prepis

markopo

Pripravnik
3. feb 2010
91
1
6
dolgo nisem prodaljal oz. kupoval avtomobila in me zanima če se je postopek kaj spremenil. danes sem bil pri enem hendlerju kjer sem ogledoval avto (ki ni bil registriran, tehnični velja pa do 05/2012) in je rekel, da je pri njemu POGOJ če ga kupim, da moram avto zavarovati - da drugače on ne dela in ga ne proda (jaz ga moram zavarovati in potem odpeljem domov, ter nato doma če si hočem menjati zavarovalnico za katero drugo) - da se je neki zakon spremenil junija in da on dela po zakonu. sem reko kaj pa preizkusne - je reko tudi ne.

zdaj pa ne vem v čem je tukaj fora? (čudno mi je to).

strasni

Pripravnik
16. mar 2011
103
5
18
Ne bi vedel da se je kaj spreminjalo, ampak lahko greš do dealerja, narediš prepis potem do svojega zavarovalničarja zavarovat, po poti pobereš tablice in potem še avto.
Verjetno noče dat iz rok avta dokler ni novega prometnega dovoljenja, ker če avto ni odjavljen iz prometa (če ima še veljavni tehnični potem ni) morebitno škodo krije stara zavarovalna polica. Kopijo nove zavarovalne police dobi prejšnja zavarovalnica.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.839
140
63
Pokliči nekam na tehnični, saj delajo do 20,00.

Menim pa, da če je avto odjavljen iz prometa, ga prodajalec brez težav samo proda in konec. Ti ga lahko odpelješ (avtovleka) in basta.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.501
5.795
113
daj reči mu hvala lepa in idi drugam.
on ti da račun in ti delaš kaj hočeš. lahko zapelješ avto iz dvorišča in ga skuriš.
kaj ti bo on pogojeval kaj boš delal ti z avtom ko ga kupiš.

TheMan

Pripravnik
6. mar 2008
376
0
16
Spet ste sami pametni tu gori. Če diler proda avto, mora OBVEZNO stranka ali avto registrirati ali pa se naredi ponovna odjava (ja sedaj se avtomobili odjavljajo 3x - odjava s spremembo lastništva, odjava s spremembo lokacije in na koncu zopet odjava s spremembo lastništva).

Če ti diler avto da in se ti z njim odpelješ in ga skuriš, potem lepo dobi diler domov priporočeno pošto s plačilnim nalogom, da ni v 14 dneh uredil novega statusa - ter poziv da to uredi v 8 dneh, kar pa narediš zelo težko, če nimaš prometnega dovoljenja.

Če se da komu brat je novi zakon dostopen na spletu ali v priročni knjižici za telebane na vsaki pristojni organizaciji.

markopo

Pripravnik
3. feb 2010
91
1
6
tehnični še ima, tablic gor ni.

s tem da moram v ce ponj tam pač skleniti pri neki zavarovalnici pri amzs in potem spet še enkrat v mbju vse odjavljat in prijavljat (če hočem menjati)...

zakaj pa ima isto foro z preizkusnimi tablicami?

lp

TheMan

Pripravnik
6. mar 2008
376
0
16
Če je avto odjavljen (poglej na prometni) s pogodbo in računom stopita do najbližjih tehničnih, kjer plačaš 10,93€ da zamenjajo lastništvo, ti dvigneš preizkušnjo in srečno novo leto.

Če bo še vedno vztrajal pri zavarovanju, potem očitno avto še ni odjavljen in potrebuje zav. polico za prenos bonusa.

Če ni to pa si očitno ne zna tolmačiti zakona oz. nekaj muti.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.570
113
Marlbor
Vozilo se sedaj s prepisom avtomatsko odajvi, kar pomeni da prodajalec več ne potrebuje nobene kopije zavarovalne police (to je rabil pred 1.7.2011, ko pri prodaji vozila ni šlo za odjavo vozila, ampak si registracijo prepustil novemu lastniku).
V glavnem, od 1.7.2011 se vse ureja na registracijah vozil ali na upravni enoti.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.501
5.795
113
nevem pri kakih dilerih vi to kupujete.

jaz sn 2x dobo račun. nobenega prepisa al pa kaj. lepo z računom na tehničnega in sem tam delal dalje.

Pbutec

20. jul 2007
15.194
3.570
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
nevem pri kakih dilerih vi to kupujete.

jaz sn 2x dobo račun. nobenega prepisa al pa kaj. lepo z računom na tehničnega in sem tam delal dalje.
Kaj pa ti misliš, kaj za en bawbaw je PREPIS? Ni nič drugega kot prenos lastništva, oziroma izdaja novega prometnega dovoljenja novemu lastniku. Eni to jemljejo kot nek grozen birokratski postopek, kdor pa ima s tem že izkušnje pa ve, da ni nič drugega kot izdaja nove prometne.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.501
5.795
113
ja ampak kaj [censored] to prodajalca briga kje boš ti pol avto zavaroval.
on je tebi izdal račun, ti si račun plačal in avto je tvoj.
kdaj in kje ti avto registriraš je tvoj probem in ne prodajalčev prblem

markopo

Pripravnik
3. feb 2010
91
1
6
jah...ampak kaj muti? kaj ima oon od tega če jaz avto tam zavarujem in dam tablice gor ali pa če ne?
s tem kar mi je bilo najbolj čudno da je reko da ne pusti niti z preizkusnimi...
da jaz naj magari prvi obrog samo plačam potem pa na svoji UE prekinem oz. da mi moj agent samo polico popravi če je pri isti zavarovalnici...

verjetno ni tak dober da bi mi s tem uslugo delal
ne-ne-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
ima mogoče provizijo od sklenjenega zavarovanja?
rolleyes-1.gif

Kopijo računa + "staro" prometno - do svojega agenta po zavarovalno polico - na upravno po prometno in tablice - nazaj do trgovca - njemu "potrdilo", da je na novo sklenjeno zavarovanje (da bo lahko starega zaključil), tablice na avto in papa.

Pbutec

20. jul 2007
15.194
3.570
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik markopo pravi:
jah...ampak kaj muti? kaj ima oon od tega če jaz avto tam zavarujem in dam tablice gor ali pa če ne?
s tem kar mi je bilo najbolj čudno da je reko da ne pusti niti z preizkusnimi...
da jaz naj magari prvi obrog samo plačam potem pa na svoji UE prekinem oz. da mi moj agent samo polico popravi če je pri isti zavarovalnici...

verjetno ni tak dober da bi mi s tem uslugo delal
ne-ne-1.gif
Ja, muti v tem smislu, da postavlja neke pogoje, ki so nepotrebni. Ti lahko avto kupiš in ga pustiš neregistriranega, da ti doma stoji. Prodajalca to nič ne briga, kdaj, kje in kako boš ti vozilo registriral, saj to ni njegova stvar.