Primera Division 2011/2012

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Primitivizem ne pozna meja.
bonk.gif

hysterical-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ja [cenzura] ko ****** čez real je vse dovoljeno, ko pa čez barco karkoli napišeš je pa ogenj v strehi. Pravi komunajzer.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Primitivizem ne pozna meja.
bonk.gif
Ti bi moral biti definicija za primitivizem na Wikipedii... stopnjevalo bi se pa tako: nič Malecky, malo Malecky, maximalno Malecky...
bonk.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja da tebi ni nič jasno bi kar verjel.
tongue-1.gif

Drugje čist zastonj igrajo...od same ljubezni do kluba.
hysterical-1.gif
Za uspehe je treba plačat. Tudi kak Alves, ki v drugem klubu ne bi dobil 100k€ je v Guardiola letih postal 13x prvak in jasno lahko pričakuje nagrade za to, isto Valdez in cela ekipa ki je osvojila te pokale.

Messi dobi veliko manj plače kot Penaldo, pa še vedno zasluži več, ker sponzorji tolk primaknejo.
smirk-1.gif

Barca ni umetna tvorba, ker je letos igralo 22 v La masiji vzgojenih igralcev, najdi še podatke za druge "top" klube.
smirk-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Messi dobi veliko manj plače kot Penaldo, pa še vedno zasluži več, ker sponzorji tolk primaknejo.
smirk-1.gif
A spet voham primitivizem, pardon, Maleckizem?
hysterical-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:

Barca ni umetna tvorba, ker je letos igralo 22 v La masiji vzgojenih igralcev, najdi še podatke za druge "top" klube.
smirk-1.gif

Itak da je naravna pa še kako naravna, za tak denar bi jaz tudi bil naraven in kazal zvestobo klubu, celo tako naraven bi bil da bi začel jesti naravne zrezke pa čeprav jih ne maram
smile-1.gif
Sicer pa se strinjam, zvestobo in uspehe je treba nagraditi, sploh če tolčeš pol miljarde minusa, isto kot npr. Real (pa čeprav navijam zanj v Španski ligi)...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
In kaj si sploh odgovoril? Da so vsi klubi "umetni"? Kaj pa je merilo te "umetnosti"?

Aja....spet tolažba, da ni samo Real, ki mora plačevat drage igralce. Še Ikerja pa Ramosa ven pa na tržnico z ene 150mio€.
cheer.gif

PS. Sicer je pa meni še najbolj vseeno, od kje in kako. Da je sploh toliko debate o tem sprožajo fanatiki angleških klubov z "zgodovino" in v nič dajajo Čelsi in City češ so boljši, ker majo šejk miljarde.
stupid-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pa neee, hočem ti samo dopovedat da Barcelona ni nič drugačna kot vsi ostali klubi, vsi Barca fani poveličujete Barco v tem pogledu, ni pa nič drugačna od ostalih klubov... Torej ja imaš delno prav, večina teh topiæ klubov je umetnih tvorb, kak se bo zaprl dotok denarja bo jih večina stisnila rep med noge in drugam, le redki bodo ostalo. In kaj bo potem ostalo od srčnega kluba?
smile-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja tu se bo res poznalo ja. Jaz jo nič ne poveličujem glede tega, mi je pa nekaj bolj všečnega na celem klubu, da La Masia da večino igralcev, kar niso sposobni realizirat nikjer drugje na takem nivoju. Toliko pa upam da poznaš Barco, da veš kako je sestavljeno moštvo in kateri so bili kupljeni, kateri pa "zastonj". Velik madež je Ibra, pa tudi to je jasno, da nemoreš vedno zadet nakup, kakega pa je ja treba tud kupit, če želiš zmagat špansko ligo in LP.

Povsem je pa jasno, vsaj men, da ne igrajo za mal dnarja, to pa kar najdi izjavo tudi kakega drugega barcelona fanatika. Da prideš v trenutno ekipo barce je jasno, da boš služil najmanj 80k€ tedensko, saj ni to ena ekipa, ki se bori za obstanek. Da pa ti obdržiš sicer doma vzgojenega nogometaša, pa mu moraš obljubit minutažo in dat plačilo, kot je zgoraj omenjeno, še vedno te pride veliko ceneje, kot pa da moraš enega Tella kupit na trgu. Če barca ne bi izplačevala plač na nivoju rezultatov, je dejstvo, da bo kdo zapustil klub.

