Prikat temperature- kazalec skače

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
Živjo imam problem oz težavo katero bi pred odhodom na morje rad rešil...
Zakaj gre... ko se peljem cca 20km se mi na kazalcu za temperaturo normalno premakne. Nakar mi pade na 0 in potem čez čas spet dvigne
bonk.gif
itd..
Predvidevam da je senzor temperature v k...(če je to to spašujem vas) in kje se nahaja

hvala in lp
x5x

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Pri ženinem je armatura vsaketoliko ponorela in kazalci so divjali sem ter tja. Vzrok..... Slaba masa na motorju.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
senzor temperature motorja. TDI?Potem se nahaja v prirobnici ki gre iz glave motorja, moras tudi pogledat ce imas star ali novi tip ker imata razlicen konektor za priklop.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Senzor temperature je hin. Zaradi njega lahko greš mirne duše na morje..ne bo nič drugače. Ko prideš nazaj ga pojdi zamenjat...nov pride nekje 45 EUR.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Jp, senzor je šel... Narobe ni nič, je pa hecno gledat cagar, k se vozu gor in dol
aplauz.gif

45€ za? TDI motorje? Al je pa samo za bencince tolk pocen (jaz sem dal 20€ za senzor
grin1.gif
).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
bi moral pa najprej preverit če pride elektrika do števca..ker tam je lahko kabel precvikan..

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
No, šel včeraj osebno do pooblaščenega prodajalca .. kaj vse človek doživi!
uf-1.gif

Tretirajo te tako, kot da si zadnja smet na tem svetu .. ker jaz potrebujem njih, so seveda oni Jacki, jaz pa Mujo.

Ko sem mu razložil svojo težavo in da je verjetno senzor fuč, me vpraša: A je več teh senzorjev? .. HALO?!?! A si ti serviser al jaz?! Pa mi pove o termostatu in ceni in me je minilo .. 70€ .. skupaj z delom bi me prišlo okoli 150€ je rekel ..

Predno sem se obrnil in odšel iz servisa, sem ga povprašal še o porabi ..

Jaz: Kakšno porabo ima ta motor?
On: Odvisno. Odvisno od tega, kako ga voziš.

Ker meni to ni dovolj in ker so le pooblaščeni serviserji, ki bi morali obvladati vse, kar je v zvezi z njihovimi motorji, nadaljujem ..

Jaz: OK. Vozim ga mirno, ne divjam.
On: Pojma nimam! Res. Nisem nikoli preverjal.

Da ni ostalo pri tem, nadaljuje ..

On: Je pa sigurno razlika, če ga voziš počasi in ti pije manj, kot pa če divjaš, ker ti bo pil več.
13.gif

stupid-1.gif
Za tak odgovor ja z ne potrebujem serviserja, sploh pa ne pooblaščenega serviserja!!

A sem samo jaz čuden in preveč zahteven, al je tole delanje bedaka iz nas/mene/strank?
sprasujem se.gif

Torej, Nahtigala iz KR odsvetujem .. če bo kdo kdaj razmišljal, da bi kaj peljal k njemu ..
jezen.gif