Priča prometni nesreči!?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
No probaj, pa poročaj!
Naj proba tisti, ki verjame da je tista številka anonimna. Jaz nisem med njimi. Pa gajbo kupit pred klicem.
Čist res, ti si živ primer, da bi morale biti klime zakonsko predpisane, ker ti je tist osamljen možgan skisalo do konca.
Eno je anonimna prijava kaznjivega dejanja, drugo pa grožnja predsedniku. Upam, res iskreno upam, da bi takega takoj izsledili in ga dali na hladno.
Majo pred mano prav, tale je bila ena od tvojih top 5.
Saj sem klimo pred poletjem nafilal, pa mi je že spustila pri kontroli pa niso ugotovili napake oz mesta puščanja. . Praviš da je mehanik kriv?

Debata je o tem, ali je tista številka anonimna ali ni. Me veseli da si enakega mnenja kot jaz, da v določenih primerih lahko tudi ni.anonimna in da je klicatelja moč izslediti.
Hipotetičen primer, ki ga navajam pa ni nobena grožnja, temveč (samo)prijava kaznivega dejanja. Grožnja bi se glasila tako, da bi ti npr klical osebo in ji rekel, da če ne bo naredil to in to, mu boš ti naredil to in to (vstavi po želji).

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.454
7.584
113
prvo kot prvo: telefon 0801200 na okc gpu ima izklopljen CLIP torej ne prikazuje stevilk ki klicejo.

drugo kot drugo: da dobis izpisek klicev ne traja 5 minut ampak v dobrem primeru slabo uro pa se to moras bit fejst tecen in more it za zelo konkretno nevarnost.

Tretje kot tretje: a mislis da takih klicev tja se ni bilo?

Cetrto kot cetrto: napisal sem "kdor mi dokaze mu dam gajbo" in ne "ce meni ne uspe dokazat bom dal gajbo".

Je se kak veliko bolj zanimiv klic bil pa se ni ugotavljalo kdo je klical

P.S.: tudi na centrali se lahko izklopi dolocena logiranja. Obstajajo storitve v RS ki se enostavno ne logirajo.

P.P.S: dobri informatorji ne klicejo na 0801200 ampak se dobivajo z delavci policije. Policija virov ne izdaja. Ce bi jih, jih ne bi vec imela.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.243
25
48
Apollo, vrjemi mi da ni nekdo ki nebi pomagal še manj pa nekdo ki ba bilo treba modelovat zato ne sklepaj prehitro glede na dveh stavkaov ki sem jih napisu!

Sm ga klicu danes in mu reku da Policija prosi za očevidce in je rekel da so že našli voznika 28.letnika (mislm da iz Grosupljega) in da je tik za kamionom vozil bel F.Focus in da je ta voznik videl veliko bolje kaj se je zgodilo!

Nisem bral vsega a vam vsem povem da je ta kolega bil tolikokrat na PP in sodišču zaradi "firme" in fovšije drugih tako da ima takih "zagovorov" in "pogovorov" čez glavo!

LP

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.925
117
63
mb+ -20km
Ti si malo čuden tič. Odpreš temo,kjer sprašuješ za mnenje, potem pa tole
frown-1.gif

Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:

Nisem bral vsega !

LP

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Fuk. Odprem temo v upanju, da bi videl kakšno uporabno informacijo, ki bi jo lahko posredoval, in od 4 strani je 3 prerekanja kaj je anonimno in kaj ne... samo na alterju.

Če ima kdo kakšno uporabno informacijo se priporočam, lahko tudi preko PM.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
prvo kot prvo: telefon 0801200 na okc gpu ima izklopljen CLIP torej ne prikazuje stevilk ki klicejo.
Kar seveda ni garant anonimnosti; zgolj trenutne anonimnosti.

Citat:
P.P.S: dobri informatorji ne klicejo na 0801200 ampak se dobivajo z delavci policije. Policija virov ne izdaja. Ce bi jih, jih ne bi vec imela.

Ne, ne, "dobri" in "informatorji" sta pojma, ki ne gresta skupaj, sploh če se ti osebki skrivaj dobivajo s policajčki. To so podgane, potuhnjenci in izmečki, med ljudmi špiclji imenovani. Podn človeške vrste!
Pošten človek se tajno ne sestaja s policaji. Pika!

jest5

Guru
18. avg 2007
26.151
-8.779
113
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Ne, ne, "dobri" in "informatorji" sta pojma, ki ne gresta skupaj, sploh če se ti osebki skrivaj dobivajo s policajčki. To so podgane, potuhnjenci in izmečki, med ljudmi špiclji imenovani. Podn človeške vrste!
Vsak, ki si ne želi jebanja v glavo, se bo sestal na skrivaj. Tukaj se ponavadi ne gre za narobutana jabolka in spizden becikl
smirk-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Kar seveda ni garant anonimnosti; zgolj trenutne anonimnosti.