Bodo pa za Barco katalonci veliko prej igrali za veliko manj, kot pa za kak City neki tujci in takih je v barci veliko več kot v katerekoli klubu. Če že mora obstajat naziv "umeten" klub, potem je to zame klub, ki z denarjem direkt gre kupit oz. kupuje vse po spisku, niti ne pomisli ne ali ga sploh rabi ipd. Če se prodaja zdajle kak odličen nogometaš, so takoj na spisku Chelsea, City, Manu, PSG....barco so kar hitro odgnali, ker operirajo z bolnimi ciframi (recimo Bale 40mio€).

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
A veš kaj se mi zdi pa zelo zanimivo: Real pokupi vse, kar leze in gre, se pravi zmeče neprimerno več denarja v to, kot Barcelona. Plače sem tudi predvideval, da so v Realu višje, sploh City bi moral biti daleč spredaj... na koncu pa je z vsem tem ''varčevanjem'' preko svoje šole Barcelona zadolžena celo več kot Real, skupna masa plač pa ravno tako nad nivojem Reala...!?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
V plače so vračunane nagrade, ker so lani pobrali skoraj vse.

"Then there are the contractual savings. Barca's failure to win the Champions League and potentially La Liga this season will save the club a fortune in bonus payments.

In addition, the imminent departure of Pep Guardiola as coach will also significantly reduce the club's wage bill, with incoming boss Tito Vilanova having accepted a far smaller salary to take charge of the Catalan outfit.

As a result, Barca believe that they could have as much as €100m to spend during the off-season as they go about trying to reestablish themselves as the dominant force in European football."

Letos bodo izdatki Barce veliko nižji zaradi neuspehov v velikih tekmovanjih. Glede pufov pa me preprosto boli k***. Napiši kolko jih kdo ma, še raje pa delovanje year in year out. Kolikor vem barca pufe že nekaj let odplačuje, kiks je bil ibra, se pravi leto končuje pozitivno oz. tam tam, ker pufe odplačuje.

Zakaj čelsi pa city ipd. nimajo pufov pa upam da ti je jasno.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Če so v listo ''plače'' vštete tudi premije za osvojene naslove, potem pa verjamem, da je veliko tudi iz tega naslova... Bo pa letos iz teh neosvojenih naslovov tudi manj prihodkov...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Aja...pa gor pa dol o tem, koliko dresov in "rekvizitov" kdo proda kitajčkom in japončkom me pa res ne zanima in ne mislim razpravljat. Jasno je, da je sploh Manu komercialno najbolj uspešen glede tega, sledi Real ipd. in od tega je kar veliko prihodka, kar pa ne štejem za nevemkako pozitivno.

Kolikor vem je imel Real tudi nekaj mahinacij in profita od politika (ne samo športno) in zato sploh še ima "normalne" pufe. Nikakor pa ne podpiram teh pufov in mi ni jasno kdo jim pusti do tega prit, je pa res da se vsem razide. Ker je barca tako uspešna in imajo igralce vredne več kot je suma pufov, se banke ne bojijo in jim dajajo denar, dokler pa oni z obrestmi vse skup odplačujejo pa so banke sploh srečne in bi bil večji problem, če ne bi najemali teh pufov (za banke). Jaz bi zahteval od klubov, da poslujejo z ničlo, je pa problem, ker morajo bit uspešni, da lohk pufe odplačujejo.

Bo pa zanimivo, če pride do udarca pri obdavčenju plač. Kolikor vem, plačajo v Španiji 5 ali 10% davka na plačo poklicni fucbalerji, v kaki drugi državi pa seveda 30%++. Če to skinejo, potem Barca in Real oba domala crkneta.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Se pravi jih ma ene 6 še v dobrem, da ne bo več Ronaldo - Penaldo?
smirk-1.gif

Pa zanimivo, kako je Real dobil že zdavnaj vse penale, tako naredli razliko, potem pa zgleda, da pomoč naj ne bi bla več potrebna pa ne več.
tongue-1.gif