Prenosnik Toshiba - TECRA T9100

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Praktičnih razlik med core duo in core 2 duo ni. Noben, navaden, uporabnik ne bo opazil razlilke.

Bistvena razlika je samo v 64 bitni podpori za core 2 duo.

Drugače je pa core duo 1.4Ghz dokaj slab procesor in se ga je boljše izogniti.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Dejstvo je, da je Core duo v 65 nm tehnologiji, Core 2 duo pa v 45 nm.

Super, spet si dokazal da nimaš pojma.
aplauz.gif
Samo novejša jedra (Wolfdale, Yorkfield, Yorkfield XE, Penryn, Penryn XE) procesorjev Core 2 Duo so grajena v 45nm tehnologiji, vsa starejša so grajena v 65nm tehnologiji, prav tako kot Core Duo procesorji. Aja, mobilni procesorji Core 2 Duo v 45nm tehnologiji so na trg prišli šele LETOS (2008).

Podatke si poišči sam, wikipedia ima lepo tabelo za primerjavo. Verjetno bo tudi tokrat kriva šlampasta stran?
priden.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Dej ne nabijej ker nimaš pojma. Na ta jedra si ti mislil, aha.
bonk.gif
Kje bo našel par mesecev star prenosnik s procesorjem Core 2 Duo v 45 nm tehnologiji za 350€? Z vsako izjavo si koplješ globjo jamo ...

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
če se ne motim, sem primerjal core 2 duo in dual core... In ja, našel ga bo, sam ne za 350, tako kot sem napisal. Za 200-300 več pa.
Zdej pa resno - u prvem mojem postu sem napisal, da ta toshiba, ni OK, ker je pač taka kot je. Ti si me zatolkel, da sem pristranski in nestrokoven. U isti sapi pa si mu ponudil r50 - 5 let staro gajbo. Zdej mi pa razloži, ZAKAJ si prišel do ugotovitev, ki si jih komentiral na moj post...

Nazadnje urejeno:

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Evo, skoraj preveč sta mi že pomagala.
grims-1.gif

vseeno mi je ful pomenilo, da je PC še 9 mesecev v garanciji, važn da dela, performance pa itak ne znam izrabit, tko, da bo zame čist vredu.
pozdrav.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
S tabo se ne bom več menil, ker nima smisla. Svoja natolcevanja sploh ne argumentiraš, dokazna gradiva ostalih pa ne upoštevaš. Way to go.
zmaga.gif

Kar se mene tiče, lahko ti mirno še naprej pišeš svoje kozlarije, večina starih uporabnikov te itak ignorira pri tehničnih zadevah. Problem nastane pri novincih in tistih, ki se malo manj razumejo na te stvari, saj to privede do napačnih odločitev zaradi tvojih dezinformacij. Zato bom še naprej, v primeru da bom naletel na podobno zadevo, stvar izpodbil brez oklevanja, v kolikor tega ne bo storil kdo drug pred mano (kar je zelo verjetno).

Over & out

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
ampak še vedno nisi in ne znaš odgovorit na moje vprašanje, ki sem ti ga zastavil prej. Zastavil sem ti ga tudi na začetku debate, pa tudi nisi odgovoril nanj. Ker pač veš, da ni pametnega odgovora.
Drugače pa se strinjam, vsak post, kjer bodo zapisane buče lahko takoj izpodbiješ, to je edino prav. Samo konkretno tega ti ne bi bilo treba. Se strinjaš?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Sicer se bom prekršil, ampak ti vseeno odgovorim. Tista Toshiba je prav OK za tisti denar. Ne boš verjel, ampak tudi Toshiba ima nekatere prav dobre laptope. In na drugi strani ima tudi Dell, IBM in Apple tudi sranje. Zato mi gre na jetra ker takoj v štartu popljuvaš Toshibo, HP in podobno, preden zveš za kateri model dejansko gre. Potem pa pišeš naj pove specifikacije, kar je spet brezvezno. Potem lahko pogledamo en TroNote ali Chiligreen, ki ima super komponente po specifikacijah, vsi pa vemo, da je izdelava zanič, zato ga performanse ne rešijo. Rule #1 je, da se prenosnikov NAČELOMA (dejanske šrot firme so izvzete) ne ocenjuje po proizvajalcu, ampak po modelu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
"TroNote" in "chiligreen" imata samo dober procesor, pa še ta je lahko kupljen ceneje, in je iz kakšne slabe serije pri intelu/AMD.

Zakaj se nekomu zdi, da je Dell dobra znamka mi ni jasno, zgleda pa da je reklama naredila v slo svoje, isto kot vsi mislijo, da so HP dobri.

Načeloma obstajajo proizvajalci, pri katerih se ne bo našlo kvarljivih modelov, oz serij...če se seveda prenosnikov ne ocenjuje po performance/money razmerju ampak po kvaliteti.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
@cbb: No, me veseli, da sva zgladila spor. 5*

@Darjan: Seveda, trend vseh proizvajalcev je izdelava večih cenovnih / kakovostnih modelov. Tako tudi Dell zadnje čase meče ven razne barvno-otroške laptope. Ima pa na drugi veji zelo kakovostne reči. Tudi pri Toshibi je podobno, Satellite serija je bolj za rajo, ampak Tecre so kar stroji. Imam občutek, da o na to pot zavil tudi Apple, saj se njihove cene vztrajno nižajo. To ima na eni strani dobre posledice - večja izbira, na drugi strani pa slabe, saj se nevedni ljudje odločajo na podlagi znamk. Podobno se dogaja tudi drugod na tržišču - npr. v avtomobilski industriji. Dandanes je težko kupiti zanič avto, razlike med avtomobili istih razredov pa so med znamkami vedno manjše.

No, sedaj pa smo malo izven teme. Nas bo stein verjetno kmalu zaklenil.
grin1.gif