Ko je na ful, je poraba enaka deklarirani, nima veze če je pulzno krmiljeno.pa tudi če, je majhna možnost, da bo hkrati skozi vsa štiri tekel maksimalni tok, saj so pulzno krmiljena.
Ko je na ful, je poraba enaka deklarirani, nima veze če je pulzno krmiljeno.pa tudi če, je majhna možnost, da bo hkrati skozi vsa štiri tekel maksimalni tok, saj so pulzno krmiljena.
Fora je v tem, da steklokeramična nima trifaznega motorja, da bi nujno potrbovala tri faze. Deluje čisto OK na eni fazi, le večja možnost je, da bo ta preobremenjena, ker je velik porabnik. Zato imajo steklokeramične ločen priklop po dve kuhališči skupaj. Če imaš na voljo trifazni tok, ju priključiš na ločeni fazi, sicer pa vse na isto fazo.
Tudi sicer je v primeru trifaznega toka treba porabnike uravnoteženo porazdeliti po fazah, ne moreš na eno fazo obesiti pralni stroj, sušilni stroj, steklokeramično in pečico, na drugo vtičnice in na tretjo luči.
Stvarna napaka, jaz sem to naredil z Electrolux ploščo ker je po nekaj minutah začela se izklapljat, in si vodo za kavo kuhal 10+ minut namesto minuto.KSZ.
Imam Beko steklokeramično ploščo in po spominu imam gor zvezani dve fazi.
Nič ne meče varovalk ven ali kaj podobnega, težava je v tem, da pri daljšem intenzivnem kuhanju plošča neha kuhati, greti, izgubi moč. Vse kontrolne lučke kažejo, da je vse ok, kuha pa ne.
Serviser je že menjal elektroniko in dodal, da več kot to ne more narediti, ampak zadeva je po servisu enaka.
Včasih pečeš palačinke in jih lahko spečeš samo 8-10, nato pa konec. Izklop iz varovalk (za reset) in cca. pol ure hlajenja, pa smo spet v pogonu.
Prej smo imeli Nardi ploščo pa teh težav ni bilo. Vedno grelo na 100%.
Kaj je narediti?
Toplo ti priporočam, da raje pokličeš pravega električarja, da si ne boš napravil preveč škode. Indukcijska plošča zagotovo ne dela na 380V (pravzaprav 400V). Ničelni in zaščitni vodnik morata vsekakor biti priklopljena. Če sta na razpolago dve fazi, je mišljeno, da se polovica (dve kuhalni mesti) napaja z eno fazo, polovica pa z drugo. Vendar brez ničelnega vodnika to seveda ni možno.Se oproščam, kajti namesto odgovora bi postavil vprašanje na to temo. Priklapljam indukcijsko ploščo pa mi je električar potegnil samo 2 fazi in zaščito. Na plošči pa je še plava žica-nula. Ali mora pri priklopu dveh faz-medfazna napetost 380V biti priklopljen tudi nulti vodnik? Sem priklopil brez nule pa dela, a ne vem če je varno.
HVALA ZA ODGOVOR.