Prijava napak v kartah, ceste, krožni...

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Samo na tej sliki ni vidna Ljutomerska cesta
wink-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Sem ravno zagnal sanke
smile-1.gif

Saj veš, da sam jamram nad Here zemljevidi. Takoj sem pograbil nov zemljevid in šel na malo vožnje. Prav nič od mojih lanskih pripomb ni popravljenega.
10.gif

Mislim, da sem našel še kakšno napako več.

Torej prepričljivo ostajam na TomTom.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Lepo si me potolažil - priznam, da sem že kar obupal - vsakič vidim toliko napak, da se le zaradi "v dobro skupnosti" še kdaj odločim uporabiti ta zemljevid.

Ko sem ravno pri napakah in da ne bom samo jamral, sta tukaj še dve napaki, ki sem jih prejle opazil
evil.gif
:
- mirno lahko vržeš ven cesto N46.23799 E14.58666
- mirno lahko vržeš ven tudi cesti, ki izhajata iz Tunjiške ceste na N46.23218 E14.60344

Mogoče boš kaj opazil tudi pri križišču N46.23428 E14.58789 - če pripeljem po cesti iz smeri SZ, se v tem križišču vključujem na glavno cesto, ampak Here tega križišča nekako ne zazna.

Sedaj sem spet zamenjal zemljevid, da ne izgubljam živcev
evil.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Ravnokar preveril in ugotovil, da so VSI popravki iz prvega posta prisotni na karti
cheer.gif

Torej bodo vsi ti prisotni tudi na CN
grin1.gif

Edino cesta za Rezijo še ni popravljena in je še vedno prekinjena.

p.s.
@krava

Na to kar je sedaj dodano in na časovni okvir ti lahko 1000% garantiram, da bodo tvoji popravki od 3 oktobra prisotni v naslednji verziji kart.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
aplauz.gif
z veseljem bom preizkusil. Če bodo upoštevali še kaj od Monolita, bo sploh dobro.

Seveda kot zagovornik Tomtoma pa upam, da bo napredoval še bolj
cool-1.gif

BTW - zadnjič sem malo poskusil Googlovo navigacijo. Sama navigacija sicer ni ravno na nivoju ostalih (IGO, Sygic ...), ker ima premalo funkcionalnosti. Vodenje in ažurnost pri cestah pa sta izredna (vsaj v okolici Kamnika, kjer sem poskusil).

I

Izbrisan uporabnik #488

Navodilo za Mapsource, kako pripraviti oziroma obrezati sled-track, ki se nato pošlje v Here map creator.

na sliki vidimo, da cesta v Reziji ni povezana

na koncih manjkajoče ceste naredimo 2 waypointa, ki nam bosta služila za rezanje sledi

uvozimo sled, da izgleda takole

Sledi rezanje sledi, zgoraj v Mapsourcu izberemo ikono s puščico, "Selection tool" in 2x kliknemo na točko v sledi, kjer bi radi brisali.

Odpre se okno in pokaže izbrano točko, sedaj označimo še vse ostale točke, spodaj ali zgoraj, odvisno v katero smer brišemo, v mojem primeru navzdol.

in tipka delete

Ponovimo še vajo z zgornjo točko

Pobrišemo oba waypointa in shranimo sled v gpx formatu

V Basecampu izgleda zadeva "enako".

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Navodilo za Mapsource, kako pripraviti oziroma obrezati sled-track, ki se nato pošlje v Here map creator.

Še hitreje je, če na mestu, kjer želimo track prekinit uporabimo Edit / "track divide tool" - ikona škarjic.

Potem pa samo izbrišemo odvečne dele tracka.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Danes sem malo testiral ta zadnji HERE zemljevid Slovenije od 2013 Q4.

Veliko popravkov je zajetih in vidim celo, da so na Ljubljanski obvoznici popravili omejitev hitrosti iz 100 na 110, kar je bilo sporočeno že vsaj 2 leti nazaj:

Škoda le, da te omejitve niso dvignili povsod, kjer je hitra cesta v Sloveniji
rolleyes-1.gif

Drugače pa vsa čast vsem "sporočevalcem"
zmaga.gif

Recimo, da bo 2014 Q4 HERE zemljevid Slovenije, ki bo izšel nekje konec 2015, enak ali celo boljši od Monolita
cheer.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Citat:
Uporabnik sylver pravi:

Recimo, da bo 2014 Q4 HERE zemljevid Slovenije, ki bo izšel nekje konec 2015, enak ali celo boljši od Monolita
cheer.gif

Sploh, če bodo vključili vse, kar so z nakupom Monolita pridobili
cool-1.gif

Saj HERE ni kupil Monolit-a. Kupuje samo njihove podatke, ampak to samo tiste, katere jim Monolit posreduje
grin1.gif

Popotnik - bom sedaj preveril in ti sporočim.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Tabela za vse tiste, ki javljate popravke, da se vidi kdaj bi naj bili le ti prisotni v kartah za GPS:

Popravki javljeni do konec Avgusta 2013 = iGO 2013.Q4 ----- CN 2015.10

Popravki javljeni do konec Novembra 2013 = iGO 2014.Q1 ----- CN 2015.20

Popravki javljeni do konec Februarja 2014 = iGO 2014.Q2 ----- CN 2015.30

Popravki javljeni do konec Maja 2014 = iGO 2014.Q3 ----- CN 2015.40

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
@sylver

Here je baje kupil Monolit oz njihovo licenco, torej ali Monolit kart sploh NE bo več, ali pa bodo pod znamko Here in ne več pod Monolit.

Aja? Od kdaj pa je ta novica?
smile-1.gif
Tega pa res nisem vedel.

Sicer pa sem preveril in me navigacije še vedno pelje skozi Slovensko cesto, če prav razumem ni popravljeno:

slovenska.jpg

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Torej in next release
wink-1.gif

Kaj bo sedaj z Monolit Slovenija?

Bodo še vedno zbirali podatke za Slovenijo in jih avtomatično posredovali na HERE?

Kje je bila ta novica, očitno sem spregledal...