Primerjava graficnih chipsetov (integriranih) ?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Iscem kaksno dovolj svezo primerjavo graficnih chipsetov, ki bi vsebovala rezultate za 3D igre za integrirane graficne, ki so trenutno na trgu, ter zraven se kaksen rezultat od namenskega chipseta, da se vidi koliko zadaj so integrirani, samo da je zadeva primerljiva (da ni recimo pri integriranih low-res z najnizjo kvaliteto, pri namenskih pa high-res z bistveno vec detajli).

Google izpljune ven nekaj zadetkov na Tom's hardware, ampak do njihovega streznika ze dlje casa ne morem dostopati (Siolov in Arnesov DNS izpljunea en naslov, Googlov DNS izpljune drug naslov, noben od njiju pa ne deluje ?!). Anandtech so tako zjebali obliko, da se ne znajdem vec, se mi zdi da so pred casom zaceli delati eno bazo primerjav, sem pa nasel nekaj primerjav v clanku o Clarkdale-ih z integrirano grafiko, a je tega bistveno premalo za pregled trga, pa se novejci AMDjev chipset iz serije 8x0, ki je prisel ven nekoliko pred tem clankom, ni vkljucen v primerjavo.

Torej, je kdo morda naletel na kaksno stran, kjer so real life testi zdajsnje robe, ne samo sinteticni in ne samo iz leta 2006 ?

Zakaj to iscem ? Zanima me ali manj zahtevne 3D igre (kot so npr. WoW, RTCW, kaksen starejsi CoD, AAO, Rome: TW itd.) tecejo brez zatikanja v najnizjih locljivostih (800x600 ali kvecjemu 1024x768) na UMA chipsetih ranga ATI 42xx, I3/I5, Nvidia 9xxx.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Tole so oboje mobilne diskretne graficne, jaz govorim o integriranih (v chipsetu). Te mobilne so v bistvu oskubljeni namizni modeli in gladko posekajo integrirane zadeve, a mi to nic ne pomaga, ker gre samo za to ali kupiti plato z integrirano za nezahtevne igre ali pa bo treba nabaviti se loceno graficno (tam si takoj ob dodatnih 40-45 EUR, budget pa je omejen).

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Radirko, zagotovo tečejo.

Na sestrini integrirano grafični ati radeon 3200, na laptopu sem poganjal gta4 na 640*480, ter na 1024 need for speed shift, ter undercover.

Drugače pa so med temi tudi integrirane grafične zapisane (npr intel x3100.. tak oda bi ti mogoče vseeno kaj pomagalo le preglej)

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Intelova 3100 je tajko ali tako braindead koncept in je ne prodajajo vec.

Glede GTA4: sem zivel v prepricanju, da je to izjemo zahtevna stvar, ampak ce to res deluje brez da se vmes spremeni v slide-show (no, razen ko je ogromno eksplozij, takrat se tudi na PS3 vse skupaj prav opazno upocasni), potem najbrz ne bo potrebe po loceni.

Tukaj sem nasel se eno primerjavo/opis, ce morda se komu pride prav.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
No s tem sem ti hotel povedati, da so tudi ostali integrirani modeli zapisani (hd 3200, 4200, x4500, 4500hd...)

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Na tem seznamu je HD 5970 pred HD 5870, pa crossfire varianta HD 4870 zaostaja za enojno HD 4870, torej je ze takoj jasno, da nekaj ne stima. Za povrh je cel kup rezultatov napisanih veckrat, z razlicno oceno, ki se razlikuje tudi po nekaj deset procentov (ravno integrirana HD 4200 je tak primer).

BTW, nisem si mislil, da je lahko sinteticni test tako zelo zanic. Se vedno so najbolj merodajni kar FPS, dosezeni na razlicnih pogonih iger v enakih pogojih.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Test je odvisen tudi od drugih stvari, recimo kot prvo od CPU-ja. Tako sintetični kot FPS.