Se hitreje gre pri dveh na stezaj odprtih oknih.Najprej kljuko za okno kupit in okno odpret na kip...sopara-vlaga gre presenetljivo hitro ven...
Kje si pa to na fjstbuku izvedel ? V skupini nora zabava ?Okno na kip ti ohlajuje notranjo spaleti(kondenzacija, plesen), na zunanjem delu nad oknom se ti pa ob dolgorocnem kipanju pojavi plesen.
Sam sem imel problem z vlago, ker je kopalnica na sredini stanovanja in je brez okna. Vgradil sem Lunosov i-vent, ki ni rekuperator, ampak je ventilator, ki je nonstop prizgan in je namenjen za bolj obremenjene prostore, kot je kopalnica. Ventilator je vedno prizgan, niti ga ne mores ugasnit, dela na majhnih vrtljajih, je tih, lahko edino povecas hitrost po potrebi.prvo probam vlago ven spravit kolko se da, potem pa naceloma so ponoci vrata od kopalnice odprta. malo je boljse sam se vseen, ko susimo je problem prevelila vlaga.
Ne ohlajaš kopalnice, hišo pa ohlajaš. Ker ves zrak, ki ti gre ven, mora nekje not prit.Sam sem imel problem z vlago, ker je kopalnica na sredini stanovanja in je brez okna. Vgradil sem Lunosov i-vent, ki ni rekuperator, ampak je ventilator, ki je nonstop prizgan in je namenjen za bolj obremenjene prostore, kot je kopalnica. Ventilator je vedno prizgan, niti ga ne mores ugasnit, dela na majhnih vrtljajih, je tih, lahko edino povecas hitrost po potrebi.
Meni je resilo problem. Sicer stane tudi par 100 eur, ampak manj kot rekuperator. Toliko za razmislek, da ves da tudi to obstaja. Ker na ta nacin ne dajes notri zunanji zrak in ne ohlajas kopalnice.
A ne bi tega rešil tudi recimo z ventilatorjem, ki bi ga vključil za par 10 minut po tuširanju, da spravi vlago ven?Sam sem imel problem z vlago, ker je kopalnica na sredini stanovanja in je brez okna. Vgradil sem Lunosov i-vent, ki ni rekuperator, ampak je ventilator, ki je nonstop prizgan in je namenjen za bolj obremenjene prostore, kot je kopalnica. Ventilator je vedno prizgan, niti ga ne mores ugasnit, dela na majhnih vrtljajih, je tih, lahko edino povecas hitrost po potrebi.
Meni je resilo problem. Sicer stane tudi par 100 eur, ampak manj kot rekuperator. Toliko za razmislek, da ves da tudi to obstaja. Ker na ta nacin ne dajes notri zunanji zrak in ne ohlajas kopalnice.
Verjetno odvisno od primera do primera, pri meni gre z ventilatorjem s senzorjem vlage. Čez leto je na kip odprto okno, pozimi pa je v uporabi ventilator, da se kopalnice ne spremeni v hladilnico. Ko vlažnost dovolj pade, se ventilator ugasne.A ne bi tega rešil tudi recimo z ventilatorjem, ki bi ga vključil za par 10 minut po tuširanju, da spravi vlago ven?
Ponavadi imajo vrata spodaj na sredini nek "zračnik" v teh primerih.Kljub vsemu mora nekje zrak priti v kopalnico da ga ventilator lahko potem poslje ven
Ta del sploh ni pomemben. Osnovna "težava" tukaj je da če ventilator pošilja ven XY kubikov na uro, mora ta enaka količina priti nekje not od zunaj - vhodna vrata, okna ipd.Ponavadi imajo vrata spodaj na sredini nek "zračnik" v teh primerih.
Enako z rekuperacijo, z manjšimi izgubami seveda... Tudi če je okno v kopalnici na kip "hladiš" hišo, a drugače ne gre ne? Vsaj dokler ne znižaš vlage.Ta del sploh ni pomemben. Osnovna "težava" tukaj je da če ventilator pošilja ven XY kubikov na uro, mora ta enaka količina priti nekje not od zunaj - vhodna vrata, okna ipd.
Efektivno s tem hladiš celotno hišo/stanovanje.
Kako pa želiš na hitro spraviti ven veliko količino vlage? Odpreš za minuto pa si veliko naredil.Se strinjam, me pa zanima če tudi ti vlago v kopalnici znižuješ z na stežaj odprtim oknom?