Pridobivanje kredita za samozaposlitev

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Mene tudi zanimajo razpisi, ampak kolikor vidim je tezka. Ce ima kdo informacije, kar na plano.

Poznam podjejte, ki je kandidiralo na EU razpisu za nakup novih tehnoloske opreme, konkretno delovnega stroja in s tem poveznih delovnih mest, itd.. zal jim je padel v vodo, zmanjkalo za par tock, ker je dobiti EU sredstva dalec od trivialno, podjetje mora dobro poslovati, ocenjevali pa so od % izvoza, dodatnih vrednosti na delavca, kako tehnologija vpliva na okolje, itd... zanimivo, mi je pa zal da nismo uspeli.

Smo pa sedaj z enim podjetjem uspeli priti v razpis. Ampak je zadeva taka - oni bojo MORDA povrnili stroske, ker bodo se ugotavljali verjetnost in uporavicenost. Prav tako je bilo potrebno pripraviti ogromno dokumentacije kaj in kako bomo poceli, tehnologije, itd...
Gre pa za 30K EUR maksimalno, lahko je tudi precej manj.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
ja ampak na tistem seznamu je okoli 10 podjetij ki niso sodelovala z tem inkubatorjem?

tudi mi ni jasno kaj je tukaj invativnega da se nekdo odloči izdajati časopis in dobi za to 25.000€
confused-1.gif

ali pa nakup računalniške opreme
confused-1.gif

Nakup računalniške opreme morda ni inovativen... so pa verjetno ocenjevalce prepričali produkti, katere bodo pripravljali na tej opremi ali pa bodo morda nameščeni na tej opremi. Tudi glede časopisa ni nujno, da je mimosun.

Kot primer inovativnega podjetja, za katerega večina tu na forumu pa tudi širše, nikoli ne bi pomislila lahko dam GA, gospodinjski aparati d.d.. Točnih cifer sicer ne vem ampak zagon tega podjetja se je financiral iz skladov tveganega kapitala (torej so morali investitorje prepričati s poslovno idejo in ustreznimi projekcijami) in to predvsem za marketing (saj veste, da so pogosto v nabiralnikih). Tu so investitorji glede na naš trg pozitivno ocenili pristop k prodaji produktov (inovativnost v marketingu) in ne neko tehnološko inovativnost.

Kar se pa tistih, ki nimajo vpisanega SIO tiče pa ti žal ne vem povedati... morda so pridobili le subvencioniranje obrestnih mer - tam pogoja za SIO ni bilo. Ali pa kaj tretjega... who knows.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
razumem da dobijo denar podjetja ki imajo super idejo. npr. ena firma razvija električna vozila.

ampak za nakup računalnikov?
izdaja "časopisa"?

mi je pa tudi jasno, da se ve komu lahko uredijo sredstva tudi če ne izpolnjujejo pogojev
smirk-1.gif

verjetno se proda veliko modrih kuvert

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Strinjam se, da se sredstva lahko uredijo tako ali drugače ampak se moramo zavedati, da gre za EU sredstva in ko bo zunanja evaluacija porabe sredstev iz programov lahko pride do problemov.

Zakaj za nakup računalnikov? Hmmm.... osnova za Google je? Osnova za facebook je? Osnova za ??? je? Nekaj so dobre ideje, drugo so sredstva, ki so potrebna za uresničevanje idej.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
ja ampak ko začneš posel lahko kupiš 1 PC za npr 300€. ne pa da takoj zapraviš 20.000€ za računalniško opremo.

kateri skladi pa obstajajo za npr. zagon podjetja?
EU skladi, podjetniški sklad,...?
še kakšen?

verjetno je še "najcenejša" možnost operativni lizing
tongue-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik halo pravi:
Danes bil v banki in skoraj ni variante, da dobim kredit da se samozaposlim.
Trenutno sem še zaposlen vsaj do 1 septembra....potem ne vem kaj bo. Verjetno pogodbe ne dobim.
Tako sem se hotel samozaposliti.
Dajalec franšize zahteva 17 tisoč evrov za opravljanje storitve, in seveda nakup blaga.
Kar je mojih prihrankov bi bilo ravno za nafilat lokal. Tako, da za VSE ostalo zmanjka.
Kakšna ideja
cool-1.gif

Mislim, da bi za tvoje potrebe lahko ustrezal novo objavljeni produkt Podjetniškega sklada

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Še enkrat opozorilo vsem avanturistom, ki se spuščajo v nateg z raznimi razpisi to so vse muda Marjanova. Rajše si poiščite poslovnega partnerja ali modrega anglela kot pa tole.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik bokyto pravi:
Še enkrat opozorilo vsem avanturistom, ki se spuščajo v nateg z raznimi razpisi to so vse muda Marjanova. Rajše si poiščite poslovnega partnerja ali modrega anglela kot pa tole.

Kakšen argument?

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Razpisi so res neke vrste nateg, ker mali podjetnik na začetku ne more skoz, ja prišel bi ,če bi imel neke nerealne visoko leteče ideje ,samo tam je pa nevarno da boš na koncu moral vse vrniti, v vsakem slučaju pa zaslužijo podjetja katera pripravljajo dokumentacijo za sodelovanje na razpisih.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
to si bil na banki za kredit ali za lizing?

to ko govorijo, da banke zaradi krize ne dajejo kreditov, potem tudi lizinga ne dobiš?

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
sem spregledal da išče za franšizo
tongue-1.gif

samo me vseeno zanima, če lizing hiše kaj komplicirajo, ali je pač polog 20-30% dovolj?