Previtje motorčka ali nov, kje

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.041
6.897
113
pri taščici
Kje dobiti takle nov motorček za ceno nižjo od 200 evrov, lahko tudi rabljen.
Ali pa da ga nekdo previje, ker je navitje zgorelo.
To je motorček ki zapre dotok goriva na Bosch pumpo yanmar motorja bagercka.
Hondi se tebi kaj sanja
7trade ima, samo iščem cenejšo opcijo

Priponke

• IMG_20200827_102037.jpg
    IMG_20200827_102037.jpg
    166,8 KB · Ogledi: 357

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.490
3.589
113
Takele motorčke Verpex ne dela. Sem mu hotel dat 12v motorček za ABS črpalko, pa se mu ni previjalo. Prav tako opevani Kogovšek ne.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.041
6.897
113
pri taščici
Nima katoloske številke, edini podatek ki ga nekako lahko posredujem je tip motorja
Yanmar 3TN100TBZ
A lahko nekdo pove kako se temu uradno reče, po možnosti celo v angl. Nemščini, da iščemo po www.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Slika je bolj švoh, tako da tudi velikost težko ocenim. Kako ima pa prenose narejene? Predvidevam da je na osi zobnik?
Po potrebi pošiščeš motor z enakim premerom osi, prestaviš zobnik in za malo izumiteljskih potez sestaviš :) .

aja, a je sigurno motor? Da ni samo elektromagnet (soledoid):

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.041
6.897
113
pri taščici
Je zagotovo elektromotor, ker smo imeli.pokrov dol in je notri stator in rotor ;)
Sem pa videl te solenoide kar sem omenil v objavi nad tvojo.
Zdaj je samo vprašanje ali ga je.mozno nadomestiti z solenoidom, čeprav se bojim da že zaradi nosilcev in lukenj ne bo pasal.
Velikost,tako za eno dlan je vsega skupaj

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.490
3.589
113
Ker vem, da nimaš dveh levih rok, bi lahko to previl sam, samo material moraš dobiti. Vse si narišeš, označiš in začneš odvijat, šteješ ovoje. Nazaj z novo žico po istem postopku.
Jaz sem pri Kogovšku dobil kontakt od nekoga v Črnučah, ki je včasih kaj specifičnega za njih previl. Meni je previl motorček za ABS za Fiat Ducato 2.8. Žal sem številko že zbrisal.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.490
3.589
113
Tale se hvali, da dela tudi 12v

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.041
6.897
113
pri taščici
Ker vem, da nimaš dveh levih rok, bi lahko to previl sam, samo material moraš dobiti. Vse si narišeš, označiš in začneš odvijat, šteješ ovoje. Nazaj z novo žico po istem postopku.
Jaz sem pri Kogovšku dobil kontakt od nekoga v Črnučah, ki je včasih kaj specifičnega za njih previl. Meni je previl motorček za ABS za Fiat Ducato 2.8. Žal sem številko že zbrisal.
Jaz pa risanje pa nisva ravno prijatelja. Tega se zagotovo ne lotim sam, nimam "pojma" kako te zadeve delujejo. Da bi se lotil nečesa kar se ne loti več kot 6 oseb / podjetij z referencami ki to delajo vsak dan, bi pa res lahko dobil Nobelovo nagrado za fiziko.
Pa počasi bi se lahko lotil napeljave enostavne inštalacije v hiši, ampak tole obnoviti pa....

luka51

Guru
16. avg 2007
14.486
5.782
113
da na modelarji forumu vprašaj.
Vem da pubeci previjajo motorje za "tuning" mogoče se loti kdo tega.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Kje dobiti takle nov motorček za ceno nižjo od 200 evrov, lahko tudi rabljen.
Ali pa da ga nekdo previje, ker je navitje zgorelo.
To je motorček ki zapre dotok goriva na Bosch pumpo yanmar motorja bagercka.
Hondi se tebi kaj sanja
7trade ima, samo iščem cenejšo opcijo

navitje na motorju ponavadi zgori, ce je motor blokiran, tok pa tece cez navitje in topi izolacijo. do popolnega unicenja.

ce rabis samo zaprtje goriva, uporabi navaden solenoid ventil. po moje je funkcija tega motorcka se kaj drugega ...

koliko voltna je zadeva? uporabi motor od kake druge bolj mnozicne zadeve ...

razdri motor in poslikaj zobnik ali polz. pa os pomeri