Priblizna cena za Clio 2003 80KM dci

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
108
63
Ali mi lahko kdo pogleda koliko je (npr po Eurotaxu) cena za Clio december 2003, 80 KM dci, 3 vraten, kovinska barva, oprema Dynamique. Prevozenih 80.000 km

Hvala

LP P

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
evo po ET je stanje sledeče: prodajna cena znaša za R Clio 1.5 DCi dynamique letnik 2003 4.607 €.
Tam okrog 100.000 km lahko pričakuješ popravilo "bosch pumpe" strošek okrog 1000€. Ker imam predsej opravka z rabljenimi avtomobili imamo tudi črno listo vozil katerih ne odkupujemo. Vsi Renaultovi dizli so na tej listi žal. Zakaj? Zato ker je nemogoče, da bi bila vsa vozila renault z dizelskimi motorji, ki smo jih prodajali v okvari, potem pa sledijo reklamacije, slaba volja, slaba reklama,..... Preprosto je lažje nekaj takega sploh ne vleči v hišo.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Tvoje izkušnje so lahko zelo koristne marsikomu. Daj prosim napiši še kaj več o avtomobilih, ki so na črni listi. So še kakšni drugi proizvajalci/modeli/motorji?

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
To je interna črna lista in se razlikuje od firme do firme za prodajo rabljenih vozil.
Pač mi smo se tako odločili, da ne odkupujemo Renaultovih avtomobilov z dizelskimi motorji. Kdo drug ima mogoče kakšne druge izkušnje in pač odkupuje ta vozila. Ne vem spremljaj malo medije, forume,.... pa boš hitro ugotovil kateri modeli so potencialni gostje na "črnih listah". Mi smo imeli na primer odkupljenjih mislim da enih 10 Dci avtomobilov in od teh desetih jih delujejo ok samo mislim da trije vse ostalo so bili veliki problemi z reklamacijami in nezadovoljstvom strank.
Nekaj pa ti da tudi misliti, ko pride stranka in pravi da želi prodati 1.5 dci avto, pa jo vprašaš zakaj pa ti začne naštevati težave, ki jih je imela z avtom. In te težave niso težave za par sto € ampak za tam okrog 1000€.

rollingstones

800. registrirani uporabnik
3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Citat:
Uporabnik Primzi pravi:
Clio december 2003, 80 KM dci, 3 vraten, kovinska barva, oprema Dynamique.

Saj nočem biti pikolovski ampak tile 1.5 Dci motorji imajo 82 KM.
rolleyes-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Sedaj imajo, še pred nekaj leti so imeli 80 KM. Vsaj jaz sem imel takšnega, bil je letnik 2005. Vsi pod 100.000 km in nobenih težav, sedaj imata dva od teh že čez 100.000 km in še ni bilo težav pri nobenem. Je pa res, da sem jih, vsaj jaz, previdno vozil. Dokler ni bil motor topel nič obratov na 2.500, po malce bolj agresivni vožnji sem motor vedno pustil teči vsaj 20 sekund, preden sem ga ugasnil, nisem jih za dalj časa nabijal proti najvišjim vrtljajem ipd.
Sem pa tudi sam slišal kar nekaj zgodb o problemih z dCi motorji. Sicer pa Renault itak ni resen v zadnjem času.
Ravno včeraj sem gledal njihov cenik. Če kupiš dizla in izbiraš med modeli Twingo, Clio, Modus je najmočnejša izbira 80 Km motor. V časih, ko sem še jaz kupoval Clia, je bil na voljo tudi 100 KM 1.5 dCi, kasneje pa menda celo 120 KM 1.5 dCI. Sedaj pa nič.
Skratka, Renault z dizel motorjem in več kot 80 KM se začne z modelom Megane, ki pa je zverinsko predrag. Mimogrede sem prišel na 26.000 EUR. za avto, ki ga jeseni izpodrine nov model in ki ni bogvekaj, vsekakor pa daleč od kakšnega Passata pa tudi Golfa, če smo resnicoljubni. Seveda sem gledal solidno opremljen avto ter 120 KM motor 1.9 dCi. Saj vem, da Renault pri takem avtu mimogrede "podari" 4.000 EUR popusta, a je vseeno predrag. Za realnih 22.000 EUR lahko grem k Toyoti in kupim novo Corollo z močenjšim dizel motorjem ter praktično vso opremo, ksenonkami, dvopodročno klimo ipd. Pa gre za nov model in Toyoto (ki je neprimerljiva z Renaultom). za še malce manj pa lahko nekdo kupi Kio Ceed Wagon z vso opremo s spiska in najmočnejšim motorjem ter 7 let garancije. Tudi ta je zagotovo boljša kot aktualni Megan, ki pa, da se razumemo, ni slab avto. Vsaj jaz sem bil z njim zadovoljen, a vseeno gre za precej star model, ki ga je v veliki meri že povozil čas in si zasluži kvečjemu, da nanj prilepijo nalepko Dacia.
Skratka, Renault ima trenutno obupno izbiro avtomobilov. Dejansko ne najdem nič zase. Laguna pa mi tudi ne potegne, prvič mi je grda, drugič je Renault in tretjič lahko za skoraj enak denar dobim solidno opremljenega novega Mondea ali Passata. Ni šans, da bi svoj denar zaupal Renaultu.

