Evo opravil svojo prvo prodajo in denar withdrawal iz Paypal računa na NLB VISA kartico. V NLB kliku jim napišem sporočilo in sledi njihov odgovor: Zdej men ni neki jasn, al samo NLB nekaj komplicira ali sem jaz kaj narobe naredil. Evo preberite si spodaj, bi pa rad da mi kakšni ki imajo opravljenih več prodaj povejo komitenti katere banke so. Ker je zgleda čas za zamenjavo.
Pozdravljeni, na mojo Visa kartico sem dobil nakazan znesek 134,81 eur. A mi lahko prosim 120 eur prenakažete na moj osebni TRR. Hvala in lep pozdrav,
Spoštovani,
sporočilo smo poslali na ustrezen oddelek.
Ob tej priložnosti bi vam radi pojasnili še nekaj postopkov pri preplačilih na kartične račune kartic.
Če je do preplačila na plačilni kartici NLB Visa prišlo zaradi transakcije, ki predstavlja vračilo oz. strornacijo s kartico opravljenega nakupa, ob tem, da je prvotna transakcija že plačana s direktno bremenitvijo, potem tovrstna preplačila na plačilni kartici NLB Visa vrnemo na podlagi reklamacije imetnika kartice.
Kadar pa pride do preplačila iz naslova "gambling" transakcij, ki v dobro niso dovoljene, vendar jih sistem Visa dopušča in, ker ni prvotne transakcije (nakupa), takrat preplačilo avtomatsko izvršimo po zaključenem obračunskem obdobju in izdelavi izpiska. Seveda pri tem upoštevamo še morebitne ostale transakcije.
Kartica NLB Visa ni namenjena za nakazila iz naslova individualnih nakazil ali "gambling transactions". Plačilne kartice so v naši strategiji kartičnega poslovanja opredeljene kot plačilno sredstvo in ne kot klasični račun. V Splošnih pogojih je tudi opredeljen namen uporabe kartice. Ob nespoštovanju Splošnih pogojev lahko banka tudi odpove uporabo plačilne kartice.
Za nakazilo iz naslova gambling transakcij bi moral imetnik navesti svoj TRR z deviznim podračunom, ki ustreza vsem zakonskim zahtevam o načinu poročanja BS in ECB.
Nakazila na kartični račun so v nasprotju z zakonom o načinu prilivov iz tujine in so imetniki v primeru kontrole lahko kaznovani.
Lep pozdrav,
AT