preverjanje vozila pred nakupom

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Ta ponudba zavarovalnice ima definitivno eno čudno ozadje. Ali ti izplačajo toliko kot je avto po eurotaxu vreden, ali pa ne izplačajo nič ker ugotovijo kakšno vpletenost v nenavadne posle.

Potem bi mogoče obstajala še varianta, da so ugotovili zgodovino avta, kako je bil skupaj sestavljen, tega tvojega kolega so prosili, če lahko pokaže kuporprodajno pogodbo, pa je tam gor pisalo 18.000€. Pa nočejo več plačati, ker glede na zgodovino in vrednost nakupa na pogodbi nimata utemeljene podlage po višjem izplačilu.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
to bi bilo po mojem mnenju res... ker on ima najbrz na pogodbi nizjo vrednost kot je bila zares pa ga tukaj malo nese...

najbrz ce bi imel na pogodbi zapisano vrednost 37.000 bi toliko tudi dobil...

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Ampak avto je itak zavarovan po e-tax vrednosti, ker je le ta vnešen v zavarovalniško aplikacijo za izdelavo police... tako tudi na polici piše za kolikšno vsoto je avto zavarovan.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Daleč od tega, na polici je navedena novonabavna vrednost vozila po eurotaxu. To seveda ne pomeni, da je avto za takšen denar zavarovan, ampak je le osnova za izračun premije.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Sorry, moja napaka. Prav imaš (sem že malo pozabila
bonk.gif
).

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik kimusabi pravi:
kupujem avto, preveril sem dokumente, na e-upravi je vse ok. Ko pa vpišem VIN v eno spletno aplikacijo, pravi, da je neveljaven. Avto je bil sicer kupljen nov v Sloveniji pri uradnem uvozniku. Se imam kaj za bat oz je treba še kje preveriti?

Račune od servisa naj ti pokaže.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.402
1.410
113
Tule preveri klik . S tem da rabiš številko prometnega dovoljenja in registrsko številko vozila. Tukaj ti točno piše kje je bil avto prvič registriran, kdaj je bil prvič registriran v SLO, koliko uporabnikov/lastnikov je zamenjal...

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
problem je, ker nikoli ne veš, kaj se je s tvojim avtom že dogajalo (ukraden, karamboliran, ..)
klik

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
bolj pazi na motor, vzdrževanje (servisna ma da je poštemplana)

tak kot foter ne ko je lani kupo tucsona z poštemplano servisno. kuplen na pooblaščenem servisu pa še servis so mu gratis nardili. valda ni noben preverjal če so. letos 10k km kasneje pa kabinski filter totalno zabit in črn (jaz mam po 25k pol bol čistega) zračni filter totalno zabit in črna... glede na to dvoje si niti neupam pomislit kak dolgo je že isti olnji filter itd