Nasvet avtorju teme. Ne kupuj Clia, razen če zelo dobro poznaš ozadje tega vozila, to pa je možno le če ga ima sorodnik ali zeloooo dober prijatelj. Raje kupi kaj drugega. Magari Fiata.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Megana dizla dobiš za dobrih 13 jurjev. Za 18 jurjev pa magari 150 konjskega z ni-da-ni opremo. Res ne vem kako in kje vi te renaulte kupujete... prodajalci se vam zihr režijo v glavo. Naslednjič ga za spremembo kupuj kje na dolenjskem. Pa btw, toyota auris je gotovo najbolj grozen predstavnik svojega razreda in za povrhu ne obstaja karavan. Vozil z vsemi motorji in opremami, ročno in avtomatik in tole enostavno ni na nivoju evropskih avtov. Pa ne zagovovarjam renaulta, ker so daleč od dobrih avtov. Renaulta se kupi zato, ker se splača na druge načine. Misliš, da jih je pri nas toliko na cesti, ker so ljudje patrioti in kupujejo zanič "domačo" znamko, ki jih vsakič znova pušča na cedilu? Nekateri imajo z renaulti pač hudo smolo, ampak pri taki masi avtomobilov je to normalno. Sam ne bi nikdar vozil cliota, če se mi ne bi prekleto splačal.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Megana dizla dobiš za dobrih 13 jurjev. Za 18 jurjev pa magari 150 konjskega z ni-da-ni opremo. Res ne vem kako in kje vi te renaulte kupujete... prodajalci se vam zihr režijo v glavo. Naslednjič ga za spremembo kupuj kje na dolenjskem. Pa btw, toyota auris je gotovo najbolj grozen predstavnik svojega razreda in za povrhu ne obstaja karavan. Vozil z vsemi motorji in opremami, ročno in avtomatik in tole enostavno ni na nivoju evropskih avtov. Pa ne zagovovarjam renaulta, ker so daleč od dobrih avtov. Renaulta se kupi zato, ker se splača na druge načine. Misliš, da jih je pri nas toliko na cesti, ker so ljudje patrioti in kupujejo zanič "domačo" znamko, ki jih vsakič znova pušča na cedilu? Nekateri imajo z renaulti pač hudo smolo, ampak pri taki masi avtomobilov je to normalno. Sam ne bi nikdar vozil cliota, če se mi ne bi prekleto splačal.

Ni gledu Aurisa temveč Karjolo. Še vedno obstaja tudi Karjola. Glede lepote je pa itak vse relativno. Megan ni neka pozitivna cvetka glede lepote.
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Meni je megane karavan celo všeč pa tudi pelje se super. Ampak kupili bomo pa kakšnega drugega karavana, pa magari malo rabljenega za enak denar
wink-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Za unega Renolda s ceno po ceniku 26.000 bi itak dobil 50% popusta.
smile-1.gif
www.renault.si.
Sestavi si top megana in poglej spodaj desno ceno. Sicer je to uradna cena, popuste sem pa tudi napisal. Verjetno ne kupujejo vsi Meganeov od zaposlenih v Revozu...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
MOJA KONFIGURACIJA
Moja različica
€ 23.250Privilege 1,9dCi 130 FAP BVAMoje želje :
VRSTA GORIVA : DizelZunanjost
€ 440ČRNA NACRE 676Notranjost
€ 0Oblazinjenje v blagu / usnje - svetlo / Notranjost siva / beigeMoje opcije
€ 770undefined€ 950Električno panoramsko strešno okno€ 270Ogrevana prednja sedeža€ 390Platišča iz lahke litine 17'' Steppe€ 0Serijska platišča€ 130Odbijači in zaščitne letve v barvi karoserije (le v kombinaciji s kovinsko barvo)€ 140Pregradna mreža med potniškim in prtljažnim prostorom€ 30Pribor za kadilce (pepelnik in vžigalnik)€ 330Pomoč pri parkiranju - zadaj
Od

€ 26.700

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Meni je megane karavan celo všeč pa tudi pelje se super. Ampak kupili bomo pa kakšnega drugega karavana, pa magari malo rabljenega za enak denar
wink-1.gif

