Prijaviti notebook na meji ali ne?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Jaz ga nosim že 2 leti, oče več let, pa ga do sedaj ni noben prijavil. Je pa res, da če je prenosnik nov in bolj drag, se ti ga vseeno splača prijaviti-če ne drugega zato, da če ti ga ukradejo, imaš dokazilo, da si ga na meji prijavila..

Če ga boš pa v prikolici dobr skrivala, pol ti ga pa ni treba
grin1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Probleme boš imela samo, če ti ga ukradejo. Potem sploh nimas dokazila, da si ga imela s sabo, in se ti bo HR policija samo smejala v glavo...

Komplicirajo pa nič ne. Tudi če ga ne prijaviš, nebo nič narobe. Sam, ne ga imet pa ravno v naročju, ko boš šla čez mejo. Jaz sem ga vedno imel za voznikovim zicom, pa ni nben nč reku...

P.S. mate v Lj kej sonca
grin1.gif
?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Æudno. Mi smo pa osebne računalnike vedno morali prijaviti pri prehodo preko meje.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Saj po pravilih bi ga moral. Ampak kot rečeno, če nimaš nekih problemov tam, si na istem ali ga prijaviš ali ne. Če ga ne prijaviš te lahko zlasti nazaj pri prehodu meje jhebejo s carino, ker bi ga lahko pri hrčkih kupil
bonk.gif

lp

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Jaz ga še nikoli nisem, niti fotoaparata,etc...pa imam vse zavarovano...ce mi karkoli zgine, bom poklical PP tam ali pa v SLO, odvisno od volje
grin1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če ni nov potem ni nujno. sam sem na carini vprašal, če morem prijavit pa so sam vprašal kolk je star in sem reku dobro leto, pa so rekel da ni treba. ravno tako fotič (dslr + objektivi).

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
če ni nov potem ni nujno. sam sem na carini vprašal, če morem prijavit pa so sam vprašal kolk je star in sem reku dobro leto, pa so rekel da ni treba. ravno tako fotič (dslr + objektivi).
Isto so kolegici za fotič, ki ga je kupila v ITA (takrat se je še splačalo in ga je prešvercala čez mejo). Potem je šla v USA in za tja je vprašala, če je treba kaj prijavit. Ni bilo treba. No, ko je prišla nazaj so ji lepo fotič zasegli (očitno je imel carinik slab dan) in ji rekli, da ga dobi takoj, ko jim dostavi SLO račun. Ki ga seveda ni imela. In je lepo plačala vse dajatve.
Tako da, jaz bi prisilil tistega tam na carini, da ti požigosa štempelj, razen če imaš doma SLO račun in ne iz kje USA ali kaj takega.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
0,00000 EUR in pet minut. Ker moraš izpolnit obrazec. Pa obrazec ti velja 3 leta (se mi zdi), tako da ti ni potem potrebno vsakič znova prijavljat.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
3 leta velja, ja. Jaz ga navadno sicer veliko prej zalozim.

Prenosnika sicer ne prijavljam, ker je star in se to vidi. Vedno pa prijavim vso foto opremo (body, bliskavice, objektive). Ko sem letel v Dublin, sem carinika vprasal, ce rabim prijavit foto. Vprasa me kaksnega imam in mi potem rece ja. Pa saj ni tezko, ce le nisi pozen za let. Najvec casa porabis, da najdes serijske (najbols, ce si jih ze prej pripravis)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Tole temo, oz tale obrazec, bi lahko administrator dal pod "sticky"...zna marsikomu prav prit.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Kateri je zdaj OK?
smile-1.gif
ali je vseeno?
A dejansko gledajo če imas te zadeve ali ne?