Program za capture iz DV kamere

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Kateri program bi priporočali za zajem posnetega videa iz DV kamere(video se na kameri snema na miniDV kaseto)? Podarek bi dal predvsem kvaliteti končne datoteke.

Kamero je priklopljena na FireWire.

martin

Pripravnik
9. avg 2007
132
0
16
Katerikoli program uporabiš... končna datoteka bo v vsakem primeru ista do bita. Oz. bi morala bit.

http://windv.mourek.cz/

Windv je pomoje najenostavnejši, kar jih lahko dobiš.

Odgovor na tvoja naslednja vprašanja je pa verjetno Dr. Divx, ali pa AutoGtk. Še potem pa deinterlace
smile-1.gif
. Ampak vse ob svojem času.

lpm

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
bolj profi varjanta in tudi za montažo pa adobe premiere.
za bolj domačo uporabo pa tut kak pinacle.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Do zdaj sem film captural z vgrajenim programom na visti, vendar se na posnetku prikazujejo črtice, ki jih ni, če kamero priklopim direktno na TV

(ni tako zelo izrazito kot na sliki, vendar sem očitno ustavil na mestu, kjer se je veliko premikalo. Drugače pa se prikažejo ob premikanju kamere)
289640-bscap0000.jpg

Priponke

• 289640-bscap0000.jpg
    289640-bscap0000.jpg
    21 KB · Ogledi: 227
Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, to je "interlace" , po naše "prepletanje".
Eni kreteni jo celo zagovajajo.

Če boš film prikazoval izključno na TV (klasični, na LCD je odvisno od okoliščin če boš videl za "učinek glavnika" ali ne). Pa pred tem ne obdeluj sliko na PC preveč, ker noben program ne ve delati z interlace in ga bo zamešal v sliko, tako da več nikoli ne bo ven šla.(beri: vsako obdelavo preglej, ne brisat originalov)

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Ja, to je zato, ker kamera snema v interlace načinu - na hitro povedano vsako drugo vrstico spušča, tisto vmes si pa potem "izmisli" (deinterlace), in če je velik akcije, potem si bolj slabo zmišljuje. Na TVjih je deinterlace dovolj dober/dost nizka resolucija, da teh črt ni, na računalniku pa se vidi.
V glavnem, deiterlace boš v nekem koraku moral vključiti, poglej če se da kako že pri samem snemanju s kasete, drugače pa kasneje v post produkciji s kakim filtrom.

To je približno to. Upam da nisem velik mem usekal, če sem me bo že kdo popravil
smile-1.gif

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Obstaja torej kak program, ki bi iz kamere na računalnik presnel in nato avtomatsko deinterlacal video? Če ne, katerega bi priporočali za tale filter?

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Ja, VirtualDub ima deinterlace filter. Pa tudi s kamere zna posneti video. Pa zastonj je.
smile-1.gif

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Super! Sedaj pa še zadnje vprašanje: na kameri verjetno ne gre nastaviti naj snema normalno in ne interlaced? Kamera je pa Sony DCR-TRV12E

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mislim da ne bo šlo. vsaj na pol profi kamerah nisem tega opazil. zakaj ni oz. morda je pa se nisem pozanimu

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Ne blo slo. Na kamerah ponavadi lahko nastavljas samo progressive scan, kar ti pa tako ali tako pri tem nic ne koristi.
Progressive scan je čist slučajno "dobesedno" ne interlaciraj
wink-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Absolutno Pinnacle Studio.

zajameš, obdelaš posnetke....(nekateri tudi stiskajo v mpeg).

Druga opcija je Adobe Premiere, ki pati ga odsvetujem z vidika občasnega uproabnika (amaterskega).

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.253
329
83
Da ne bo pomete (jaz sicer uporabljam WinDV v kombinaciji z Virtualdub-om - saj se ni tako težko naučit), sicer je pa za noob-e eden boljših zadev DVDSanta (ni sicer zastonj, ampak za noob-e itak ni nič zastonj). Da se nastavt celo tako da ti direkt iz kamere DVD film zapeče - bolj simpl programa za video presnemavat še nisem videl: vpraša te od kod in kam pa stisneš še "GO!" in si na konju čez eno uro
smirk-1.gif

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Exsate video je meni najboljši za zajem videa iz DV zato ker je do sedaj edini program ki sem ga našel, kateri v sliko zapeče tudi datum in uro posnetka. Sicer ga sedaj ne uporabljam več ker imam sedaj HD kamero ampak prej je bil to zakon.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
meni direktno iz traku na DVD ne pride v poštev.

ke rhočem prej posnetke vsaj malo obdelat - odrezat ven, narediti prehode, datinoter kak datum, napis, mogoče dodati glasbo (odvisno od prilike in koliko semi da igrati)...pa še potem ko želim mpeg format raje to naredim v programu, ki bo to naredil z najmanj izgubami na kakovosti posnetka...kar pa tile programčki all in one običjano ne naredijo (tudi pinnacle).