Prenosnik Toshiba - TECRA T9100

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Kaj se to splača kupit, 2 leti star, koliko je to vredno, a driverji, pa CD XP, pa SP2 mora bit zraven?

procesor intel 1800 Mhz mobile tehnologija, 512 Mb DDR ram 333 Mhz, HDD 40 Gb , grafična integrirana do 64 Mb , DVD/CD -RW, računalnik še ima PMCI režo, čitalec SD kartic, modem, LAN priklop , infrared , in brezžični internet, ima 2 x USB port, printer port , COM port ter TV out...
pozdrav.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Kak monitor ima, resolucija?

Če je "navadna", potem kakšnih 200€...

Velik faktor pri ceni rabljenega prenosnika še doda baterija in pa ohranjenost prenosnika. Pri nekaterih se sploh ne vidi, da so rabljeni, a drugi so videt kot da bi jih konkretno obdelali.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kak monitor ima, resolucija?

Če je "navadna", potem kakšnih 200€...

Velik faktor pri ceni rabljenega prenosnika še doda baterija in pa ohranjenost prenosnika. Pri nekaterih se sploh ne vidi, da so rabljeni, a drugi so videt kot da bi jih konkretno obdelali.

lahko prosim specificiraš kaj je to navadna resolucija in kaj ne? hvala

Pa še slika, ker ne vem kako resolucijo ima...:

https://www.alter.si/content/mystuff/1687/mystuffPic1-big.jpg?blabla

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Resolucijo zaslona mislim. Ali je 1024x786 ali kaj več/manj? Diagonala je 15" ?

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
ne prav veliko. Sploh pa, ker v zadnjem cajtu tošibe ne blestijo. Malo specificiraj kaj je not, pa ti povem...

okey, za to Tecro sem se ohladil, res je malo prestara, kaj pa mi svetujete za tole TOSHIBO, kolk je pa to kej vredno 1 let staro:

TOSHIBA SATELITE L40-14H.
procesor: Pentium Dual-Core T2310 1,46GHz
ram: 2x512MB, 667MHz, DDR2
hdd: 120GB, SATA, vrt.5400min-1
zunanji mediji: DVD±RW DL zap.
vga: int. gr. Intel GMA X3100 do 358MB
lcd: 1280x800, 15.4''
i/o: USB 2.0, WLAN 802.11g
dod: Vista Home Premium
bat: 6 celična

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
za moj okus prešvoh cpu in problematična postavitev rama 2x512...z giga rama je to počasen računalnik

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Tudi tole je bolj gara od računalnika. Dual Core procesorji so iz pred prejšnje generacije, sploh pa 1.46 GHz ni lih ne vem kaj. Resolucija 1280x800 je bolj primerna za 13" monitor kot za 15, ohišje te tošibe je zanič, prav tako je tipkovnica neudobna za pisanje, tako kot pri vseh tošibah.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Tudi tole je bolj gara od računalnika. Dual Core procesorji so iz pred prejšnje generacije, sploh pa 1.46 GHz ni lih ne vem kaj. Resolucija 1280x800 je bolj primerna za 13" monitor kot za 15, ohišje te tošibe je zanič, prav tako je tipkovnica neudobna za pisanje, tako kot pri vseh tošibah.

kaj pa bi ti predlagal relativno novega, par mesecev, pa da je cca 350€...?
sprasujem se.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Če bi ti pametnjakovič resnično kaj vedel, se ne bi obešal na Core Duo procesor. Pustimo pri miru frekvenco, ampak performanse Core Duo procesorjev so zelo podobne Core 2 Duo procesorjem pri enakih frekvencah.
smirk-1.gif

@avtor teme: Ne upoštevaj mnenj cbb-ja, ker so zelo nestrokovni in pristranski.

Osebno ti za ta denar priporočam kaj takega, če seveda ne nameravaš igrati iger. Za ceno 350€ je pomojem nesmisel kupovati skoraj novo robo slabe kakovosti, ampak rajše malo starejšo, ampak preizkušeno.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
edini pametnjakovič tule si ti. Praktično povsod se spravljaš nekaj name in sikaš brez veze, ubistvu pa nimaš pojma o ničemer. Uporabnik sprašuje po dvojedrnih procesorjih, ti mu ponujaš enojederne, v isti sapi pa kritiziraš mene, ker sem napisal, da omenjena toshiba ni lih oh in sploh... Domnevam, da si pač en prepotenten mulc, ki misli, da vse ve o vsem, kar je enkrat videl od blizu. Kar se performans tiče - vsi vemo, da so podobne, napisal sem samo, da je procesor pač iz prejšnjih serij in ima zaradi tega pač slabosti. Med najvažnejšimi je gretje in poraba, oboje je precej večje kot pri core 2 duo. Tvojo strokovnost pa si zatakni nekam, pač nimaš pojma o pojmu, misliš pa da si znanje kar z žlico pojedel...

Nazadnje urejeno:

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Ni bilo nič grozilnega... Razen če se počutiš takoooo ogroženega. In kar se tiče gretja in porabe - oboje je med najvažnejšimi rečmi pri prenosniku. No, ampak s teboj se itak nima smisla kregat, ker si prepameten. Upam, da bo uporabnik poslušal tvoj nasvet in kupil r50, kar je najbolje za ta denar in ga veselo uporabljal... moji komentarji pa so itak brezveze...
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
In kar se tiče gretja in porabe - oboje je med najvažnejšimi rečmi pri prenosniku. No, ampak s teboj se itak nima smisla kregat, ker si prepameten.

Se strinjam, ampak ker si ti tako zelo pameten in govoriš NApamet, seveda streljaš kozlarije. V tem primeru o temperaturi / porabi energije. Poglej ti malo tole, g.Pametni.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Ah ja.... mene takale pocarske strani ne prepričajo. Dejstvo je, da je Core duo v 65 nm tehnologiji, Core 2 duo pa v 45 nm. Večje pipe se bol grejejo in več porabijo. Pika.
Če se pa vrneva h prvotnemu postu - razlik je še kar nekaj. In tukaj ni nobene nepristranskosti.