Problem pri vpisu na fakulteto

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.995
7.359
113
Hčerka se želi vpisati na fakulteto vendar ima pri online vpisu problem, saj ko želi podpisati in poslati prijavo za vpis, ji napiše, da ProXSign Xml komponenta ni nameščena. Digitalni podpis je prevzela, tako da ne vemo kje je problem?
Uporablja Internet Explorer 11
Napiše da je dodatek ProXSign bil uspešno nameščen, spodaj pa napiše če uporabljate Internet Explorer 11 in pri podpisovanju dobite obvestilo, da dodatek ProXSign ni nameščen, se obrnite na podporo aplikacije, ki zahteva podpis.

Pa vseeno ne deluje. In kje je ta podpora? Prosim za pomoč.

Lp

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.450
426
83
Podpora je pri aplikaciji, se pravi pri razvijalcu / skrbniku fakultetne prijavne spletne strani.

Če komponenta deluje lahko preveriš tukaj, zraven so povezave in navodila za namestitev v drug brskalnik, kot je predlagal Mikrohard. In kar naj bo naslednji korak, če zadeva ne bi špilala.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Še enkrat podrobno preberi navodila.
Mislim, da piše imeti morate nameščen xx internet explorer ALI STAREJŠI.
Se pravi, da si moraš namestit staro različico IE in potem ponovi ves postopek in bo šlo.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.995
7.359
113
Zame preveč zakomplicirano. Bomo poizkusili z drugim brskalnikom. Mogoče Firefox.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.995
7.359
113
Hčerka pravi da so jim na šoli svetovali uporabo Internet Explorerja in tudi digitalni podpis pravi, da ima shranjen tam. Tako da nimam pojma kako naprej.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
S FF ne bo šlo, enaka zadeva.
Mislim, da gre s Chrome.

Kaj pa tam, ko ti napiše, da mora biti nameščen IE 10 ali starejši ali ni zraven link do starejših različic?

Nazadnje urejeno:

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.995
7.359
113
So linki do starejših različic in do IE 11. Ona ima na svojem lap topu IE 11.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.995
7.359
113
Je že urejeno. Smo šli še enkrat od začetka in sedaj je šlo. Hvala lepa vsem za pomoč.
zmaga.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
res so taka navodila oz postopek, da bi mogli študentje že kak izpit računalništva nardit, da bi to znal v prvo 100% izvest
bonk.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ja morajo biti moderni, pa čeprav vzame 5x več truda kot staromodni način.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Kako se je vpisat na faks hitreje na star nacin, ko si moral na faks, cakat v vrsti in nato izpolnit vpisnico, kot po novem s tremi kliki iz dolmacega naslonjaca, pa ves samo ti... Mislm, leta 2015 bi vsak moral bit toliko racunalnisko pismen, da zna prebrat navodila in jim sledit,.,

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Plafon kader bomo imeli, ko so na faksu že takšni, ki se še vpisat ne znajo
bonk.gif

pa nit slučajno da bi kakšnga prjatla svojih let vprašala, ki verjetno bolj obvlada kot ata, nee, stari ti se matraj in me rešuj.........šit u p.......-katastrofa od mularije
uf-1.gif

in na tolk sposobno šefico bom mogoč enkrat nabasal, kakršne sreče sem
cry12bpy.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.995
7.359
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Plafon kader bomo imeli, ko so na faksu že takšni, ki se še vpisat ne znajo
bonk.gif

pa nit slučajno da bi kakšnga prjatla svojih let vprašala, ki verjetno bolj obvlada kot ata, nee, stari ti se matraj in me rešuj.........šit u p.......-katastrofa od mularije
uf-1.gif

in na tolk sposobno šefico bom mogoč enkrat nabasal, kakršne sreče sem
cry12bpy.gif

Sigurno boš nabasal na kakšno tako šefico, ker si glup.
Vprašanje sem dovolj jasno napisal, kaj me zanima in tudi dobil odgovor. Predvidevam da ti nimaš pojma o omenjeni stvari, zato ne vem zakaj se oglašaš s svojimi nepotrebnimi komentarji. Ker si glup in ker si capl je edino pravilno, da te zahojajo glupi šefi.

P.S. Ata se ni nič matral. Ata je vprašal na Alterju in tudi dobil, kar je potreboval.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ajde vi vsi pametnjakoviči, dajte svojim partnerkam za izpolnit to prijavnico, pa se pol slišmo kolk je kdo samosotjen in zrel in zna sledit postopku
wink-1.gif

kot sem že napisal, sem dvema moral to reševat. Jah pač ne gre ne kr tko kot piše; klik, klik, klil. Se vmes ustavi in čakaš, refrešaš... klikneš pa se nič ne zgodi...

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
O joj, zapakiraj racunalnik, pa ga poslji nazaj. Potem pa pejt stat na faks v vrsto...

Ce je tole problematicno: http://www.mizs.gov.si/fileadm...na_javni1st.pdf

in ce je tak problem poklicat oz poslat email na podporo:

za ostala vprašanja pri izpolnjevanju e-obrazca prijave:
Podpora eVŠ, e-naslov: evs-prijava.mizs(at)gov.si, tel.: 01/478-4659 (od 9.00 do 16.00 ure med delavniki).

nimas kej delat na faksu... zanimivo, kako pa vsi znajo dljat appe, pa kretenizme pisat po forumih, fbju, twitterju itd...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
aha, če pokličeš na faks in se s tajnico, ki ima še manj pojma drkaš po telefonu je OK.
če pa vprašaš na alterju pa ni OK??

Govoriš iz izkušenj al si samo pdf poiskal? Ko boš probal, se javi.
Kolk previsiš na netu, sem prepričan, da dobro veš, da se zelo velikokrat kak postopek ustavi, pa če prov je v navodilih napisano, da samo klikneš na x.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Ti ocitno ne razumes kaj pomeni TEHNICNA PODPORA. In ne, zadeve se ne ustavijo same od sebe, postopek pa je jasno napisan, se video je zraven.