Problem s kljukami..

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
V stanovanju imam problem z 2 klukama. Ker se jih je precej vleklo (vsaj tako zgleda), so popustili spodnji sraufi (kljuke kot na sliki, gre se za srauf na spodnji strani kljuke)

Hoppe-Capri-LS-F49-F69-g.jpg

in sedaj kljuka spodaj ne drzi in strli stran od vrat. Nazaj zasraufat ne gre, ker je les potrgalo ven. Daljsi srauf ne gre, ker je potem ze notranji del kljuke/ključavnice v napoto.

Kaj mi je storiti, da popravim:

- debelejši šrauf, pa pač povrtam luknjo, da bo večja?
- prevrtam skoz in skoz (tudi čez notranji del kljuke - to sploh gre, brez da kaj pokvarim) in dam magari šrau skoz in skoz in matico na drugi strani?

hvala za pomoč

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Iz kakšnega materiala so vrata? Če je iverica, nimaš kaj povrtavat. Drugače pa tam kjer je na ščitu vijak v vratih ne bi smelo biti mehanizma. Tudi sam sem na enem objektu to rešil z luknjo skozi, potem pa dva vijaka + puša z navoji. Drži ko šus.

Pa to ni kljuka ki stran stoji, to je ščit. Jaz bi zamenjal komplet kljuke s ščiti in poiskal take, ki nimajo lukenj za vijake na istem mestu kot te. Recimo imaš ščite s po štirimi vijaki tudi. Pa pazil bi da so stare luknje tudi prekrite.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Za začetek snami kljuko, povrtaj luknjo v vratih, vlepi lesen čep in ponovno privijači kljuko. Za nekaj časa bo mir.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
za začetek in najcenej bo, če sedanjo luknjo zafilaš s koščom lesa. Pa ta košček namaži z lepilom za les. Počak en dan, da se lepilo posuši, izvrtaj malo luknjico in nato privijači vijak nazaj.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
"Kartonska" vrata, stoposto. Luknjo zafilaj s silikonskim kitom in prišraufaj isti kniping nazaj v luknjo. Po kakem letu bo mogoče malo težje za odšraufat, ampak gre bp z udarnim šraufcegrom ali pa če maš malo bolj kmečko roko.
smile-1.gif

Silikonski kit zato, ker je ob vsakodnevnem stresu še dovolj fleksibilen. Drugače pa lahko ponucaš tudi mekol in žagovino, da zafilaš luknjo, ali pa čep. Vse to smo mi že probali, silikonski kit trenutno drži že eno leto (prej smo popravljali 3x na leto).

Nazadnje urejeno: