Citat:
Uporabnik map pravi:
težko je tako na pamet govorit. Opažam, da se veliko operaterjev veže oz. so lastniki tudi operaterjev fiksnih storitev. Tako da najboljš je preračunat koliko te mesečno pridejo fiksne storitve in koliko mobilne, ter nato poiskati nekaj kar nudi dosti ugodno ceno za fiksne storitve + mobilne storitve. V mojem primeru je daleč najbolj ugoden telekom. Fiksni VDSL 30/5 vsi živi programi z HD +1 ena mobilna neomejeno/ neomejeno, 3GIGA za 59 EUR. Če dodaš še eno številko je 12 plega se pravi 71 EUR. Poseka tudi tako oglaševani paket na Amisu z simobil naročnino za 20 na mesec. tam moreš še 20 EUR dati, da se sploh lahko primerja z telekomovim fiksnim + računat simobil naročnine, recimo za 2 številki vsaj 40 EUR. Tak da preračunaj, kaj se ti splača.
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
nemogoče je naredit neko pametno primerjavo, jaz bi rad en poslovni paket, nimam nekih čudnih želj, enot porabim zelo malo, opažam pa da imajo vsi paketi dandanes neke čudne omejitve glede prometa,
sem mislil vzet pri telekomu enostavni 1000 pa je omejitev polne hitrosti 512 mb, dalje pa se lahko j+beš, kr nekaj
Najdražja naročnina te pride 22, najcenejša pa 15€ (če bi bil enak prenos podatkov potem bi verjetno bila tam 18 €). Delaš si sive lase za največ 5€/mesec pri naročnini poleg pa kupuješ telefon za 1000€, s katerim boš na vrednosti izgubljal nekaj 10€/mesecCitat:
Uporabnik tomi pravi:
jaz sem malo delal primerjave paket + telefon vezava 24 mesecev
simobil ultimativni m (neomejeno/neomejeno/6GB) 22,99€/m + iPhone se 16 GB 14 €/m = 887 € @ 24 mesecev
telekom brezskrbni (neomejeno/neomejeno/10GB) 19,95€/m + max 5 € data + iPhone SE 16 GB 15,95/m = 981,6 € @ 24 mesecev
telemach še več (neomejeno/neomejeno/5GB) 15 €/mesec + iPhone SE 16 GB še ni cene ??
a sem kaj spregledal ali je ta telemachov paket dejansko precej ugoden ? Magari vzamem ta paket, pa kupim telefon v prosti prodaji, pa imam še vedno nižji strošek kot pri simobilu, pa še vezan nisem
Citat:
Uporabnik dinos77 pravi:
Večno vprašanje: kaj menite, se da primerjati pakete med operaterji? Kateri se vam zdi najbolj optimalen? Malo berem blog HAD in res ni tako enostavno primerjat.
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Najdražja naročnina te pride 22, najcenejša pa 15€ (če bi bil enak prenos podatkov potem bi verjetno bila tam 18 €). Delaš si sive lase za največ 5€/mesec pri naročnini poleg pa kupuješ telefon za 1000€, s katerim boš na vrednosti izgubljal nekaj 10€/mesecCitat:
Uporabnik tomi pravi:
jaz sem malo delal primerjave paket + telefon vezava 24 mesecev
simobil ultimativni m (neomejeno/neomejeno/6GB) 22,99€/m + iPhone se 16 GB 14 €/m = 887 € @ 24 mesecev
telekom brezskrbni (neomejeno/neomejeno/10GB) 19,95€/m + max 5 € data + iPhone SE 16 GB 15,95/m = 981,6 € @ 24 mesecev
telemach še več (neomejeno/neomejeno/5GB) 15 €/mesec + iPhone SE 16 GB še ni cene ??
a sem kaj spregledal ali je ta telemachov paket dejansko precej ugoden ? Magari vzamem ta paket, pa kupim telefon v prosti prodaji, pa imam še vedno nižji strošek kot pri simobilu, pa še vezan nisem