Prijava črne gradnje

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.965
113
pri taščici
Tista o menjavi ključavnice mi je najbolj všeč. Hkrati pa daš predlog za legalizacijo in napišeš najemno pogodbo "ciganom" ki se bo prerekal s sosedom in morebitnimi inšpekcijami .
ali pa greš letos na dopust na svojo parcelo. Vikend ti je že prijazni sosed postavil. Zato mu lepo ponudi hladno pivo ko bo prišel na obisk ( najbrž bo prišel precej razkurjen)

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.635
3.088
113
v lokalni ostariji
inšpektor bo prišel hitro. ko sem delal na enem objetu je prišel še isti dan (dopoldan sem prišel, ob 13. je že inšpektor svetil...) pač prijava.
upam, da ne boš na koncu pogruntal da je parcela v bistvu od soseda...

mi pa niekaj ni jasno. vedel si da se bo gradilo, pa nisi preprečil...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Citat:
Uporabnik karamarko pravi:
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Kako pa da mu nisi preprečil gradnje takrat ko je gradil? Če bi potreboval dovoljenje, predvidevam da zadeva ni tako majhna in jo je en čas gradil...

Ne živim na tej parceli. Blo v planu za gradnjo enkrat.. Pred kratkim bil tam in videl kakšno je stanje.

Kaj to nič ne berete poste, kjer se jasno napiše, zakaj je taka situacija
rolleyes-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Kam smo prišli...sosed zgradi črnogradnjo na sosedovi parceli,le-ta pa se mu je ne upa porušiti,ker se boji,da ga bo sosed tožil za uničenje lastnine. Huje kot Butale!

Na Dolenjskem in v Posavju je to vsakodnevni pojav. In potem ko ne dobi vode in elektrike gre za kratenje človekovih pravic.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Ja, če se pišeš Brajdič ali Hodorovac. Potem pa lastnik parcele plačuje davke, črnograditeljem pa občina potegne vodo, elektriko in asfalt. Pa kabelsko.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Vseeno bi bilo dobro najprej razčistit za kak objekt in situacijo gre.

Recimo lahko je tudi gradnja čez mejo - se pravi, da samo en del stoji na tvoji parceli,... Da je cel objekt na tvojem skoraj ne verjamem, razen iz malo više opisanih primerov.
Je pa zelo važno "soseda" opozoriti na nedovoljeno gradnjo na tvojem takoj ko se to opazi,da nebi bilo potem po par letih jokanja zaradi kakega priposestvovanja.

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Citat:
Uporabnik nick pravi:
Malo si preberi okrog motenja posesti....

Tožba zaradi motenja posesti is the way to go
zmaga.gif
Pa verjetno še kakšna odškodnina za uporabo parcele in narejeno škodo.

Hvala vsem za nasvete.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Tako je, edini problem zdaj bo, da boš moral najti nekoga "kompetentnega" (odvetnika), ki bo znal primerno oceniti škodo in odškodnino, da ti potem sodišče ne zavrne tožbe. Kar pa pomeni da bo šel del izplena v žepe odvetnika in če s tožbo ne uspeš, nosiš celotne stroške sam.

Torej je, imo, bolje najt dobrega odvetnika, ki ti bo vzel večji %, kot pa poceni, kjer je možnost za poraz večja.

aladdin

Pripravnik
31. maj 2013
47
1
8
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Ja, če se pišeš Brajdič ali Hodorovac. Potem pa lastnik parcele plačuje davke, črnograditeljem pa občina potegne vodo, elektriko in asfalt. Pa kabelsko.

ne-ne-1.gif
občina je dolžna zagotoviti samo vodo in asfalt. Elektrik, kabelsko in kure so upravičeni potegniti od prvega soseda...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Ena butasta,ampak če je ta objekt kakšna hiška ali podobno, pa da je to možno "odpeljati" oziroma kakorkoli uporabiti na drugi lokaciji, potem samo oddaj oglas na podarim.si ali pa bolha.com, s pripisom da je brezplačno ker ne potrebuješ, odvoz v lastni režiji
grin1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik karamarko pravi:
Predvidevam, da bi me lahko tožil, da sem mu uničil objekt in sem mu povzročil škodo. Smo le v Sloveniji. To se mi zdi podoben primer kot tisti, ko se nekomu najemnik ne želi izselit iz stanovanja.

Objekt je 100% zgrajen brez gradbenega dovoljenja. Bi ga pa potreboval. Zaradi tega se mi zdi prijava gradbeni inšpekciji najbolj elegantna rešitev.

Če sem te prav razumel, je sosed zgradil objekt na TVOJI parceli.
Kako bo pa on tebe tožil, pa tudi dokazal, da je to NJEGOV objekt, če je na TVOJI parceli??

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
Hecno ja, da sam sebi pošlješ inšektorje in rečeš da je kao sosed zidal. Da se meni kaj takga zgodi,je podrto v 2 urah zadeva. Brez krega.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.811
561
113
42
povsod malo
KSZ
Gledam eno hišo nekaj dograjujejo/prenavljajo +200 let staro verjetno je pod kakšno zaščito pa ko grem vsakič mimo jo je manj.
Nekaj so jo utrjevali ampak zgleda ni blo haska ker je tudi tisto kar je bilo zbetonirano podrto
Kakšna gradnja je potem to če od stare bajte ostane od oka 20-30%

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
KSZ
Gledam eno hišo nekaj dograjujejo/prenavljajo +200 let staro verjetno je pod kakšno zaščito pa ko grem vsakič mimo jo je manj.
Nekaj so jo utrjevali ampak zgleda ni blo haska ker je tudi tisto kar je bilo zbetonirano podrto
Kakšna gradnja je potem to če od stare bajte ostane od oka 20-30%
saj nima vse enake zaščite. nekaj mora ostati recimo malo bolj mila zaščita pa je ta lahko ti porušiš pa na novo zgradiš z enakim izgledom, ostanejo tudi mere. ziher je še kaj bolj milega, recimo da mora bi enak stil...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
mislim daje to fora, da so se lotili pač brez gradbenega. Tako poznam primer, kako je nekdo začel od znotraj navzen (da se ne vidi). Brez gradbenega in papirjev..hopa cupa, pa bo nova hiša. Nekje istih gabaritov. Ima srečo da ga noben ni prijavil.