Prodaja vozila - avto odpeljan pred prepisom?

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Ok, fantje nekaj me nujno zanima.

Danes sem prodal svoj avto, prišli so trije tipi iz NM, ne-cigani (pomembna opazka), in ga kupili. Pustili so 530 od 550 kupnine, podpisali smo pogodbo kjer tudi piše, da se ob prepisu plača preostalih 20€.

Bankovce sem pregledal pod lučko, imajo vodni žig, črto, ne zgledajo ponarejeni.

Skrbi me edino, ker smo se zmenili, da oni avto sedaj odpeljejo, meni pustijo sicer prometno, in se potem v ponedeljek vrnejo z avtom, da naredimo prepis ker so danes tehnični zaprti ob tej uri.

Pogodba je podpisana, kaj pa če recimo oni avto sedaj razbijejo, uničijo? Kazni verjetno pridejo name ali kako? Me lahko kako nategnejo?

Nisem najpametnejše sorte kar se teh zadev tiče, zato bi bil res izjemno hvaležen za čimprejšnje odgovore. lp Žan

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Tolaži me, da imam denar v žepu in to da je pogodba podpisana. Ni pa mi všeč to, da je bil avto odpeljan, ker danes je vsak drugi že nategun in lahko kaj zmuti.

Dva dni živčnosti torej, šit..!

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Sej pogodba ne rabi biti overjena, da velja, a ne? Podpis je dovolj?

To je pa tko, ko se neznalec ukvarja z nečim, kar bi bilo bolje prepustit komu drugemu.. Grem na en viski

I

Izbrisan uporabnik #488

Podpisana pogodba je dovolj. Samo mirno.

To je dokaz da dejansko ni vec tvoj oz kdo ga uporablja.

Upam le, da ni kupec palček Smuk

I

Izbrisan uporabnik #488

Ponarejen podpis. No pri overitvi pri prepisu lahko postane pravi.

Pooblastila tudi ni imel za mamo ne

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Ne. Prišel je foter, sin pa še en tip, pomojem kak mehanik. Naslov na pogodbi se sklada s priimkom. Ne vem zakaj bi me sicer rabilo skrbet, ker denar imam pri sebi, tako da načeloma mi je lahko vseeno kaj naredi z avtom. Edino če nabije kake kazni, potem se lahko zadeva zakomplicira. Mogoče je najboljš jet v službo, da lahko dokažem, da nisem jst vozil avta v tem času, ko mamo elektronsko štempljanje..?

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.530
113
Brez panike, za kazni nimaš kaj skrbet, ker imaš v roki pogodbo.

Vedi pa, da je na kocki vračilo premije tvoje zavarovalne police in tvoj bonus.

Že dolgo se avta ne prepisuje brez prenosa lastništva tudi z novo registracijo (prometno na ime novega lastnika), in tebi bi lahko kupec dal aro, ampak avto pa bi lahko odpeljal šele v ponedeljek (za božjo voljo: ko da se bo svet podrl, če bo še en dan brez novega avta).

Zdaj ni kaj, upaj da je tip pošten in se res namala v ponedeljek. Če ne bo verjetno cel problem z odjavo vozila. Imaš ti še vedno prometno?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
in če ga ni na njihovem naslovu?
wink-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.530
113
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Ja, jst imam prometno. V najslabšem primeru grem tja in avto odpeljem z rezervnim ključem.

Hm, to daje vtis, da je kupec pošten. Držim pesti.
zmaga.gif

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Samo dodajam, po uradnem papirju (prometnem dovoljenju) je on še vedno lastnik. In tudi nosi vse posledice.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Verjetno je pošten,..sem pa imel podoben primer s cigani,..jao to pa ni šlo dobro, na kratko:

Pridejo trije cigoti zvečer pogledat avto, se peljemo, gledajo avto, gledajo dokumente ok vzamemo. Na vsak način mi hočejo poturit denar v roke samo da bi se lahko takjoj odpeljali, še 100 € več mi hoče dat,..a prepisi so že zaprti, odklonim, se zmenimo naslednji dan zjutraj pred prepisi. Naslednnji dan njih NI, si mislim, mali nategec itaq bi lahko pričakoval, na tel. se ne oglašajo,...grem domov. Potem pa vidim da v včerajšnjem hitenju mi ni vrnil prometne?! Ga kličem pravi jutri, ga kličem jutri pravi jutri, ga kličem še naslednji dan se ne oglasi in tako cel teden, ga prosim, mu pošiljam SMS vedno uporabim prosim, hvala itd...ne jebe me 5%,...Mu po enem tednu napišem da bom dal prijavo na policijo če mi ne vrne dokumenta in dobim nazaj: Vem kdo si ti, pridem in te zakoljem !? KWA, ma dej sem prijavil izgubljeno vozniško in za dvojnik plačal 5.000 sit .....

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik kocka pravi:
Samo dodajam, po uradnem papirju (prometnem dovoljenju) je on še vedno lastnik. In tudi nosi vse posledice.

Ne drži, s pogodbo dokazuje, da ni vozil itd.