[PRIROČNIK] Pay Pal za telebane

pumaxx

Pripravnik
6. sep 2007
235
11
18
Z`dežele
Kako pa so kaj prožni glede pošiljanja v SLO in kakšna je cena pošiljanja preko Taobao. Sem jih nekaj kontaktiral pa ni še nobenega odgovora.

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
težko boš našla prodajalca na Taobao, ki pošilja tudi izven Kitajske....lahko pa povprašaš kakega posrednika, ki za tebe kupi in ti potem prepošlje....vzame sebi 10%...

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
mi lahko kdo pove kako se zdej znebit tistih 1€ ki so mi trgali ob registraciji in potem vrnili nazaj....po tistem sem že večkrat kaj plačeval, pa mi je vedno bilo trgano iz kartice....ta znesek je pa še vedno v dobrem.....

B81

22. jul 2007
36.933
10.501
113
UUUUllllaaaaalaaaaa
grin1.gif

One problem again:

Ena iz nigerije bi rada kupila telefon, ji naredim predračun prek paypala, danes dobim email iz service@paypal.com:

Dear --------------------------(--------------------------)

You have an Instant Payment of 450.00 USD from Regina Hill (rhillgina@googlemail.com).

It may take a few moments for this transaction to appear in the Recent Activity list on your Account Overview.After the Shipment had been Verified Authentic.
Payment Details

Purchased From: Denis

Transaction ID:4GA06960DM9705059

Item Number Item Title Quantity Price Subtotal
1399707
Samsung Galaxy Spica 1 $450.00 USD $450.00 USD

Delivery Information

Address: Name: Kola James
Adress: 2 Bella Close Quarry
City:Abeokuta
State: Ogun
Zip code: 23439
Country : Nigeria.

Means of Postage: USPS/fedEx 8 Days Global Express Mail Service (EMS).

Address Status: Confirmed

NOTE: This PayPal® payment has been deducted from the buyer's account and has been " APPROVED " but will not be credited to your account until the shipment reference/tracking number is sent to us for shipment verification so as to secure both inequalities (Buyer & Seller) from online fraudulent activities. Below are the necessary information requested before your account will be credited.

You will have to email us the tracking number to the PayPal Customer Care at:
parcel_verifiications@accountant.com . As soon as we receive the shipment tracking number from you, you will receive a " CONFIRMATION EMAIL " concerning the accreditation of the funds into your PayPal Account and we shall get the funds credited into your PayPal Account within 24 hours.

Kako to nategujejo? Da ko jaz pošljem, oni prekličejo?

Lp

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Scam klasika. Vtipkaj email v google.
Ni denarja ni telefona. Pri paypalu takoj dobiš denar če ti plača tako da vidiš al je al ni denar.
smile-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Pa daj sporoči mu tracking number 561564GHWB , pa še vedno nebo denarja....

To je fake, forwardiraj na paypal, saj imajo "scam" oddelek.

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
zadnji....

kako se sprintajo (pdf) za nazaj transakcije?...roba je na carini, zdej pa hočejo da jim dostavim račun, imam pa samo transakcijo prek PayPala.....
ni naročilo prek spletne strani....

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik kwa pravi:
zadnji....

kako se sprintajo (pdf) za nazaj transakcije?...roba je na carini, zdej pa hočejo da jim dostavim račun, imam pa samo transakcijo prek PayPala.....
Jaz jim dam kar forward maila, ki ga dobim kot potrdilo o opravljenem nakupu

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik kwa pravi:
zadnji....

Tak primer sem imel pred 14 dnevi. Že ob plačilu sem vedel, da bom rabil račun za carino in sem si sprintal vse živo.
Ampak pazi, carina je trdila, da je stvar več vredna, kot je na računu od paypala!!! Nisem kupil preko ebaya, ker sva se s prodajalcem zmenila, da mi da nekaj popusta, in ne bo plačeval še provizije ebayu.
Sem jih kar dva dni moral prepričevati, da je to edini račun, ki ga imam itd.....

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Banka ti trga z Mastercarda takoj. Pol pa ti s svojega TTR poplačaš dolg na masterju.

Zdaj pa jaz moje vprašanje: nekaj plačal preko PayPala. Kupec mi je kao vrnil denar, tudi email od PP sem dobil, da sem dobil denar nazaj, ampak ga ni ne na Paypal računu, ne na mojem TTR ne na Amexu .. Kje se pol vidi, da mi ga je res vrnil?
redface-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
K bos dobil poračun od kartice, bo vidno.
Meni so vrnili mislm da na moj osebni TRR.

B81

22. jul 2007
36.933
10.501
113
Hmm...tudi meni so dali denar nazaj...zdaj pa bom kupil podoben izdelek v enaki vrednosti (oblačila). Kako bo zdaj zgledalo stanje?
Je to, kar so dali nazaj, na PP in bo iz tega šlo naprej spet?

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
308
6
18
Ko hočem plačati transakcijo s Paypalom, nimam več na svojem računu prijavljene svoje Visa Electron kartice. Ko jo hočem dodati, mi Paypal izpiše:
"That card number is already assigned to another PayPal account. For security purposes, each card may only be assigned to one PayPal account. If you have already opened a PayPal account, please retrieve the relevant information and log in. Otherwise, please use a different card."

Skratka, to je edini račun, ki ga imam in iz tega accounta in prek iste kartice sem pred cca. 1/2 leta plačal nekaj brez problema. Tudi ko grem na zgodovino transakcij, mi ne izpiše nič. Kaj naj bi tole bilo?
Tudi v Help-u glede tega ni nič uporabnega.

19. jul 2007
2.838
1.563
113
Na PayPal imam denar (USD), kako narediti, da mi pri naseldnjem nakupu v EUR pobere ved denar z PayPal-a , preostanek, ki ga rabim za nakup pa mi pobere z MasterCarda.

Vem, da lahko nakazem denar nazaj na Mastercard, samo mi poberejo 2 EUR.

Kako bo najboljj ugodno glede menjalnega racuna USD - EUR na PayPal-u.

Hvala.