Protikadilski zakon v Angliji

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
Prezivel pocitnice v Londonu...in opazil eno zanimivo stvar.

Pred pubi ogromne gnece kadilcev, ki zunaj pijejo pivo in kadijo...znotraj pa ravno tako ogromna guzva - nekadilcev. Imam obcutek, da se jim je promet povecal, ker imajo sedaj "povecane" kapacitete
smile-1.gif

Tudi cene cigaret so dosti bolj normalne zgoraj... 6.20 GBP za skatlico cigaret. Me zanima koliko ljudi bi se kadilo
smirk-1.gif

Edit: tudi nase punce bi se lahko precej naucile od anglezinj...res, da so anglezinje dosti manj simpaticne in redko najdes kaksno vredno greha, vendar jih ogromno nosi krila, med tem ko pri nas zelo redko naletis na zensko s krilom (kratkim)....
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Se strinjam. Prezivel 14 dni v B'hamu. IN pač v pubu se ni kadilo, ljudje so odšli ven na cigaret oz. nekateri so imeli terase uzunej.

Samo cene so pa res,.........

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
Ja...cene so precej visoke. Nekoliko visje kot pri nas in seveda druga valuta. Pizza recimo 7 GBP (v velikosti zetona), pivo cca 3 GBP, caj z mlekom cca 1,2 GBP, itd...
Vstopnine so pa prav nesramno drage..vecina muzejev brez vstopnine pa me ni interesirala, zato nisem niti sel tja....je pa drugace lepo mesto...malo me moti edino, da se vecina pubov okoli polnoci zapira (v Soho), kaksni klubi pa ob treh. Sicer pa tudi underground neha vozit okoli dvanajste, pol ene ponoci. Beda skratka
smile-1.gif

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik Kiri pravi:
Edit: tudi nase punce bi se lahko precej naucile od anglezinj...res, da so anglezinje dosti manj simpaticne in redko najdes kaksno vredno greha, vendar jih ogromno nosi krila, med tem ko pri nas zelo redko naletis na zensko s krilom (kratkim)....
crazy1.gif

To je zato, ker otroci v šolah nosijo uniforme (punce nosijo krila) in posledično zaradi tega so to toliko bolj vajene. Zato jih toliko vidiš. Pa če nisi opazil tudi fantje veliko nosijo srajco in kravato zvečer v pubih.

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
Fantov sicer nisem gledal...ampak kravat ni bilo ravno za videt. Bi 100% opazil. No, bi bil cas, da tudi pri nas uvedejo obvezna krilca
d055.gif

Kar se tice cene cigaret...vecina stvari stane priblizno toliko kot nas, vendar v njihovi valuti. Cigareti so pa precej drazji.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.973
6.991
113
Saj pri nas bo isto, čez nekaj časa. V Angliji je pač zakon že več let v praksi in so se ljudje adaptirali.

Pri nas pa rajši protestirajo z prižiganjem dišeæih palč, še za pravo nepokoršæino nimajo jajc.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Če se ne motim, je Evropski parlament v preteklem tednu izglasoval zakon proti kajenju. Po moje bo v roku dveh let cela Evropa "brez cigareta".
cheer.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.973
6.991
113
Res je.

Ampak dokler bo kajenje "dovoljeno", torej ne bo prepovedano se ga ne bo izkoreninilo.

Torej nikoli
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.973
6.991
113
Ne, saj zato ga ne upajo prepovedat.

Small steps, ki pa znajo trajat zelo dosti let.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Res je.

Ampak dokler bo kajenje "dovoljeno", torej ne bo prepovedano se ga ne bo izkoreninilo.

Torej nikoli
wink-1.gif

Mi je tudi vseeno, glavno da so ga dali iz javnih prostorov, kar je bil tudi smisel mojega posta in ne to, da bi cigaret postal ilegalen..
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.973
6.991
113
Tudi iz ulic bi ga moralo odstraniti. Recimo avtobusne postaje za začetek ali pa nekaj kvadrat od javnih stavb.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Res je.

Torej nikoli
wink-1.gif

Mi je tudi vseeno, glavno da so ga dali iz javnih prostorov, kar je bil tudi smisel mojega posta in ne to, da bi cigaret postal ilegalen..
cheer.gif

kdaj je bil še kafič javni prostor ???? wtf ??

je mogoče država...ali pač državljani prispevali kaj k investiciji za kafič ???

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Res je.

Torej nikoli
wink-1.gif

cheer.gif

kdaj je bil še kafič javni prostor ???? wtf ??

je mogoče država...ali pač državljani prispevali kaj k investiciji za kafič ???

Vsak lahko gre not ali ne?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Na avtobusnih postajah (LJ) je ŽE prepovedano kajenje. Kar poglej označbe in poprosi prijatelja kadilca, da se umakne na dež.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Citat:
Uporabnik Kiri pravi:
Hehehe...videl to ze
smile-1.gif

Bo treba se na Svedsko preverit, da bom lahko povedal, ce drzi ali ne
evil.gif