primerjava med katastorfo in ugodnim nakupom

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:
Citat:
Uporabnik redorange pravi:
Kanada umika te oklepnike iz Iraka, ker da niso uporabni in namesto njih pošilja tanke.

Se ne čudim. No, saj so dobri, dokler ne zapeljejo na blato ali pesek.
hysterical-1.gif

Čakam še na nekoga, ki bo udaril z izjavo, da nam je NATO kot klavzulo naložil dolžnost, da kupujemo občutljivo in v kriznih razmerah neuporabno opremo.

Saj ne bi želel biti pameten a ocenjujem, da razmer v Iraku nikakor ni mogoče primerjati z razmerami pri nas.
Če pa že nekateri najdete primerjavo bi vas prosil, da razložite še meni...

Pišem, da so patrie sploh neprimerne za katerikoli teren, ki se pod velikim pritiskom na majhno točko pogrezne. To je v Iraku pesek, pri nas pa mulj in blato. Saj si videl tisti tovornjak, ki so ga 100x pokazali po TV. Ok, patria ima 2x toliko koles, zato pa tudi verjetno več kot 2x tolikšno maso, kaj pa to pomeni za ugrezanje, ti je verjetno jasno.

Pa tudi, ker sem videl vojake, kako na roko razmetavajo posledice tistih plazov, mi je jasno, da bi 100x bolj potrebovali gosenična inženirska vozila ali še več helikopterjev, ki pa tudi štejejo v teh dveh NATO procentih.

O Strojanovih pa ne bom več izgubljal preveč besed, da ne bo zadeva šla off topic. Kakšne pravice imajo, je po zakonu že jasno. Zadeva bo že šla skozi v skladu z njim, če pa vam to ni všeč, se pa zvoni kje drugje, kjer se odgovarja za pravni sistem. V glavnem, dobili bodo hiško in veliko denarja, ampak jaz tega pač ne morem zameriti njim, lahko pa komu drugemu (sicer ne vem natančno, komu). Pač, če se ne-romske kriminalce špara, bi bilo diskriminatorno, če se ne bi tudi romskih. Zdaj, koga pa moti, da pri nas tudi romskim kriminalcem "ratuje", medtem, ko ga za ne-romske ne moti (ali manj moti), si je pa sam kriv, ker je diskriminatoren. Mene ne. Nič bolj vsaj.

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Kanada umika te oklepnike iz Iraka, ker da niso uporabni in namesto njih pošilja tanke.

Kanada ima patriine 8x8??? Kakor vem, imajo neko kakndasko verzijo piranhe III(?) oz LAV 25.

Saj je vseeno, kaj natančno ima, dokler gre za 8x8 kolesnike. Razen, če ima patria kakšne magične nevidne gosenice, se pogrezne prav enako kot LAV 25 ali kateri drugi kolesnik s podobno osno obremenitvijo. Za hud teren kolesniki nikoli niso bili dobri, goseničarji imajo tukaj ogromno prednost.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.397
113
Weight 16,000 - 26,000 kg
Length 7.7 m
Width 2.8 m
Height 2.3 m
Crew 3 (commander, driver, gunner)
10 passenger
Engine DI 12 Scania Diesel
360 kW
Suspension 8×8 wheeled
Operational
range 800 km
Speed over 100 km/h

Zadeva je kar precej težka

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Kanada ima patriine 8x8??? Kakor vem, imajo neko kakndasko verzijo piranhe III(?) oz LAV 25.

Saj je vseeno, kaj natančno ima, dokler gre za 8x8 kolesnike. Razen, če ima patria kakšne magične nevidne gosenice, se pogrezne prav enako kot LAV 25 ali kateri drugi kolesnik s podobno osno obremenitvijo. Za hud teren kolesniki nikoli niso bili dobri, goseničarji imajo tukaj ogromno prednost.

Cisto vseeno je kaksen pogon ima, problem ni v pogonu ampak zasciti. Americani so ze narocili TUS kite (45mio $) za svoje M1A1/ M1A2. Verjetno ni problem predvideti kaj bo ostalo od Patrie ,ki je ze v osnovi bolj svoh zadeva?
rolleyes-1.gif

Prvi resen napad in potniki bodo peceni. Dobesedno.

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
No, če imajo še slab oklep, je pa še toliko slabše. Da ostanejo v blatu/pesku, jim tudi ne pomaga pretirano. Zato so pa vsa inženirska vozila (to, kar bi potrebovali za odpravljanje posledic poplav) gosenična.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik elo pravi:
sicer pa je bil namen mojega posta, prvega, predvsem v tem, da bi prikazal vrednost nakupa. ker si nekateri ne znajo predstavljati kaj 200+mio eurov sploh je.

žal, nekateri tega niso zmožni dojeti....

l.p.

Kaj sem sploh odgovarjal na post, če nas imaš že v osnovi za neumne in nevedne in boš negiral vse in vsakogar, ki se ne bo strinjal s tabo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Amerikanarji po vsaki vojni podarjajo hardver, ker ga je predrago furati nazaj v ZDA. Mi bi se morali za darilo zahvaliti in še sami šenkati tiste Patrije, ki so v Afganistanu.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Te smeti bi morali naši zavrniti, če bi imeli kaj hrbtenice.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Najbplje, da tistih 6 kant šenkamo Hrvatom, pa naj se oni jebejo s transportom v EU.
212 plus minus ene par, se sploh ne pozna...
grims-1.gif