Prijava napak v kartah, ceste, krožni...

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Zakaj je MB obvoznica še vedno 100? Mar ni na cestah rezerviranih za motorna vozila sedaj omejitev 110km/h?

Iz Here HR so mi podali podatek, da so vse hitre ceste v Sloveniji že popravili na 110km/h, ampak da zemljevid še ni "posodobljen".

Posodobitev zemljevidov na here.com bo realizirana nekje v sredini avgusta (baje, da čakajo na čim več popravkov, da bodo vsi vključeni v ta novi zemljevid), čeprav bi posodobitev morala biti že dober mesec nazaj
wink-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Torej lahko zaenkrat samo Here popravi na 110, medtem, ko mi še vedno nimamo teh omejitev za nastavit.
Drugače je pa tudi logično, saj mi barvnih cest ne smemo popravljat in vse barvne ceste so tiste, ki imajo hitrost več kot 90km/h.

Super bi bilo, če bodo tudi vsi ti novi podatki, ki bodo sredi Avgusta vidni na here.com zajeti v CN karti, ampak v to pa prekleto dvomim, da bodo tiste firme, ki uporabljajo here karte tako ažurne.

Glede na to, da čakajo na čim več popravkov, upam, da se bodo forumaši zganili v čim večjem številu in čimprej javili, če v njihovem kraju kaj manjka ali je narobe.

p.s.
Večkrat vidim, da kdo kje napiše Monolitka pa ima to in to medtem, ko here nima, a da bi nekdo še povedal česa Here nima, da bi se to vneslo, to je pa že znanstvena fantastika.

Da ne bo pomote, veliko uporabnikov javlja kaj na here manjka v primerjavi z Monolitko ( vsem najlepša hvala za čas in trud ) a še vseeno jih je kar nekaj, ki samo jamrajo in nič ne naredijo, da bi se zadeva spremenila.

Tisti, ki niste prijavljeni na Alter in nimate želje, da bi se prijavili, ampak bi vseeno radi javili kaj je potrebno popraviti, lahko pišete tudi na mail.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Jaz imam pa pripombo čez kategorizacijo cest
smile-1.gif
Ta vikend sem skoraj pop... po kakih cestah me je vodila po Hrvaški. In če ni bila avtocesta praktično nisi mogel vedet katera od ponujenih cest bi morda bila boljša...

No, saj iz Podčetrtka me je proti Slovenj Gradcu tudi peljala čez Sladko Goro, ker nisem hotel po AC okrog na Celje...

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
To je tisto, kar mene pri Here tako moti. (Skoraj) vse ceste so enako obarvane in kategorizirane. Tako niti na oko ne vidiš, kje se voziš, pa tudi sama priprava poti je pogosto narejena tako, kot bi sploh ne imel kategorij cest.
Pred časom sem sicer imel nekaj (konkretnih) pripomb, ampak se mi zdi, da je tega toliko, da morajo pri Here to rešiti sistemsko in ne z našimi vnosi.

Poskusi TomTom.
evil.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
No, pa da ne bom samo jamral nad Here - so precej napredovali pri marsičem.
In še ena pripomba, da pomagam tudi pri Here - cesta iz Laniš proti Sidražu (46.258137, 14.571294) je kolovoz, ki je težko prevozen za traktor. Vendar me vrag hoče navigirati po njej ... čeprav je zraven lepa asfaltna cesta.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
To je največji problem.

Vse gozdne vlake so definirane kot prevozne.
Na ravninah problem ni tako očiten, ker je prav skoraj enako daleč in hitreje,
v "hribih" pa vodi narobe, ker je po pravilnih cestah mnogo daljše.
frown-1.gif

atepej

Fizikalc
3. jul 2013
911
71
28
34
Tako je to vidno na Garminu - po mojem te ne bi smel vodit po črtkanih cestah, če imaš izključene makadamske ceste.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Sem šel na njihovo stran (www.here.com) in napisal Laniše -> Šenturška Gora ... predlagana je bila tista kolovozna verzija. Res so vključene makadamske ceste, ker precej vozim po Vukojebinah in želim, da mi pokaže tudi tiste poti. Ampak Here pri teh stvareh res pretirava - pač nima dobrih kategorizacij navzdol.
Za hec sem izključil makadamske ceste, pa me je peljal tako naokrog ... da bi me glava zabolela (47 minut in 54 minut mi sedaj ponuja za nekaj minut kot jih človek običajno porabi - in seveda je ta običajna cesta asfaltna v celoti).
Saj ni, da bi se človek obešal na eno takšno zadevo, ampak za moj okus jih je pri Here res veliko preveč. Zato nisem toliko zagovornik tega, da uporabniki popravljamo globalnim mogotcem zadevo. Ok, kakšno napako z veseljem, če pa je tega res veliko, se pa počutim, da sem suženj korporacije, ki bi lahko to plačevala. Tukaj na forumu je nekaj takih, ki so porabili res veliko ur v ta namen. Vsaka čast
nahrung002.gif

Da se razumemo - moj namen ni težiti po Here, saj imajo nekaj odličnih prijemov. Sam vseeno ostajam na TomTomu.
priden.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Za te kolovoze imaš možnost nastavit sledeče:

- Road is paved
- Dirt
- Gravel
- Poor surface quality

Po večini je samo odstranjena kljukica za Road is paved ( ni asfaltirana ) in niso nastavljeni atributi.

Če nastaviš recimo Poor surface quality, sosednja cesta pa je brez atributov, te bo peljalo po sosednji cesti in ne tej, ki si jo označil za Poor surface quality oziroma Dirt ali Gravel.

Sem nastavil sedaj za cesto na 46.258137, 14.571294 za Poor surface quality in bomo videli kakobo vodilo, ko bodo posodobili sredi Avgusta karto na Here.com.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Citat:
Uporabnik krava pravi:
To je tisto, kar mene pri Here tako moti. (Skoraj) vse ceste so enako obarvane in kategorizirane. ....

Če imaš Garmin napravo, ki podpira možnost Theme, potem ti lepo obarva različno kategorizirane ceste, seveda si lahko barve tudi prilagodiš
wink-1.gif

Nič Garmina ni pri meni ... največkrat vidim Here zemljevide na IGO (kjer je pač neposredna primerjava z TomTom). Ali pa na kakšni drugi navigaciji, ki uporablja Here zemljevide.
Me veseli, da si popravil ... čeprav se bojim, da je tega toliko, da bi ti Here lahko lepo plačeval za odpravljanje napak.

BTW - ti si bolj obveščen - kako pa kaj naši zemljevidarji? Težko bi verjel, da se nič ne dogaja v dobi informatike in v javnih službah, ki marsikaj kartirajo za lastne potrebe. Ve kdo, če se pripravlja kakšna nadgradnja?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če imaš v mislih slučajno Monolitko je ta bila letos "nova" do 2017 ne bo več nič, če bo ustaljena praksa.

Nas je sedaj kar nekaj, ki urejamo karto, tako da gre hitreje, vendar je za te kolovoze težko vedet v kakšnem stanju so, če se ne pelješ po njih in zato je res zelo dobrodošlo, če javljate, ko opazite kakšno težavo s karto.

atomc

Pripravnik
3. sep 2007
39
1
8
Pozdravljeni,
ali se da vnest popravek za HERE, TOMTOM in ostale mape tako kot je v Google maps.Odsek med Kampolinom in Bazoviško ulico.
Prilagam slike.
Hvala

Nazadnje urejeno: