prenosnik šteka

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Gre za Asusa , ki mu bo kmalu 4 leta in je bolj kot ne stalno v domači uporabi. Pred kratkim je bila na novo nameščena sedmica, ker sem bil mnenja, da ga zabasani windowsi upočasnjujejo in ni razlike praktično popolnoma nobene.
Namreč procesor i3 je po navadi nekje na 10-50% skoraj nikoli na max, ram 2x2GB pa stalno nad 90% in tako ne lavfa niti Crom in ne Lisička več tekoče oziroma ob preveč (10in več) odprtih zavihkih enostavno zmrzne v najslabšem primeru pride do tega, da ga je treba popolnoma izključiti (takrat dela samo še gumb OFF).

Mal sem razmišljal, da bi ram nadgradil na 8Gb kar se mi zdi, da gre max vanj, nazadnje sem ga celo odprl in prepucal vse do matične plošče, in ni bilo videti veliko prahu, nisem pa poskušal priti pod plato, kjer je hladilnik vetrnica in ostalo in tudi sicer se ravno ne greje ne vem kaj.
Zdi se mi prekmalu za menjavo in bi lahko služil še nekaj let zato bi poskrbel zanj z nekim minimalnim vložkom glede na to, da ni več nov. Ker, da pa ni možno pogledat niti HD filmčka na Yt mi je pa kar malo preveč (npr tega: https://www.youtube.com/watch?v=W9QMM_nTuC4 ).
Uporablja se v 99 procentov za internet linija 15/1, filmi iz Hdmi na tv in preko All share tudi ne delajo problemov.

Zdaj ali pustim in se matram na tem, ga nadgradim na ne vem kateri DDR3 ram, je potrebno obnoviti termalno pasto (še nikoli počel), ali karkoli drugega, ker na servisu ne vem kako mi lahko pomagajo?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
čas za SSD
smile-1.gif

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Upravitelj opravil mi javlja, da Crome, ko pa zalavfam Mozilo pa ona, tako, da naj bi bil v vsakem primeru kriv brskalnik z več zavihki. Še Utorent je nekje spodaj po porabi in ima minimalen vpliv. Skoraj ne verjamem, pa da so krivi Winsi s pašnikov.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Tudi na SSD sem že pomislil je kaj važno kakšen in verjetno samo za primarno particijo? Stari pa namesto DVD predvajalnika, ki tako več ne služi ničemur rabil bi pa verjetno pretvornik.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Za taksno delo je cisto dober ta laptop. Ali ti malware nabija rame ali pa se ti pregreva in znizuje frekvenco procesorju in zato deluje pocasi.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Antivirus je Amisov F-secure, ki najverjetneje ni kriv, glede na to, da prve dni po namestitvi 7ce še ni bil nameščen in je stanje praktično enako pred in po namestitvi 7ce in AV.
Se zavedam, da naj bi bil v redu, samo še vedno mi ni jasno, da praktično najcenejši telefon na android 4.2 dela neprimerno bolj tekoče.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Poglej temperature s coretemp, 90% poraba rama pri "nedelu" pa tudi ni normalna in bi po rebootu morala izginiti, sicer ti ram odžira kak program ali virusi.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:

nisem pa poskušal priti pod plato, kjer je hladilnik vetrnica in ostalo in tudi sicer se ravno ne greje ne vem kaj.

S kompresorjem (in z občutkom) pihni v odprtino, iz katere ventilator piha ven topel zrak. Torej v njegovo nasprotno smer spihaj rebra in prah. Pri prenosnikih je običajno, da delujejo samo recimo na 30% moči med obremenitvijo, če se ne hladijo dovolj.
Če nimaš kompresorja, pojdi na bencinsko črpalko.
Nima biti kaj narobe, če vetrnice ne prevrtiš. Samo malenkost občutka potrebuješ. To je najmanj dela in šele če to ne pomaga, ugotavljaš dalje.

LP

EDIT: Na koncu bi z programom OCCT dal test napajalnika, kateri na 100 % obremeni proc + grafično, sproti pa ti kaže, na koliko % max frekvence je procesor in vse temperature.

Nazadnje urejeno: