Priklop stikala za luč - laik

matej_

Guru
25. okt 2007
2.126
656
113
Pomoje more bit nekaj narobe z uro, saj imam občutek da zaslon deluje na baterijah. ker gledam slike po netu in bi naj vsaj po slikah zaslon malo modro svetil, tu pa nič ne sveti. ne vem. kot da nebi prišel štrom do ure.

na to stikalo bi priklopil 7 zunanjih lučk za osvetlitev potke, vsaka ima notri varčno žarnico z 9W (se pravi skupaj 63W). za te lučke ni nikjer nobenega senzorja, drugega stikala nič.

to sem se še spomnil, da ko sem hotel zvezat enopolno stikalo ni šlo nikakor, sem šel kupit to dvopolno potem pač verjetno kombinacija sreče in ne vem česa še, da je delalo =) škoda nimam več škatle od tega stikala.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Jaz bi pričakoval, da se cela stikalna ura napaja iz omrežja, kakšno baterijo pa rabi samo za backup, če zmanjka elektrike.

Dvopolno stikalo razklene obe povezavi (linijo in nevtralni vodnik). v bistvu sta to dve stikali, ki sta istočasno sklenjeni ali pa istočasno razsklenjeni. Če bi predelal zadevo na enopolno stikalo, bi moral posebej skleniti nevtralna vodnika, linijski vodnik pa bi peljal preko stikala.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Sem še enkrat prebral tvoj prvi post ...

Če si dal rjavi dovodni kabel na spojko L in dovodni modri kabel na spojko (L) Out potem si lahko po domače naredil kurzšlus (kratek stik). Če ni vrglo varovalke ven potem je verjetno skurilo nekaj v uri, glede na to da stvar potegne max. 3A je zelo verjetno da je kakšen rele spečen pa se tega niti ni slišalo ali videlo (ali vonjalo).

Edit: čeprav je tole malo možno ker če je ura krmilejna preko line linije potrebuje L in N vodnika da bo delovala, verjetno brez tea ostane izhod odprt in tudi kratkega stika ne moreš naredit. Če pa se izhod krmili ločeno (baterija), mogoče celo delno mehansko pa si naredil točno to kar sem omenil.

Nazadnje urejeno:

matej_

Guru
25. okt 2007
2.126
656
113
Ne vem več nič. sprobal sem vse možne kombinacije in variacije.

Jaz tudi mislim da more biti ura vodena iz linije, baterija bi naj bila backup če elektrike ni, upam da baterija ne preklaplja stikala.

Možno da sem kje zašmelcu, varovalka zgleda cela(v stikalu).
Kot da nebi stikalo spustlo štroma čez sem dobil občutek.

Konec drugega tedna pride električar kateri je delal elektriko po hiši in bo skupej dal, če njemu ne uspe potem bom prosil za reklamacijo.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
A je bil štromar? Me namreč prav zanima kaj je bilo "narobe".
grin1.gif