To kar rabiš itak dela vsak software (recimo Blueiris imam jaz). IP kamera je kul ker ne rabi drugega, problem je da je cena ene IP kamere toliko kot cena videokartice in štirih CCTV kamer, če imaš kam v računalnik to potunkat. Jaz imam recimo 4 kamere v bajti, ki gredo na zajemno kartico, to kar rabiš pa potem software postori - lahko nastaviš posnetek na določen čas, pa kombiniraš s premikom slike, pa nastaviš občutljivost "senzorja premika", pa da je premik alarm in ti potem snema pogosteje nekaj časa, pa da ti fotke potem shranjuje, pa da ti jih takoj pošlje preko FTP-ja na oddaljeno lokacijo (če ti bodo vdrli in kaj odnašali bo šel zraven tudi računalnik s posnetki, tako da...). Skratka CCVT dnevno/nočno IR kamero dobiš že za 50-70eur, pa še ene toliko je kartica (oz. več, odvisno od tega koliko frame-ov zajema na sekundo). Če rabiš po en frame na minuto na kameri potem je tanajcenejša dobra, edino na to pazi da bo dejansko delala s software-om. Če pa vzameš 4-kanalno s 100fps (25 na sekundo po kanalu), potem je pač mal dražja, pa še mašina mora biti dobra da vse skupaj shranjuje. Čeprav pri 4h kamerah pri posnetku na minuto ti v ene 14 dneh nabije toliko slik da fajlsistem ne gre nikamor več (tam več desettisoč slik v eni mapi je nightmare že za kopirat, kaj šele kaj drugega).
Moj nasvet: probaj si sposodit kako web kamero za chat - zihr poznaš koga k jo ima. Pa software-a za tako reč je kolikor hočeš - pa sprobaj pri ločljivosti web kamere za začetek, da boš videl če sploh to rabiš. Kamero na usb od računalnika, pa potem nastavi s software-om to kar hočeš. Naj ti drugi kak sw predlagajo, ampak sem ziher že videl sw ki to zna z web kamero narediti - pozabil kateri sw bi bil za web kamero - probaj to za začetek, potem boš pa videl ali rabiš kaj resnejšega ali se boš tega naveličal po enem tednu - v tem primeru smo ti na forumu prihranili par sto ojrov in daš raje za en pošten pir...