Priblizna cena za Clio 2003 80KM dci

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Sem ga in sem prišel do 29k€.
bonk.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
24.060 EUR. Redna cena po ceniku, brez popusta, za Golf Comfortline 1.9 TDI, z dodatno opremo, kot so biksenonke, alu felge, PDC, dvopodročna klima, ESP, boljši avtoradio od stock modela itd. Verjetno se da zmeniti za kakšnih 21.000 EUR, a ne?
Mogoče bi konec dneva Golf prišel kakšnega tisočaka EUR več, a je bistveno boljši nakup. Vozil in Megana in VW ter je krepka razlika v kvaliteti izdelave, občutku za volanom, nenazadnje pa tudi pri prodajni ceni starega vozila. Pa tudi TDI je za nekaj razredov boljši motor od dCI. Poraba enako skromna, zanesljivost in trpežnost pa nekaj razredov nad dCi.
Sicer je Golf po mnenju nekaterih ruralni, kmetavzarski wagen. No, mogoče že komu, a tudi Megane ni ravno super duper skulirano vozilo. Obeh pa je na cesti zelo veliko.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Tisto na ceniku so uradne cene brez upoštevanih popustov. Potem prideš v salon in dobiš blazen popust in si ves vesel kako super si čez prišel. To je čisto normalna prodajna taktika, ki jo uporabljajo vsi, eni bolj eni manj. Ampak ker gre za renault je treba pač pluvat. Citroen recimo stalno uporablja to taktiko in to dejansko pri popolnoma novih modelih. Ljudje najbolj padejo na višino popusta šele potem na dejansko ceno.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Torej, priznaš, da nimaš pojma, kakšna je za megana dejanska cena v salonu in še naprej lapaš o tem kako je predrag?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ej. Kupil sem že tri nove Renaulte, v zaporednju enega leta in pri istem dilerju. Vem, kako delajo s popusti. Kakšnih 5000 EUR ni problem dobiti pri avtih, ki so po ceniku nad 20.000. Vseeno ti povem naslednje: osnovni megan je sicer precej poceni z vsemi popusti. Torej osnovni bencinar, metalik barva, stock radio, ročna klima... Če se greš pa vse možne dodatke pa cena zleti v nebo.
Pa nikakor ne pozabimo, da je pred vrati novi Megane. Torej bo cena staremu še krepko upadla, tako v prodajni mreži kot pri prodaji rabljenih vozil. Že tako pa Večji Renaultu (= vse kar je večje od Clia) bolano izgubljajo na ceni, torej je depriciacija ogromna.
Tudi to žalost sem že doživel. Ko sem prodajal Megana sem zanj dobil enako kot za rabljenega Clia. Ista starost obeh vozil, podobna oprema, enak motor, enaki kilometri. Na Meganu sem v tistih par letih po % izgubil bistveno več kot pri Cliu. Raje si ne predstavljam, koliko izgubi recimo lastnik Lagune ali Vel Satisa.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ok, da ne bomo kar tkole klatli.

Naj nekdo od znalcev napiše končno ceno za tistega Megana Grandtourja dCI, ki sem ga malce prej po ceniku Renaulta ovrednotil na 26.000 EUR. Zanima me, za koliko ga lahko kupim v "real life". Verjetno bo info zelo všeč mnogim ljubiteljem Renaulta, ki ne spadajo v krog posvečenih v izjemne popuste...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Napisal sem, da megane grandtour dynamique plus 1.6 16v z metalik barvo pride 13700€. Avto ima avtomatsko klimo in mp3 avtoradio, poleg ostale standardne opreme. Takšen avto je večini več kot dovolj. Primerljiv golf pride pa koliko več? Ne samo jurja, karavan pa ohoho jurjev več. Dodatna oprema kot je xenon in podobno se plača pošteno tudi pri golfu in vseh ostalih in tudi tam gre cena v nebo. Pa če misliš da izgubijo samo lastniki meganov in lagun potem si poglej lastnike bimerjev in audijev, kakšne cene imajo šele ti po 2 letih v primerjavi z novimi. Majhni avti se najbolj splačajo, ker večji in dražji VEDNO hitreje izgubljajo ceno. Meni se clio splača. Novega sem dobil za 8 jurjev, 2 meseca nazaj so mi ponujali staro za novo pri škodi zanj 6400€ :p Pa za razliko od renaultov v pravljicah se ne kvari kaj pretirano. 80000km in 2 menjave olja in filtrov in ena menjava svečk sta za njim, gume so še taprve, bremze tudi, edino štarter je bil pred kratkim menjan pod garancijo ker je od novega občasno zaružil.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
18.166 EUR - golf Variant Trendline, 1.6 motor. 4.400 EUR razlike med super duper napol po vezah ceno za Megana in redno ceno brez popusta za Golfa. Če bi pri Golfu upošteval popust in pri Meganu takšnega, ki je na voljo večini laikov, bi bila razlika morda 2000 EUR.
Če želiš primerjati Megana in Golfa pa kar daj. Jaz sem ju, iz lastnih izkušenj vem pa, da je golf preprosto boljši avto. Pa že Megan ni bil slab, pravzaprav sem bil z njim precej zadovoljen.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Cena za megana je redna, za smrtnike. Se pa dobi še cenejšega z opremo team, ki je precej boga. Mi je pa vseeno kateri je boljši avto, ker sta mi oba enako simpatična, golf manj nežen z boljšimi materiali, zato je pa veliko grši. Ne mislim pa kupit ne enega ne drugega ampak malo rabljenega enega izmed tistih, ki veliko izgubljajo ceno
evil.gif
(a4, passat, legacy, accord so približno vsa moja izbira)

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Prav razmišljaš. Vse našteto, rabljeno in dobro ohranjeno je boljši nakup od Megana in Golfa. Tudi mene srbi, da bi v bližnji prihodnosti poiskal kakšnega A4, nekje 3 leta starega ali pa res dobro ohranjenega A6, letnk 2002, 2003.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Do konca avgusta dobiš za 15k Megane GT Dynamique plus z kovinsko barvo, ESP, PDC, prostoročno kartico in vso ostalo serijsko opremo. Motor 1.6 16V. 1.5 dCi 105 je za 1500 EUR dražji. Dobiš še 6-stopinjski menjalnik.
Golfa z popusti ne dobiš za to ceno v karavanski izvedbi...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
He he, prijatelj ima A3 in si omišlja novega A3 (zadnji model). Po vikend vožnji z njim, pravi da je njegov starejši A3 kot drvarnica, nevredna 4 krogov v primerjavi z zadnjim modelom...
Verjetno je povsod v VAG grupi podobno
grims-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Eh, to je oslarija. Gre za to, da je sosed bolj nevoščljiv, če vozi zadnji model in ne par let starega. Audije itak primarno kupuje folk, ki se preserava. Jaz bi kvečjemu nekaj let starega, z vsem možnim udobjem in motorizacijo za ugoden denar. Ob takšnem navalu na aktualne modele mora prejšnjih biti na trgu kot dreka.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Zakaj pa imam potem direktno pod oknom sredi Trebnjega postavljenega točno takega megana za reklamo s celim tvojim opisom in nalimano ceno 13700€?
evil.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kar Marjana vprašaj kje je so Ship&Handling stroški...
Cena velja brez ESP in kovinske barve. Verjami, imam tudi sam vpogled v cene, pa koliko popusta se lahko da...