Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
dragi prijatelj, tudi to je neprilagojena hitrost, da ti na obvoznico oz. avtocesto zapelješ prepočasi ... tega pa ni notri vštetega, seveda ne ... bogve, koliko nesreč se lahko tako naredi, pa se sploh ne ve ...
in tudi to je neprilagojena hitrost, da se voziš stalno 60 - tako čez naselja kot po regionalkah ...
Imaš popolnoma prav. Zadnjič, v petek 5.12 sem bil prisiljen skočiti v center Ljubljane,čemur se v rush hours sicer izogibam. Od Šiške do Klavnice in nazaj sem se vozil skoraj dve uri. Poleg tega, da je bila standardna gužva pa še dež je še crknil semafor pri Figovcu. Situacija je izgledala tako kot da bi narasla reka naplavila nekaj 100 avtomobilov, tudi dva nista bila obrnjena v isto smer. Poleg kretena ki je načrtoval od jeseni nov pas rezerviran za avtobuse
tudi velika večina voznikov ni imela pojma kdo ima prednost in kam naj se razvrsti. Na Tivolski je bilo še slabše, folk rine v rdečo v zabasano križišče, pa ne samo vozniki osebnih vozil, temveč tudi avtobusarji ki so oh in sploh profiji na kvadrat.
Smernike pa vklaplja morda 15% voznikov.
Tako da ni samo hitrost in ne alkohol 12% povzročiteljev nesreč je pijanih torej se sprašujem kaj za vraga je z ostalimi 88%.
Čisto navadna brezobzirnost in aroganca ter pomanjkanje osnovne vozniške kulture. Enemu sem dal prednost da se je lahko vključil pa me je pol minute nejverno gledal ker ni mogel verjeti.