preverjanje vozila pred nakupom

jan24

Pripravnik
4. sep 2007
69
0
6
kupujem avto, preveril sem dokumente, na e-upravi je vse ok. Ko pa vpišem VIN v eno spletno aplikacijo, pravi, da je neveljaven. Avto je bil sicer kupljen nov v Sloveniji pri uradnem uvozniku. Se imam kaj za bat oz je treba še kje preveriti?

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
kaj bi pa še ti preverjal.......na 40 testerjev še priključit, preverit debelino barve, preverit lastnikovo ženo,.....
bonk.gif

pa ja ne kupuješ ferarija...hahah
hysterical-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

jan24

Pripravnik
4. sep 2007
69
0
6
Majster, če maš s tem probleme ti nisem jaz kriv....

Ko kupujem, hočem biti prepričan, da ni kaj narobe. Za razliko od večine taki pametnjakovičev, s svojim denarjem, in ne z atejevim, maminim ali bankinim. Tak da ne se preveč sekirat zame.

So pa forumi fina stvar, tam se lahko pridejo do izraza tudi razni brezveznjakoviči, ki nimajo drugače kaj pametnega za povedat, so pa sila pomembni s svojimi dodanimi 5dkg zenfa.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
vzami s seboj avtomehanika naj zadevo preveri ali pa ga pelji npr na AMZS da ti ga prekontrolirajo. če je avto kupljen nov v sloveniji ti to lahko prekontrolirajo, VIN pa najbrz v spletni aplikaciji ni ker nimajo pokrite slovenije (sumim ker praviš da je international WEB page)

bolj pazi na motor, vzdrževanje (servisna ma da je poštemplana)

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.015
11.138
113
tako je, sploh če je poštemplana v enem dnevu z istim kulijem? to šteje
smile-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
smile-1.gif

Verjel ali ne, pri nas so vse servisne podpisane z istim kulijem. Razlog?
Naročimo po 5000 kulijev naenkrat in je potem vedno ista barva, model, debelina...ko jih zmanjka, jih spet narocimo ..

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
smile-1.gif

...in z enako močnim/obarvanm odtisom žiga
grin1.gif

... šasijo lahko preveriš tudi na UE.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
smile-1.gif

Naročimo po 5000 kulijev naenkrat in je potem vedno ista barva, model, debelina...ko jih zmanjka, jih spet narocimo ..

hysterical-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.015
11.138
113
ja, ti kar...sicer me ne gane, ker opla ne kupim pa če je pošteplan ali pa v kocki
smile-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
smile-1.gif

Mogoče se bo sedaj pri vseh teh strokovnjakih za nakup rabljenega avtomobila razblinil en paradoks. Tudi sam imam podpisano servisno knjigo po mojem lajičnem forenzičnem znanju z enako kulico. Ampak problem je v tem, da sem na te srvise avto vozil jaz, tako da ni dvoma o opravljenem servisu. Tako da, če bom kdaj kupoval avto, bom močno v dvomih ali ni ravno takšna servisna knjiga, ki je vsakič podpisana z drugačno barvo kulija, ponarejena?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Jaz bi takemu, ki bi me obtoževal da imam ponarejeno servisno gladko rekel naj se spelje. Prenašati obtožbe o tem, da si lažnivec od nekega neznanca ?

No jaz imam še račune na firmo za vsak servis, a jih to utiša ali so tudi 'ponarejeni' ? Morda še izpiske od banke, da sem jih plačal ? Ali naj naslednjič še snemam v HD serviserje ?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
ja tako je to..

ko prodajaš avto, poveš fer kaj in kako pa se najde kak pametnjakovič ki vidi da si ponaredil servisno in da ga boš nategnil. ma jst take samo poteram od bajte...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik bansh28 pravi:
kaj bi pa še ti preverjal.......na 40 testerjev še priključit, preverit debelino barve, preverit lastnikovo ženo,.....
bonk.gif

pa ja ne kupuješ ferarija...hahah
hysterical-1.gif

Sploh ne sprašuje neumnosti, vse je mogoče.
Primer mojega kolega..., lani kupil nekje na Štajerskem rabljeno BMW E93, 335i, kao iz Nemčije, nekaramboliran, pisan na neko žensko, vse lepo in prav, odkartal 37.000k€.
Pred tremi meseci so mu ga ukradli...
Po preverjanju policije in zavarovalnice so prišli do podatka, da je bil avto kupljen razbit v USA za 6000€ tam so ga razstavili in po kosih, kot rezervni deli, pripeljali v SLO.
Na Vrhniki ga je neka "banda" skup spravila in naredila ene 3 prepise v roku dveh tednov, na koncu je bil pisan na neko "Micko".
Tako, da ima zdaj kolega precej veliko j€bo z zavarovalnico, ker mu nočejo izplačati zneska po euro taxu..., rekel mi je, da mu ponujajo 18k€.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
na vrhniki pa vem kje se sestavljajo avtomobili;) ja so kar mojstri...

samo fant pravi da je avto iz slovenije, tale tvoj pa je bil uvoz... me pa zanima da kako to, da ko se je vozilo zavarovalo da se ni preverilo vseh teh podatkov? zdaj pa.. pa je drag avto, rabljen...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja tale moj kolega je precej lahkomiselen. Sploh pa na prvi pogled ni bilo nič sumljivega.
So se pa tile prekupčevalci dobro zavarovali, ker je bil avto pisan na "Micko" jim ne more nič.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
ne prijatelj, zavarovalnica mi je čudna... ni treba bit lahkomiselen še takega "strokovnjaka in skeptika" lahko pravi mojstri naokol prenesejo...

hja veš da niso neumni že zaradi davkarije ne. samo lahko pa kako "omaro" pošlje k njim na pogovor in kavico...