prosim pomoč - pajki

B81

22. jul 2007
37.075
10.578
113
Kaj pa tele zadeve, ki se vtaknejo v elektriko in bi naj odganjale pajke, komarje itd, to deluje ali ne? V sobi mora bit strop čisto zaprt brez nekega leta in tla isto...

Se spomnim 15 let nazaj ko sem ponoči prišel okajen domov in zbudil mamo da je prišla pajka ubit...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
A misliš tale fail?
wink-1.gif

pest-reject-obviously-works_o_1062829.jpg

luciano

Guru
3. okt 2011
1.857
884
113
MB
Zelena lučka se prižiga intervalno, drugače pa to sranje ne pomaga.S tem ti samo vzamejo denar iz žepa.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.427
5.703
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
1. vsi pajki so strupeni, VSI
......

Kar pa seveda NE pomeni, da so tudi nevarni za ljudi. Pri nas NI človeku nevarnih pajkov.

Nevarni niso ker ne morejo ugriznit, oz. so strupne žleze tako globoko v "ustih" da so človeku nenevarni!
grin1.gif

.
pajki nimajo strupnih žlez globoko v "ustih" pajki niti nimajo "ust" ampak imajo kr lepo usta.
strupne žleze so v prvem paru pipalk ki se jim reče helicere na sprednjem delu glave pred usti. Človeku pa niso nevarni, ker imajo ali premalo strupa ali pa prekratke in prenežne helicere, da prebojedo kožo.

tak da ne bluzi če nimaš pojma. oziroma daj vsaj poguglaj pravino če že nisi bilog

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.460
822
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Moj primer:
Imam tako bol blažjo obliko arahnofobije in seveda iz dna duše ne prenašam pajkov..bilo kakih!
Skratka, ker živim v spodnjem štuku bajte, kjer iz (ne)znanih razlogov očitno pajkom neverjetno paše, sem seveda spobal že vsa fizična in pravna sredstva, da si nebi delil življenskega prostora s to golaznijo. Neuspešno! Lani šetam po eni trgovini, kjer so prodajali te elektronske odganjalce, različnih cenovnih okvirov. Prijazno vprašam prodajalca za nasvet in mi to zadevo seveda toplo priporoča, tudi iz lastnih izkušenj. Nisem nič študiral, kupim najdražji komplet (ziher je ziher) treh vtikačev. Mislim, da sam dal čez 50 eur za to čudo tehnike. Pridem domov, enega vštekam tam, kjer so pajki imeli glavno magistralko, torej v hodniku, enega v spalnico in enega v dnevno sobo. Naslednji dan grem na šiht in kaj vidim: en frajer, očitno je bil nek lokalni šerif, si je spletel mrežo 10 cm stran in točno v isti višini odganjalca, ki je bil vštekan tam. Skratka nisem vedel, ali bi se smejal ali zjokal..izbral sem prvo! Škoda, da nisem tega slikal takrat in poslal na mail proizvajalcu oz distributerju, ter v vednost še prodajalcu.
bonk.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik Janch pravi: Prijazno vprašam prodajalca za nasvet in mi to zadevo seveda toplo priporoča, tudi iz lastnih izkušenj.
Malo OFF:
He he, zelo obrabljena tehnika trgovanja: "ja, veste, to imam jaz doma in je super!"
Pa v veliki večini to ne drži, gre le za naučen prijem, kako prepričati stranko za nakup (nekaj let sem delal tudi v trgovini)