Citat:

Poden so, ker pomagajo policiji v boju proti kriminalu?
confused-1.gif
dragi uporabnik urin, predvsem imajo nekajkrat večja jajca kot ti...ali pa si mogoče sam kdaj zašel v kriminal in so te na ta način dobili?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.977
6.027
113
Citat:
CLIP funkcija nima tu nobene veze z anonimnostjo, logi se še vedno shranjujejo (če ne drugje pri pri Operaterju, pa verjetno pri pri OKCju še kakšna centrala vmes, da ne omenjam Direktive o obvezni hrambi prometnih podatkov), tudi če jaz kličem na 113 in na mobitelu/navadnem telefonu vklopim skrivanje številke jim jo bo lepo prikazalo.

Če gre za grožnje kaki visoki živini je prioriteta verjetno višja kot če bi šlo na Janeza Novaka (prej najdejo klicatelja).

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.454
7.584
113
preberi se ostali del mojega posta - na cetrali se da logiranja izklopit in dolocena logiranja tudi so izklopljena. Ce se podatek izloci iz signalizacije pri operaterju potem ga centrala policije sploh ne dobi.

In ne prometnih podatkov prej kot v eni uri ne bos dobil. Ajde pol ure ce je dopoldne in sta v sluzbi tako dezurni preiskovalni sodnik kot delavec pri operaterju.

Funkcija ki jo imajo socer vkljuceno na OKC in RCO pa sicer povozi skrivanje stevilke. Ampak 0801200 tega nima vkljucenega ker stevilk sploh ne prikazuje.

In tudi ce klices na 113 iz govorilnice si anonimen. gres na presernov trg poklices, zagrozis in cez 2 min si z biciklom ze v trnovem.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Špiclji pa neki pogumneži.
hysterical-1.gif

Ponavadi izmečki, ki vlečejo na ušesa in javljajo policiji. In pa taki, ki iz WC-ja javljal kdo pije v gostilni. Dokler ga ne dobijo.
evil.gif

BTW, še obstaja v dohodninski napovedi posebna rubrika za njihove "dohodke"?

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Človek, ki se skriva za anonimnim špecanjem je ena navadna reva. Če jaz koga prijavim, je to jasno, glasno in javno. Se ne skrivam ne pred policaji, ne pred sodniki, pa če so mi še tako zoprni. Anonimne prijave in podobne neumnosti bi moralo zavreči že tožilstvo, da o sodišču sploh ne govorim.
Podpiranje anonimnosti v takih primerih je podpiranje zahrbtosti in maščevalnosti. Skratka: podn !

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Pa naj nekdo pokliče na to anonimno številko in potem pri svojem operaterju preveri, (servisne strani) če se mu je klic beležil. Da ne bomo ugibali.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Samo zate, mož sintetični!

Klic se zelo jasno zabeleži, tako kot klicana številka. Opozorilo za vse špiclje !!

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.454
7.584
113
da, obicajno so to nadpovprecno inteligentni ljudje, z jajci in ki zelo dobro poznajo svoje motive za sodelovanje.

Tvoj problem je verjetno v tem da govoriva o dveh razlicnih razseznostih... Tvoje dojemanje gre do spicljev ki javljajo kje kdo pije, jaz pa sem govoril o informatorjih, kar je nekaj popolnoma drugega. In verjemi ne sporocajo kje kdo pije.

Ostalega pa ne bi komentiral, ker se lahko samo smejem.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Človek, ki se skriva za anonimnim špecanjem je ena navadna reva. Če jaz koga prijavim, je to jasno, glasno in javno. Se ne skrivam ne pred policaji, ne pred sodniki, pa če so mi še tako zoprni. Anonimne prijave in podobne neumnosti bi moralo zavreči že tožilstvo, da o sodišču sploh ne govorim.
Podpiranje anonimnosti v takih primerih je podpiranje zahrbtosti in maščevalnosti. Skratka: podn !

paæ niso vsi tako zelo pogumni kot ti, ki se ti gladko jebe, če ti organizirana kriminalna združba kot maščevanje za prijavo pobije otroke in posili ženo/hčerko...