Preproga in pes

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Zadeva je tako nanesla, da sem se preselil v stanovanje, s seboj pa sem vzel tudi psa. Problem je sledeč: je mešanka, najbolj pa ima dlake podobne nemškemu ovčarju. V sobi, v kateri je, imam po tleh tepih, ki pa je v roku treh dni dobesedno siv od dlak. Slednje gredo tudi z dobrim sesalnikom zelo zelo težko ven.
jezen.gif

Kaj mi predlagate, da dam po tleh namesto tepiha? Pod tepihom je parket, na slednjem (in tudi lamitu) psu preveč drsi, pa še ne bi rad menjal celega podna zaradi psa. Ali obstaja kakšna varianta, da dam po celi sobi kakšen gumijast tepih ali kaj podobnega?

Gledal sem že po OBI-ju in Bauhausu, pa nisem našel nič pametnega. Ima kdo kakšno rešitev?

Potrebujem nekaj za po tleh, da psu ne bo drselo in da se dlake ne bodo zažrle notri.
Ker zdej je dost je.ba, ker polovico prostega časa preživim za sesanje tepiha od psa.
crazy1.gif

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Kaj pa če bi posesal psa...sej se zraven sesalnikov dobijo posebni nastavki in če psa redno sesaš mu dosti manj odpada dlaka...pri mojemu so to prakticirali (ne vem, zakaj zdaj kar pozabijo) enkrat na teden in je blo veliko manj odpadanja dlake...pomaga pa tudi vsakodnevno česanje psa - seveda s posebnimi pasjimi "krtačami".

Kaj pa kaka klasična talna obloga iz blaga? Tisto, ki je spodaj kot iz gume, zgoraj pa blago...

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
priporočam ti morda tapison in kak boljši sesalec, obvezno z mehansko krtačo. doma imava mačko, v spalnici pa tapison, kjer so se pridno nabirale mačje dlake. z navadnim sesalcem (siemens za <200€) se jih ni dalo posesati, ker so se samo svaljkale. potem sva si od tašče sposodila 15 let star vorwerk sesalec s krtačo, ki dlake posesa brez problema. na sejmu sva malo gledala, nov vorwerk s krtačo stane 1000€ (
bonk.gif
), zato sva raje nabavila dysona s krtačo za 400€. ko ga dobiva, bova videla, če je enako dober kot vorwerk

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Sej tud psa redno sesam, ampak mi je ni glih kul matrat s sesanjem, ker se včasih mal boji sesalca. S krtačo za psa jo pa itak krtačim ene 3-4x tedensko. Dlak je pa res ogromno. Recimo, da jih je toliko, da je vrečka z enim sesanjem čist polna.
Za Vorwerka mi je mal škoda dat tolk denarja. Sicer smo ga lani kupili za doma (stari Vorwerk je po 13 letih odpovedal, pa smo kupili novega), ampak ne bi dal še enkrat tolk denarja še pobej za stanovanje. Prenašal ga pa tudi ne bi skoz na relaciji hiša-stanovanje.

Psu sem tudi zamenjal hrano (prej Eukanuba, zdej Hill's), ampak dlaka ne odpada dost manj. Bom šel še enkrat v Bauhaus/OBI pogledat za kako gumijasto preprogo na metre, pa da se dlake ne prijemajo tolk gor.

Hvala za pomoč.
smile-1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Še eno vprašanje (če ima kdo kakšne izkušnje): bil v Bauhausu in sem gledal one tanke kvazi-tapisone, ki ti jih lahko odrežejo na metre. Zadeva je dost tanka, tako da se pasje dlake težje zažrejo notri. Ima kdo kakšne izkušnje s tem ali bom imel enake probleme s sesanjem?
crazy1.gif

Ker problem tepiha je, da je malo debelejši in se potem dlake notri zažrejo (vidno so kao na vrhu, ampak se jih ne da na lahek način spravit dol).

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
kot sem ti že napisal, mačjih dlak iz tapisona z navadnim sesalcem (brez mehanske krtače) ne spravim. ampak pomoje ima mačka tanjše, bolj puhaste dlake od psa.