega tice, ampak tudi nisem za prsut vlekel kosti iz stegna. Pa tudi naucil sem se to samo z gledanjem vaskega mesarja......

In ja, Kras je tukaj dobil eno piko manj pri meni. Naj grem probat Lokev, italijanskega, spanskega, kaj cetrtega(slovenskega)?. Ceprav meso sem skoraj preprican da ni vec vzrejeno v sloveniji. Se vcasih ko smo imeli res nekaj proizvodnje svinjine v slovenije , so uvazali stegna iz nizozemske, pa bodo danes delali prsute iz.soovenskih prasicev. Ja, ce bi jih delal iz stegen slovenskih tajkunov, ki so zjebal tudi to panogo.( poleg gradbenistva) pa se kaj)
 
Nazadnje urejeno:

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
aamm...ja mal bolj sem se pozanimal.....

to o čemer teče debata, za dobre trgovce/ke ni nič novega.....iz iste dobave se lahko zgodi, da je pakunga iz enega kosa ali pa stisnjeno iz večih kosev...tako da kot kupec zelo težko ugotoviš....da pa se, če dobro pogledaš
wink-1.gif
in ja vsi to počnejo....

žal je tudi Kras s svojim Kraškim pršutom tudi v tej zgodbi....
frown-1.gif
 

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
V zmrzovalniku ali v hladilniku?
zamrzovalniku. tako se reže na veliko ko se pakira narezano. zamrznjeno da se ne greje mašina in packa pa še skupaj se drži.

za odpiralca... saj si že dobil odgovor ampak ja kupiti moraš tisti kos ki ni izkoščičen. ker izkoščičen se pobere ven kost potem pa to zvakumira. če mesal lepo izkoščiči potem se kar v redu skupaj drži če ne... je pa kar je. pa sploh ni odvisno od znamke ker se povsod dela na enak način.

PS: tisti ki je že narezan je malo drugače delan. in sicer kalupiran. to pomeni izkoščičen stisnjen v kalup zmrznjen in narezan. to pa zato da so vse rezine popolnoma enake.
 

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik luciano pravi:
Dober tek!
smile-1.gif
Ni ravno za pršut, ampak nikoli se ne ve....

Klik
sem gledal pa mi ni jasno pri mesu... dodajo kisik in zgleda rožnato... a nebi moralo ravno zaradi kisika postati bolj temno?
tam pri pakiranem mesu.