Pelje se OK, za avto s sprednjim pogonom.
evil.gif

Zavore ima odlične, udobje je OK, prostora tudi ne manjka, vse je pretirano mehko. Ko se enkrat usedeš vanj iz normalnega avta ti skoraj v rokah ostane volan, tako močan servo ima. Ne vem. Vsaj meni deluje rahlo gaylord zadeva.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Sedaj imajo, še pred nekaj leti so imeli 80 KM. Vsaj jaz sem imel takšnega, bil je letnik 2005. Vsi pod 100.000 km in nobenih težav, sedaj imata dva od teh že čez 100.000 km in še ni bilo težav pri nobenem. Je pa res, da sem jih, vsaj jaz, previdno vozil. Dokler ni bil motor topel nič obratov na 2.500, po malce bolj agresivni vožnji sem motor vedno pustil teči vsaj 20 sekund, preden sem ga ugasnil, nisem jih za dalj časa nabijal proti najvišjim vrtljajem ipd.
Sem pa tudi sam slišal kar nekaj zgodb o problemih z dCi motorji. Sicer pa Renault itak ni resen v zadnjem času.
Ravno včeraj sem gledal njihov cenik. Če kupiš dizla in izbiraš med modeli Twingo, Clio, Modus je najmočnejša izbira 80 Km motor. V časih, ko sem še jaz kupoval Clia, je bil na voljo tudi 100 KM 1.5 dCi, kasneje pa menda celo 120 KM 1.5 dCI. Sedaj pa nič.
Skratka, Renault z dizel motorjem in več kot 80 KM se začne z modelom Megane, ki pa je zverinsko predrag. Mimogrede sem prišel na 26.000 EUR. za avto, ki ga jeseni izpodrine nov model in ki ni bogvekaj, vsekakor pa daleč od kakšnega Passata pa tudi Golfa, če smo resnicoljubni. Seveda sem gledal solidno opremljen avto ter 120 KM motor 1.9 dCi. Saj vem, da Renault pri takem avtu mimogrede "podari" 4.000 EUR popusta, a je vseeno predrag. Za realnih 22.000 EUR lahko grem k Toyoti in kupim novo Corollo z močenjšim dizel motorjem ter praktično vso opremo, ksenonkami, dvopodročno klimo ipd. Pa gre za nov model in Toyoto (ki je neprimerljiva z Renaultom). za še malce manj pa lahko nekdo kupi Kio Ceed Wagon z vso opremo s spiska in najmočnejšim motorjem ter 7 let garancije. Tudi ta je zagotovo boljša kot aktualni Megan, ki pa, da se razumemo, ni slab avto. Vsaj jaz sem bil z njim zadovoljen, a vseeno gre za precej star model, ki ga je v veliki meri že povozil čas in si zasluži kvečjemu, da nanj prilepijo nalepko Dacia.
Skratka, Renault ima trenutno obupno izbiro avtomobilov. Dejansko ne najdem nič zase. Laguna pa mi tudi ne potegne, prvič mi je grda, drugič je Renault in tretjič lahko za skoraj enak denar dobim solidno opremljenega novega Mondea ali Passata. Ni šans, da bi svoj denar zaupal Renaultu.

Nasvet avtorju teme. Ne kupuj Clia, razen če zelo dobro poznaš ozadje tega vozila, to pa je možno le če ga ima sorodnik ali zeloooo dober prijatelj. Raje kupi kaj drugega. Magari Fiata.

Kolega, analizo cen Megana in vse okrog tega naredi še enkrat, ker je polna napak in kar malce smešna.
17758-icon_confused.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Za unega Renolda s ceno po ceniku 26.000 bi itak dobil 50% popusta.
smile-1.gif
www.renault.si.
Sestavi si top megana in poglej spodaj desno ceno. Sicer je to uradna cena, popuste sem pa tudi napisal. Verjetno ne kupujejo vsi Meganeov od zaposlenih v Revozu...

Jaz sem sestavil limuzinsko različico z najmočnejšim motorjem in naj opremo in nekaj dodatne, pa je cena 23k. Popusta dobiš vsaj nekaj jurčkov in si pod 20k. Zdaj mi pa najdi golfa za 20k in kaj dobim.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Megane grandtour 1.6 16v dynamique plus pride po ceniku 18250€ brez metalik barve, v salonu za nerevozovca 13700 z metalik barvo. Pri dražjih različicah popusti samo še naraščajo, sploh pa če kupiš avto prek revozovca (kar ti itak sami v salonu zrihtajo če stegneš jezik, včasih pa kar sami rečejo). Renaulte se kupuje samo tako. Če mene kdo vpraša je megane z naskokom najcenejši avto v svojem razredu. Pa za razliko od raznih kij se lahko celo zmišljuješ pri opremi. Kia ne pozna niti osnovnih stvari kot je tempomat
bonk.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Sorry. Sporoči Renaultu, da popravi cenik na spletni strani.
Ibran je bil Megane Grandtour, 1.9 dCi, metalik, ksenonke, večina možne dodatne opreme. Specifikacija je gor objavljena, kdor ne verjame naj sam poskusi sestaviti "svoje vozilo".