BTW zakaj ne daš klasičnih U vijakov (kvadrat profil)? Postaviš reml na mesto, na vsako stran zavrtaš luknjo in daš U-vijak.
Ker na vrh remla pride plošča in bi vijaki motili.BTW zakaj ne daš klasičnih U vijakov (kvadrat profil)? Postaviš reml na mesto, na vsako stran zavrtaš luknjo in daš U-vijak.
Ta objemka vsekakor neprimerno bolje drži kot kateri koli var ali vijak v železu. Tako da mi ni jasno, kaj vas motijo te objemke? Ideja je dobra. Kot sem napisal, probaj dobiti kak kos valjanca za ozemljitev, pa poskusno naredi par komadov.Če imaš možnost varjenja, bi sam na tvojem mestu, raje naredil L profilčke (mogoče se jih da kje celo kupit), z luknjo na eni strani, na drugi pa privarjen (kar že sam omenjaš, da imaš nekje).
Na prečne jeklena profile daš potem vzdolž les, ki ga privijačiš preko teh L profilov, ter nato še enkrat prečno les (ki ga vijačiš zdaj na les), ter gor kritina (gledano tvojo prvo slike v tej temi...pri tebi je enkrat les, tu bi pa uporabil 2 x les (kar bo manj L profilov), sploh še, če uporabiš malo večji premer lesa vzdolžno (10 x 10 cm)...imaš lahko metrski razmik vmes.
A to si kje na območju z malo snega?
Se strinjam, vendar če nisi vsaj pol-profi, bo vsak malo drugačen.Ta objemka vsekakor neprimerno bolje drži kot kateri koli var ali vijak v železu. Tako da mi ni jasno, kaj vas motijo te objemke? Ideja je dobra. Kot sem napisal, probaj dobiti kak kos valjanca za ozemljitev, pa poskusno naredi par komadov.
Potreboval bi nekaj takega, kot sem na brzino narisal... Niti ne vem, kako se temu rece. Rabil pa bi za pritrditev lesenih precnih letvic na zelezno konsturkcijo za nadstresek ...
Poglej priponko 46300
Kje bi lahko kaj takega dobil... skoraj ne verjamem, da ze narejeno... tako da verjetno po narocilu.
Sem ze razmisljal, da bi sel v Bauhaus (tam sem nasel) po trak sirine 30mm in debeline 2mm ... in bi sam naredil. Edino ne vem, ce je alumunij primeren za prepogibanje brez pomoci kaksnih gorilcev ... Ali pa plocevinast trak... ta bi bila pomoje dovolj ze debeline 1mm ...
Se za lazjo predstavo... Gre za takle nadstresek in ne bi rad vrtal luknje v zelezo ampak bi od spodaj bile letvice pritrjene s temi "sponami" zgoraj ...
Poglej priponko 46301
Jaz ti nardim. 2,80 / kos.