Prireditve v Stožicah in redarstvo...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Torej, danes se je v Stožicah odvijal Masters of Dirt. Pričetek je bil ob 20:00 (uradno, začeli so 20:15 ker je folk še prihajal). Ob 19:30 je bil dovoz do parkirne hiše dvorane že zaprt s strani policije. Nakar je folk začel parkirat po tistih pločnikih/kolesarskih stezah, ki ne vodijo nikamor razen okrog dvorane. Tako čez prst dobrih 500 avtov.

Ob prihodu iz prireditve (kot lahko sklepate iz naslova) obvestilo redarstva na vseh. 40(80)€ kazni. Jaz nisem vozil ampak je kolega, pa sem v šali rekel, ko smo parkirali, da ko pridemo nazaj, bojo pa povsod lisice gor. No veliko ni manjkalo na koncu, verjetno pa nimajo dost lisic, zato se sploh lotli niso.

A so take akcije že večkrat izvedli na stožicah? Pri tivoliju se spomnim, da so občasno naredili kako tako neumnost, za Stožice pa še nisem slišal kaj.

Saj v bistvu ni neumna zadeva. Zgradiš dvorano, se zapufaš do amena, delaš prireditve, potem pa za "parking" kasiraš 40€ po avtu. Kolegu bomo sicer solidarno dali vsak 10€ za kazen, ampak po prireditvi redarjev ni bilo nikjer na spregled. Verjetno ga ni bilo junaka, ki bi upal v uniformi po tisti ulici, glede na to kake izraze sem slišal ob hoji mimo.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.465
147
63
Parkirnih mest je dovolj, le parkirnirna je draga ( 40€ / avto ) .

Se pa strinjam da je svinjarija da ne poskrbijo za dovolj parkirnih mest ( vsaj približno ) , oziroma da ne znajo bit vsaj malo tolerantni v primeru takih prireditev,ker avtomobili zihr niso ovirali nikogar tam.

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Najveckrat poklice kaksen sosed katerega pac ovirajo vsa ta vozila, dostikrat pa to zmoti kakega starega ata ki ne more po plocniku sprehajati svojega koker španjela. Tud policaji pa redarji bi raje tekmo gledali kot pa pisali poloznice...

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Parkirnih mest je dovolj, le parkirnirna je draga ( 40€ / avto ) .

A tolk za en večer.
bonk.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.499
7.681
113
Redarji so tam vedno ko je kaka prireditev. nacrtno in jih nihce ne poklice.

osebno redarjev ne maram, ceprav tudi oni samo opravljajo svoje delo. Je pa stvar jasna - pac ni dovolj parkirnih mest - zato dva avtobusa vozita do tja.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.439
7.144
113
pri taščici
Pa so ze jamrali da nihce od tam! Se pravi tja te pripelje nazaj pa taxi...
Sicer pa najbrz res kar tako kot je notranjc napisal.
No saj ko boste obiskovalci dobil 3x kazen se bo mogoce vsaj pri nekaterih kaj spremenilo. Ali boste nehali tja hodit, ali pa boste zaceli z busi, taxiji....
Takrat bo pa jankovic ze kaj novega pogruntal...., po vsej verjetnosti bo pa jamral kako ni zanimanja za stozice. No do takrat upam da bo to pocel ze kak njegov naslednik, ker on bo imel ze kar nekaj v svoji skledi.
Na "sreco" mi finance ne dopuscajo obiskovanja stozic-vsaj glede dosedanjih programov tam in mojega zepa.

B81

22. jul 2007
38.125
11.272
113
Jamrate, da ni denarja, tam pa date 40€ po avtu samo za parking
evil.gif

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Zanimivo:::: po eni strani se zgražate zaradi parkirnih placov za invalide in kako ljudje vozijo po avtocesti---------po drugi strani pa prkirte okoli stožic kjer koli vam paše in zatrjujete "sj je bila fešta in ne bi smeli gledat kako parkiramo"

Ma kaj kazen 350€---dvignit jo na 5000€, odvzem vozila in izpit---da vas bo izučilo za zmeri...
Pa ne se zgražat čez jankoviča-sj ste ga vi volili-he he

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Pol se pa pizdijo na obiskovalce, če slučajno parkirajo v rangu 50m okoli "njihovega" bloka in jim režejo gume ipd. Pač tipična osrednjeslovenska dvojna merila.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Zanimivo:::: po eni strani se zgražate zaradi parkirnih placov za invalide in kako ljudje vozijo po avtocesti---------po drugi strani pa prkirte okoli stožic kjer koli vam paše in zatrjujete "sj je bila fešta in ne bi smeli gledat kako parkiramo"

Ma kaj kazen 350---dvignit jo na 5000, odvzem vozila in izpit---da vas bo izučilo za zmeri...
Pa ne se zgražat čez jankoviča-sj ste ga vi volili-he he

Prvo kot prvo, na tej cesti ni nobenih objektov ampak (za enkrat) služi samo stožicam. Tam kjer smo mi parkirali pločnik vodi samo še v ograjo gradbišča. Grem stavit, da zdaj ni niti enega pešca tam.

V takih primerih se vidi, da tudi redarji obstajajo samo zato, da se služi in ne zato, da bi se delal red.

Naj še omenim, da je včeraj dvorana sprejela le okrog 10000 folka, ker je bil del tribun pospravljen. Ne vem kam bi šlo še 500 avtov, če bi bila cela kapaciteta. Vem pa da za ach volley nisem imel težav s parkiranjem v garaži, čeprav je bilo več folka, prišel sem pa približno isti čas pred tekmo.

O mastersih bom pa pol kaj napisal, ker sem na telefonu.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
na pločnikih oz kolesarskih stezah se pač ne parkira al kako že?

ne, pač se bo nehalo hodit v stožice, in ko bota dvorana in štadion prazna bo pa jok