Problem tal v senčnici

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
@softi: Hja, trava je bila moja prva ideja, posebej še sedaj, ko sem preskusil novo kosilnico.
Vendar je za takšne odločitve vedno treba imeti družinski konsenz, tega pa ni bilo...
Pred leti se je posul pesek, sedaj tudi to ni več dobro, ker je začel ven tolči plevel, menda je s plevelom dosti dela že na vrtu in pred garažo (sam se izogibam sklanjanju, emšo pač
frown-1.gif
) moji argumenti za travo so bili bolj slabi in sedaj so na vrsti plošče.

Takle mamo
wink-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
men ga ni lepšega kot lepo zelno. kar je v senci težko.
pa mogoče skoz potacan itd. bi razmišljal o unih zelenih osmicah.

plošče..ne vem..robnik ob strani itd...

gr69
ne vem za tak pesek. vem pa kaj imaš v mislih.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
P.S.: sicer sem pričakoval tudi odgovore v stilu 'kaj sprašuješ neumnosti, raje na kolena pa plet!", pa me je odgovor 'lanosa' kljub temu presenetil. Toliko negativizma in izbruhov cinizma je pač težko pričakovati... nekateri uporabljamo Alter tudi za majhna vprašanja.
sem vedu tvoj odgovor oriulus
grims-1.gif
Mene ni presenetil. Tako pač je tukaj. Za vsak "drek" se izumlja vesoljska tehnologija.
Izbruha negativizma in celo cinizma ni bilo niti kanček. Si samo užaljen, ker sem ti pač na takšen način povedal. V moji okolici je vikendašev ogromno. Iz cele SLO. Od takšnih, ki vsako neprimerno travico odtrgajo, do takšnih, ki po nekaj mesecih ugotovijo da bi bil skrajni čas, da pokosijo, ampak še ne vejo kako. Imam kar popredalčkane... me ne motijo... se z vsemi razumem.... imam pa svoje mnenje. Pa da ne bom čist mimo tvoje teme.... pod "brajdo" je najlepše če ni nič. Kosiš, kot vse ostalo in konec. Problem imaš zato, ker si nasul pesek.... če ga ne bi, bi pokosil in mir. Samo kot praviš, nimaš podpore .... ker so tako rekli. Je pa tvoje in delaj kar hočjo...odgovorov imaš kar nekaj. LP
nahrung002.gif

PS. Dej nam povej, kolk pa ste vi kaj pod to brajdo??

Nazadnje urejeno:

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
"Split" je nemški izraz za to čemur mi pravimo drobir. Gre za 100% drobljen material, brez podmernih zrn. Npr. samo frakcija od 2 do 4 mm. Trik je samo v tem, da se zrna zaklinijo med sabo in da ni "nulerja", v katerem bi rastla trava.
Dobiš tisti dve karjoli na vsaki betonarni ali asfaltni bazi za pivo. Drugače pa v kamnolom, izogni se peskokopov, ker ti bodo podturili sejani/drobljeni pesek, ki je "živ" in leze na vse strani.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
@digg: vem da je ta Boom Efekt učinkovit, vendar to pomeni da obstaja možnost kontaminacije talnice.
Ne nazadnje, na njihovem 'Navodilu za uporabo' piše tudi tole:
SREDSTVO SE SME PRODAJATI SAMO OB PREDLOŽITVI POTRDILA O ZNANJU IZ FITOMEDICINE.
Tega pa nimam, še manj pa si želim kakšnih komplikacij ob 'črni' uporabi.

Vseeno hvala za dober namen!

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Karkoli boš imel bo še vedno trava prisotna: veter prinese pesek in semena in vzklije pa da se j.ebe.š..
Boomič pomaga vsaj en čas, da pa bi kontaminiral podtalnico bi moral uporabiti ornk koncentracijo.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
@digg: vem da je ta Boom Efekt učinkovit, vendar to pomeni da obstaja možnost kontaminacije talnice.
SREDSTVO SE SME PRODAJATI SAMO OB PREDLOŽITVI POTRDILA O ZNANJU IZ FITOMEDICINE.

cool-1.gif
ne se sekirat za kontaminacijo talnice. Folk šprica razne zeli po velkk večjih površinah. Tako da tvoja senčnica ne bo nič kontaminirala. Rabiš pa pol deci tega.... pa pet litrov vode max. Pa neko škropilnico malo.
Če bi vedu, kje imaš to zadevšno, bi ti jaz poškropil.... samo da vas "vaša" ne bi morila
wink-1.gif

(A si še jezn na mene?)

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Predlagalci booma - ne pozabit, da zadeva prime samo na zeleno. Torej mora rastlina tam že rast, da jo zagrabi in uniči. Poleg tega bo treba posušeno rastlino še vedno odstranit, ali pa počakat da razpade sama.

Se pa strinjam, da je tole poceni in relativno elegantna rešitev, ki okolja niti ne obremenjuje pretirano. Če se odmisli zgoraj našteto. In drži tudi, da bo sčasoma življenje našlo pot v to senčnico, ne glede na to kaj se naredi tam za podlago ...

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Mah kakšna kontaminacija, v tej koncentraciji ti nima kaj biti tudi če je spiješ ene pol litra (no, malo moraš imet štajerske krvi v sebi kot protistrup)
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
pa sej ti je napisal. Karenca je 35 dni. Torej en mesec si še mal bolj žejen, pol je pa vse kot ponavadi
tongue-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:

1dcl dobis brez potrdila na kaksni kmetijski zadrugi, majo tudi podobno firmo ki ni boom efekt in se to zelo razredceno posprica po zelenju s prsilko, jest sem za stos posprical zelenico in tam je po letu dni se vedno goli krogec v premeru 30cm.
Ta strup pa unici rastlino samo na nacin da pospricas po listju ker ga preko listov rastlina spravi vase in odmre. In ce mene vprasas lahko kontaminiras s sprico samo zrak, ker si ne predstavljam kako bi to prislo globje v zemljo kot 5cm ce ze.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Hvala za napisano, Ralliart, pravzaprav sem to v soboto že naredil. Po precej dolgem pogovoru v trgovini in nekoliko raziskovanja po netu sem prišel do ugotovitve, kako ne bo prav veliko ekološke škode (če sploh) za tistih nekaj mojih kvadratov peska.

Tako da je (upam) problem začasno rešen.
Pa še 'naša' se je na koncu strinjala
wink-1.gif