Prevrtavanje km na števcu

Vagabund

Zelenc'
3. jul 2008
22
0
1
Imam zelo dobro ohranjen avto višjega cenovnega razreda, diesel...letnik 2000 ki svoje prevožene km dobro skriva. Notranjost odlična, pedala komaj malo obrabljena, volan tudi, prevleke sedežov lepe, nekadilski, .... skratka zelo lep. Me je pa strah kako bodo kupci reagirali ker ima avto 340.000 km ....ponavadi števce zavrtijo nazaj, samo meni do goljufij ni.

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
take, ki prevrtavajo kilometre, bi blo treba obesit
jezen.gif
. če si pošten, ga boš dal za malo nižjo ceno in bo vseeno šel v promet.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če je avto res tak lepo ohranjen kot praviš, po moje ne boš težko našel kupca - nekateri cenijo poštenost, torej da priznaš teh 340.000 km, še posebej če si 1. lastnik in imaš servisno knjižico. Bo pa verjetno bolje če ga boš prodal sam kot dal nekam, ker v trgovini ti bodo zaradi tega zbijali ceno (potem pa sami prevrteli nazaj
tongue-1.gif
).

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Kater točno pa to ceni?

Namreč, ce nekdo izbira med dvema podobnima voziloma, eden ima 340k km, drugi pa 150k km....odlocitev ni tako težka.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
probaj ga prodati.

čez čas (ko boš obupal) boš ugotovil da se ti bolj splača obiskat Avtoelektroniko v Črnučah, dat 200 EUR in avto bo šel za med.

(oz. ga bo kupil kak preprodajalec za male pare, prevrtel števec, ter ga čez 14 dni projal dalje za 2.000 EUR višjo ceno.....le malo spremljaj avto.net...boš videl da bo tako).

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Tako kot so že napisali, če jih neboš prevrtel in boš avto ponudil za nizko ceno ga bo kupil diler in jih on prevrtel. Tako da premisli če se ti zdi vredno "popušit" par tisoč eur na račun dobrega glasu?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
probaj ga prodati.

čez čas (ko boš obupal) boš ugotovil da se ti bolj splača obiskat Avtoelektroniko v Črnučah, dat 200 EUR in avto bo šel za med.

(oz. ga bo kupil kak preprodajalec za male pare, rpevrtel števec, ter ga čez 14 dni rpodjal dalje za 2.000 EUr višjo ceno.....lemalo spremljal avto.net...boš videl da bo tako).

Odlično. Tako bom naredil jaz, ko bom prodajal avto. Ko bom našel oglas od prevaranta, ga bom prijavil inšpekciji. Fakof, golazen.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
No ja, malo za šalo malo zares - ko sem sam prodajal katrco, sem tudi prevrtel kilometre. Ko sem šel na "plac", so pametnjakoviči težili, da je bila sigurno sesuta in barvana, ker je za te kilometr (230.000) preveč lepa. Ne zaradi kilometrov, zaradi izgleda je nisem prodal, ker ni nihče verjel da je avto cel.
In sem lepo prevrtel na 130.000 in prodal bp. Pa kupca sploh nisem našponal, saj je bila zrihtana v nulo, pa povedal sem mu da je menjano tesnilo glave, veriga in šponar in je bil vesel. Tudi čez čas se je pohvalil da dela ko urca.

Ko sem pa sam kupoval rabljen avto, sem se pa zapičil ravno v 19-ko iz oglasa, ki je imela največ kilometrov. Vse so imele čudovitih 92.000 in okoli, le ta model je rekel da ima nekaj preko 140.000. sem šel pogledat in kupi. sedaj jih imam preko 260.000 in dela ves čas bp. Glede na delovanje in izgled ji nihče ne prisodi toliko kilometrov.

Hočem povedati samo da v mojem primeru, ko tudi sam šraufam, kilometri niso na prvem mestu. Bremze, končnike, ležaje in podobno lahko menjaš pri 100 ali 200 tisoč prevoženih, motor pa lahko dokaj dobro oceniš v kakem stanju je. Praviloma je motor z veliko km vožena na relacijah v boljšem stanju kot "mestni" motor. In če je zato še cena malo bolj ugodna, raje vzamem tak avto pa imam prvi servis pokrit (praktično na vseh kištah, ki smo jih kupili sem menjar zavore in jermene takoj po nakupu).

P.S. - torej je moj nasvet da avto prodajaš tak kot je. Mogoče bo malce dlje trajalo, ne bo pa brezveznega navala oz. vse kar bo bo od dilerjev, ki bi radi zaslužili in bodo zbijali ceno na polovico zastavljene.

Nazadnje urejeno:

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
ksz...

tudi meni gre vrtenje km na živce, AMPAK
smirk-1.gif

Ko sem pred leti prodajal svojega P306, je bil sicer super ohranjen, imel pa je kar nekaj km .. Ko sem kupcem povedal o km, so kar odložili slušalko. Nekateri se tudi poslovili niso!
stupid-1.gif

Tko pač gre dandanes ..
crazy1.gif

Vagabund

Zelenc'
3. jul 2008
22
0
1
Ja vrejtno ga bom prodajal takega kot je, ker res je avto vožen 90 % samo na relacijah npr. dnevno v Ljubljano 150 km v obe smeri.
ali pa če nalimam nalepko čez kilometre, npr črn izolirband hehe....

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kitakc.

a maš ti zastonj mobitel, da tok prijavljaš vse.

on
jaz bi vrtel km nazaj. dons poštenih ljudi ni, izjeme so redke + kitajc.

Prijavljam kaj? Prijavil sem bedaka, ki me je skoraj zrinil s ceste in prijavil bom lopova, ki mi bo dal za rikšo 3k €, prevrtel par 10k km na števcu in jo prodajal za 5k €. Naj ima koga drugega za budalo, mene ne bo imel.

Ne vrtet števce nazaj, ker ni pošteno in je kaznivo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Kater točno pa to ceni?

Namreč, ce nekdo izbira med dvema podobnima voziloma, eden ima 340k km, drugi pa 150k km....odlocitev ni tako težka.

Pri 8 let stari višji/visoki klasi so takšni kilometri pričakovani. Kdor kupi tak avto s 150kkm se slepi, da so to realni kilometri.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.248
7.048
113
Če pa ga je imela sosedova babica, ki se je vozila samo tu pa tam na mašo!

Aja..potem pa je tak avtomobil zjeban, ker je bil vožen (pre)malo.

Pri starih avtih je pa res hudič, ampak slovenčki se še vedno primejo za glavo ko slišijo cifro 100.000km in že mislijo da so zadeve hin.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Tako kot so že napisali, če jih neboš prevrtel in boš avto ponudil za nizko ceno ga bo kupil diler in jih on prevrtel. Tako da premisli če se ti zdi vredno "popušit" par tisoč eur na račun dobrega glasu?

Na avtosejmu LJ mi je nekoč (15 let nazaj) "slovensko" govoreči prodajalec ponujal avto "ugodno". Na vprašanje, koliko prevoženih km ima, mi je "reko", da 56.000. Ko sem pogledalv motor, je bil notri listek zadnjega servisa, ki je bil narejen pri 136.000 km. Rekel sem mu, naj pri preprodaji vsaj pogleda v motor.
10.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.248
7.048
113
Haha..enako se je zgodilo mojemu kolegu. Sva bila v MB in gledala enega forda cougar coupeja..pa govori fant, da ima ene 120.000km in se peljema z njim..seveda avto nikam..pridema nazaj, ofnemo haubo..pa not listek 240.000km ... pa je samo pogledal pubec
smile-1.gif

Je pa res, da so ga baje dobili ravno tisto jutri, verjetno še niso meli časa ga "spedenat"
wink-1.gif

Banda. Zgleda je slovenska zakonodaja v tej smeri še vedno predlaba. Oz kontrola.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Sam osebno ne prenesem laži kot take. in če se mi prodajalec, v tem primeru avtomobila,zlaže o številu kilometrov ali pa o številu lastnikov je pri meni tornado v glavi. ali pa + in - če skup povežeš.... tornado . Mu povem par krepkih, da bo naslednjič malo manj "pameten". Itak pa ne kupujem več avtomobila od :
A: preprodajalcev( te ugotoviš, ko ga poklileš, pa ti pravi,"hmmm kateri že...")
B: mehanikov; ker ti so po vsej verjetnosti ta avto skup sešraufal iz treh drugih....
C: čefurjev, ker enostavno večina laže((pre)prodajalcev) . Še posebno tista njihova fraza v vsakem stavku "res" in "prisežem"....